Gaviscon bij keelproblemen met misselijkheid

Gaviscon bij keelproblemen met misselijkheid Veel werk en drukte aan je hoofd kunnen ervoor zorgen dat je keelproblemen krijgt. Het slikken voelt apart aan en het lijkt alsof er iets zit. Het leidt je af van je werk en kan ongerustheid veroorzaken. Soms kan het voorkomen dat je er niet goed van wordt en de neiging tot braken krijgt. Het is daarom belangrijk om de keelproblemen snel te verhelpen. Waardoor wordt het veroorzaakt en hoe kan Gaviscon uitkomst bieden?

Gaviscon bij keelproblemen


Hoe voelen de keelproblemen aan?

Ondanks dat je verder niet veel klachten hebt lijkt het alsof er continu iets achter in de keel of slokdarm blijft hangen. Schijn bedriegt omdat het geïrriteerd weefsel betreft. Het kan kriebelen, jeuken tot steken waarbij je de neiging hebt om vaak te slikken of te hoesten. Daarnaast kan het voorkomen dat je er misselijk van wordt en mogelijk wilt overgeven. Zeker als het geregeld voorkomt is het een teken van gestrestheid en dus moet er op dat vlak wat aan worden gedaan.

Waardoor wordt het veroorzaakt?

Werk je veel en ben je erg gestrest dan produceert de maag veel actief zuur. Continu denken, zorgen maken en bezig zijn zorgt ervoor dat de stresswaarden van het lichaam toenemen en deze uiten zich in de aandoening. De hoeveelheid maagzuur staat niet in verhouding tot de genuttigde hoeveelheid voedsel, waarbij het zuur onvoldoende wordt afgevoerd. Omdat je druk bent heb je onvoldoende tijd om gezond eten in te nemen. Het is vaak zo dat je met weinig kauwen het voedsel wegwerkt. Het kan leiden tot de omstandigheid, waarbij het zuur extra gaat borrelen en mogelijk als zure oprisping gaat opspelen. Let wel dat je op zich geen last hoeft te hebben van oprispingen, maar wel last heeft van de keel. Een beperkte mate van zuur kan reeds één en ander aantasten. Wat kun je er tegen doen?

Voorkom stress

Omdat we druk zijn en onvoldoende uitrusten kan de aandoening voorkomen. Het antwoord moet dan deels worden gezocht in ontspanning en onthaasting. Lekker tot jezelf komen zonder dat je aan werk of privé omstandigheden denkt is belangrijk. Ga er tussenuit door vakantiedagen op te nemen. Het is belangrijk om eerst aan jezelf te denken, zodat de aandoening verdwijnt. Dit is mogelijk makkelijker gezegd dan gedaan omdat je nu op het werk moet presteren. Wat kun je dan doen?

Wat doet het Gaviscon?

Gaviscon zorgt ervoor dat het zuur in de maag blijft door op de maaginhoud een laag schuim aan te brengen. Dat betekent dat een zuuroprisping niet meer voorkomt. Men neemt het in door een tablet te kauwen tot het een waterige substantie is. Daarna kan het worden doorgeslikt. Neem het na iedere maaltijd in, omdat de maag dan het meest actief is en direct voor het slapen gaan. Op die manier wordt gedurende vierentwintig uur voldoende bescherming gerealiseerd, zodat de aandoening verdwijnt.

Beperkte inname

Uiteraard moet je het product niet langer innemen dan dat de klachten aanhouden. Daarnaast moet je voorkomen dat het overmatig wordt ingenomen, omdat het een opgeblazen gevoel kan geven. Raadpleeg altijd de bijsluiter of huisarts in hoeverre jij het product moet innemen. Houd de aandoening bij inname van het product langer dan twee weken aan dan kan er mogelijk iets anders aan de hand zijn. Laat je in dat geval altijd medisch onderzoeken.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Braken, spugen en overgeven: oorzaken, oplossingen & tipsBraken, spugen en overgeven: oorzaken, oplossingen & tipsBraken of overgeven is een afweerreactie van het lichaam dat stoffen terug uit het lichaam wilt werken die een schadelij…
Braaksel, kots, overgeefselBraaksel, of kots of overgeefsel, is hetgeen dat vanuit het menselijk lichaam naar buiten komt. Hierbij werken de spiere…
Geregeld overgeven, braken door maagslijmvliesontstekingGeregeld overgeven, braken door maagslijmvliesontstekingDoor toedoen van een bacteriële maaginfectie kan het voorkomen dat men zonder enige aanleiding uit het niets moet overge…
Wat te doen tegen misselijkheidWat te doen tegen misselijkheidMisselijkheid is erg vervelend. Als je misselijk bent, is er altijd wel een oorzaak. Je lichaam reageert op een bepaalde…

Pijn aan de schouderPijn aan de schouderPijn aan de schouder door fitness, sport, werk of een ontsteking. Bij overbelasting kan de schouderpijn gaan doen. Vaak…
Koortslip - koortsblaasjes behandelenKoortslip - koortsblaasjes behandelenKoortsblaasjes of ook wel een koortslip genoemd, worden veroorzaakt door het Herpes Simplex virus. Koortsblaasjes versch…
Bronnen en referenties
  • http://www.consumed.nl/bijsluiters/1856/Gaviscon_zelfzorg
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 15-03-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Aandoeningen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.