Producten voor écht probleemhaar: van nachtcrème tot scrub

Producten voor écht probleemhaar: van nachtcrème tot scrub Shampoo, crèmespoeling, leave-in conditioner. Wie hier nooit van gehoord heeft, heeft waarschijnlijk een levenlang op een onbewoond eiland vertoefd. Nee, dan de haarproducten voor gevorderden: voor velen een uitkomst, maar bij weinig mensen bekend. Vooral bij hardnekkige of specifieke haar- of hoofdhuidproblemen die een intensievere aanpak vragen, zijn deze producten een mogelijke uitkomst. Nachtcrème voor uitgedroogd haar, een verzorgingsemulsie voor een droge hoofdhuid, een masker voor ouder wordend haar, het bestaat allemaal. Zeven haar- en hoofdhuidproblemen, en zeven oplossingen.

Probleem 1: droge hoofdhuid

Oplossing: emulsie voor de hoofdhuid

Er zijn heel wat producten te vinden die een hoofdhuid met roos in het gareel brengen. Maar mensen die een kriebelige hoofdhuid hebben én schilfers in het haar zien, vergissen zich nog weleens in de juiste producten: misschien is roosshampoo voor vet haar nu net het product dat je niet moet hebben. Want het kan evengoed dat de hoofdhuid gewoon droog is, en daarvoor extra verzorging nodig heeft. Daarvoor bestaan producten als Nutriose van Kérastase. Deze diep voedende emulsie verzacht en verzorgt de hoofdhuid. Je kunt ervoor naar de Kérastase-kapper. Maar ook op websites gespecialiseerd in bijzondere haarproducten of grote internationale sites als eBay of Amazon is Nutriose te vinden. Voor een gevoelige, rode en geirriteerde hoofdhuid heeft ditzelfde merk Noctocalm in de aanbieding. Deze nachtverzorging kalmeert de hoofdhuid en hoeft niet uitgespoeld te worden.

Probleem 2: ultra-droog, onhandelbaar haar
Oplossing: nachtcrème

Nee, niet het product voor je gezicht in je lastige, stugge en droge haar smeren. Maar probeer wel eens een andere extra stap in verzorging uit als je haar droog en dor is door zon, stylen, kleuren of permanenten: nachtcrème voor het haar. Net als bij nachtcrème voor het gezicht, is het principe simpel. In de nacht blijft een verzorgingsproduct ongestoord inwerken terwijl jij je uurtjes slaap wegtikt. Een van de geavanceerde maar betaalbare nachtcrèmes voor het haar is L'Oréal Elvive re-nutrion Elixir Nacht.

Probleem 3: slap, droog haar
Oplossing: gel-in-olie styling

Mensen met droog en slap haar hebben vaak een haat-liefdeverhouding met stylingproducten. Gewone haargel bijvoorbeeld geeft het haar body en fixatie. Maar zo'n gel kan je haar uitdrogen. Met slap, droog haar ben je dan nog verder van huis. Voor haar dat zowel specifieke zorg als styling behoeft, zijn er echter ook twee-in-een-stylingproducten. Daaronder vallen onder andere verzorgende haargels, zoals de Oléo Curl verzorgende gel van Kérastase. Deze bevat een voedend 'Nutri-olie' complex en op de eigen haarlipiden lijkende lipiden, die een beschermend laagje om het haar leggen.

Probleem 4: haarverlies
Oplossing: aan de rol

Niet te verwarren met rollers in het haar, het is toch echt een roller met handvat. En wel bedoeld om de haargroei te bevorderen, via de inwerking van ragfijne naaldjes. Daarnaast kun je al rollend de werking van hoofdhuidlotions intensiveren, bijvoorbeeld als je uit bent op een oplossing voor haarverlies, of een lotion gebruikt voor je hoofdhuid. Voorbeelden van deze multifunctionele apparaatjes zijn de Scalproller en de Dermaroller.

Bron: L'OrealBron: L'Oreal

Probleem 5: verouderend, dunner en slapper haar
Oplossing: anti-verouderingsproducten voor het haar

Voor een verouderende huid gebruiken we anti-rimpelcrème. Voor verouderend haar doen we vaak.. hetzelfde als tien jaar geleden: wassen, crèmespoelinkje van de drogist, stylen... en zuchten over dun wordend haar en haarverlies. Gelukkig begrijpen fabrikanten dat vitaliserende verzorging voor ouder haar een gat in de markt is. Pardon, was. Een van de complete lijnen voor ouder haar is Age Recharge van Kérastase. Ooit geweten dat een er anti-haarverouderingsmaskers bestaan? Nee? Bij deze. Het aardige is dat je bij het verzorgen van ouder wordend haar feitelijk niet eens iets extra's voor je haar hoeft te doen. Je verandert niet van routine, maar alleen van type verzorgingsproducten.

Probleem 6: futloos haar
Oplossing: aan de ampullen

Een boost voor extra verzorging of het tackelen van een specifiek probleem. Ziedaar de functie van de vele ampullen die er op de cosmetica-markt bestaan. Nu zijn die er niet meer alleen voor het gezicht, maar - het zal niemand meer verbazen - ook voor het haar. Een voorbeeld is Kérastases Lipo Recharge: een intensieve ampullenkuur die de celvernieuwing bevordert, geconcentreerde verzorgende ingredienten inbrengt en vocht toevoegt. Ook tegen haaruitval is een ampullenkuur een aangewezen middel. Zo'n ampullenkuur is er onder andere van Miglorin, uit de gelijknamige serie tegen haaruitval.

Probleem 7: hoofdhuid en haar zijn uit balans, snel vet of juist droog
Oplossing: een scrub voor de hoofdhuid

Het haar ligt snel plat tegen de hoofdhuid, en de hoofdhuid voelt oncomfortabel aan. Een overdaad aan stylingproducten lijkt zich na jaren kwistig gebruik te hebben vastgezet. Vooral mannen hebben hier regelmatig last van. Dan is een speciale scrub voor de hoofdhuid een oplossing. Deze opent de porien, reguleert de talghuishouding en maakt het haar weer luchtig. Een hip en hot voorbeeld is de Exfoliating Face & Scalp Scrub van Skinnovators. Deze scrub is zowel voor gezicht als hoofdhuid. De scrub reinigt intensief en stimuleert, dankzij plantaardige ingredienten als olijvenpitpoeder en kiwi-olie.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mariawrites, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Eenvoudige tips tegen een droge hoofdhuidEenvoudige tips tegen een droge hoofdhuidEen droge hoofdhuid kan zeer vervelend zijn, het veroorzaakt namelijk jeuk en irritatie. Het heeft andere eigenschappen…
Droge hoofdhuid: hoe kun je dit het beste behandelenDroge hoofdhuid: hoe kun je dit het beste behandelenVeel mensen die een droge huid hebben, hebben ook last van een droge hoofdhuid. Het kan enorm gaan jeuken en door te kra…
Natuurlijke haarverzorging – een introductieNatuurlijke haarverzorging – een introductieEr zijn tal manieren om je haar te verzorgen – in onze westerse wereld zijn we vooral gewend aan de standaard commerciël…
Tips voor de verzorging van uw haarBeste verzorging voor uw haar. Welke shampoo, crème of masker te gebruiken bij welk haar. Hier enkele tips voor de keuze…

Info over helixpiercingsEen helixpiercing is een piercing in de rand van de oorschelp. Dit kan dus helemaal bovenin het oor zijn, maar ook meer…
Gezondheid: De huid na het zonnenGezondheid: De huid na het zonnenAls de een al weer begonnen is met het werk, is de ander nog lekker op (zon-)vakantie. Maar iedereen krijgt vroeg of laa…
Bronnen en referenties
  • Persinformatie Kérastase
  • Informatie en beeld Skinnovators
  • Informatie en persbeeld L'Oréal
  • Afbeelding bron 1: L'Oreal
Mariawrites (540 artikelen)
Laatste update: 19-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.