Afslanktips: tips om af te slanken voor snel gewichtsverlies

Afslanktips: tips om af te slanken voor snel gewichtsverlies Afslanken is makkelijker gezegd dan gedaan. Sommige mensen hebben er veel moeite mee om effectief iets te doen aan het gewicht. Toch moeten die kilo’s er af, maar hoe doe je dat dan? Uiteraard is het van belang om zelf een goede afweging te maken tussen versneld afvallen of om dit geleidelijk aan te doen. Daar moet je het dieet op aanpassen. Maar wat voor andere afslanktips zijn er verder om toch op een verstandige manier te kunnen afvallen?

Afslanktips


Redenen op gewicht te verliezen

Verschillende mensen hebben verschillende redenen om af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan de volgende:
 • het voorkomen van de gevolgen van slaapapneusyndroom;
 • het verminderen van de kans op hart- en vaatziekten;
 • afkomen van overgewicht of zwaarlijvigheid;
 • het verbeteren van de stofwisseling bij schildklierproblemen;
 • stimuleren van de algehele gezondheid.

Invloed van beweging

Beweging zorgt er simpelweg voor dat de energiebehoefte van het lichaam toeneemt, waardoor er meer suikers en vetten moeten worden verbrand. Indien je die suikers en vetten niet inneemt via voeding dan zal het lichaam die uit het lichaam moeten halen. Je kunt dus middels een goede balans tussen een strak dieet en meer bewegen effectief aan je gewicht werken. Val je af let dan op dat je de juiste body mass index waarde aanhoudt, zodat jij op een verstandige manier goed kunt afvallen.

Verbeteren van de stofwisseling

Een manier om af te vallen is door aandacht te geven aan de stofwisseling. De stofwisseling wordt grotendeels versneld en vertraagd door de hoeveelheid metabolieten in het lichaam. Dit zijn onder andere adrenaline, aminozuren en de mate van glucose in het lichaam, waarmee het lichaam wel of niet effectief energie uit het lichaam kan halen. Er is gebleken dat de hoeveelheid metabolieten relatief toeneemt naarmate het lichaam meer getraind is en van die wijsheid kun jij profiteren. Je hoeft niet direct een zeer intensieve sport op te nemen, maar meer beweging in de vorm van lopen en joggen zorgt ervoor dat metabolieten meer actief worden. Daardoor neemt de stofwisseling toe, waardoor de opslag van stoffen wordt beperkt en er mogelijk kan worden gewerkt aan afvallen. Een tweede advies in deze dat de stofwisseling toeneemt indien men vaker per dag kleinere porties voedsel inneemt. De maag blijft werken en haalt meer efficiënt stoffen uit het voedsel, waardoor het lichaam in principe minder voedsel nodig heeft.

Optimistisch afvallen door eten

Een aandachtspunt bij afvallen is welke koolhydraten je inneemt. Een compleet koolhydraatarm dieet werkt niet, omdat je daar somber of depressief van kunt worden. Koolhydraten zorgen ervoor dat serotine wordt aangemaakt. Dit is een aminozuur, waarmee gemoedsgesteldheid zoals opgewektheid, opgewondenheid, intimiteit enzovoorts wordt aangewakkerd. Aan de andere kant weten we ook dat sommige koolhydraten snel verbranden, waardoor we snel weer hongerig worden. Die koolhydraten moeten we juist vermijden. Neem dus traag verbrandende koolhydraten in zodat jij optimistisch kunt afvallen.

Effect van brandnetelthee

De brandnetel heeft meerdere gunstige eigenschappen, waarvan jij optimaal kunt gebruikmaken tijdens het afvallen. Denk daarbij aan de volgende eigenschappen:
 • het heeft een verzadigende werking;
 • het zorgt ervoor dat vocht wordt uitgedreven, waarbij gifstoffen en verzurende stoffen eveneens worden afgevoerd;
 • het heeft een zuiverende werking, waardoor infecties kunnen worden verholpen of vermeden.
Oftewel het lichaam kan middels de geregelde inname van brandnetelthee het lichaam ontdoen van slechte stoffen, vocht, infecties en vetten. Dit zorgt ervoor dat je in combinatie met voorgaande adviezen wel kunt afvallen.

HDL en overige afslanktips

In het lichaam is de stof HDL actief, waarmee de mogelijkheid wordt gecreëerd om calorieën in het bloed te vervoeren. HDL wordt geproduceerd door de lever waarnaast de lever eveneens de vetten afbreekt. Een relatieve toename van het HDL aandeel in het bloed zorgt ervoor dat het lichaam gezonder wordt. Dat houdt in dat de kans op ziekten zoals hartinfarct, longembolie en beroerte wordt verkleind. Je kunt het relatieve aandeel HDL laten toenemen door:
 • minder alcohol in te nemen door de inname te beperken tot een glas per dag. Stop daarnaast met veel bier drinken;
 • stop met roken omdat de kans op longkanker, aderverkalking en hoge bloeddruk afneemt;
 • beweeg meer;
 • drink meer water en jus d’orange.

Ook jij kunt in een positieve spiraal komen door alle voorgaande afslanktips ter harte te nemen, zodat jij geleidelijk aan effectief aan je lichaamsgewicht kunt werken.

Lees verder

© 2012 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Effectief afslanken, afslanktips die werken!Effectief afslanken, afslanktips die werken!Verrassend simpele afslanktips die werken, allen wetenschappelijk getest. Geen strenge en moeilijk te volgen dieten, maa…
5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?5 kilo in 1 week afvallen, is dat mogelijk?Wil jij snel 5 kilo in 1 week afvallen? Dan heb je waarschijnlijk allerlei dieettips gevonden die je hiermee kunnen help…
Afvallen met een crashdieetAfvallen met een crashdieetVeel mensen die bezig zijn met afvallen, willen zo snel mogelijk resultaat zien. Het is motiverend om te zien hoe de kil…

Drie vormen van eetgedragDrie vormen van eetgedragDiëten zijn een welbekend fenomeen, maar niet altijd even succesvol als men mag geloven of hopen. Wat is de reden dat ie…
Informatie over overgewichtTegenwoordig is overgewicht een veelvoorkomend probleem. Veel mensen hebben er last van. Wat kun je er tegen doen?
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 11-05-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.