Lekkere tussendoortjes met weinig calorieën

Lekkere tussendoortjes met weinig calorieën Het wordt saai om elke dag maar weer dezelfde tussendoortjes te eten. Veel tussendoortjes die in de supermarkt staan als verantwoord tussendoortje zijn vaak niet verantwoord. Veel tussendoortjes bevatten te veel vet en suiker. Wat zijn nou verantwoorde tussendoortjes en hoe kun je je gezonde voedingspatroon weer een oppepper geven?

Tussendoortjes met weinig calorieën


Appeltje met kaneel

Een middelgroot gala appeltje bevat gemiddeld ongeveer 70 calorieën. Het ligt er dan natuurlijk ook aan wat voor soort appel het is en hoe veel gram het is. Je snijdt de appel in kleine stukjes welke je met een klein vorkje op kan prikken. Om de appel alleen wat lekkerder te maken kan je er wat kaneel overheen strooien. Dit geeft toch een soort appeltaart smaakje. Kaneel bevat erg weinig calorieën: voor 3 gram = 8 calorieën. Een appel is van zichzelf al zoetig, dus suiker is niet nodig.
Calorieën: 78 kcal

Speculaasje

Een speculaasje is een lekker zoet tussendoortje voor thuis en/of op je werk. Dit koekje bevat ook weinig calorieën en is gemakkelijk mee te nemen. Let wel op, hou het bij één koekje!
Calorieen: 60 kcal

Handje noten

Een handje noten is ongeveer 20 gram. Noten zijn erg gezond, bevatten goede vetten en hebben een bron van eiwitten en vitamines. Wel bevatten noten meer calorieën dan een ander gezond tussendoortje. De eiwitten in de noten zorgen ervoor dat je minder gauw een hongergevoel krijgt.
Calorieën: 20 gram 123 kcal

Cup a Soup

Cup a Soup is een lekker zout tussendoortje en wordt vaak aan het einde van de middag gedronken als oppepper. Wat het spotje op televisie zegt: "4 uur Cup a Soup, dat zouden meer mensen moeten doen". Cup a Soup heb je in verschillende soorten smaken zoals: Champignon crème, kip, tomaten crème, asperge, erwt, Franse ui, prei crème etc.
Meest caloriearm (kip): 35 kcal / Meest calorierijke (champignon crème): 80 kcal

Opkikker

Een opkikker bevat veel minder calorieën dan een Cup a Soup, namelijk: Kip (9 kcal), rundvlees (7 kcal), tomaat (19 kcal), tuinkruiden (9 kcal) en pikante kip (8 kcal).

Mandarijnen

Mandarijnen bevatten erg weinig calorieën in vergelijk met een ander fruitstuk. Je mag er voor een tussendoortje gerust twee van nemen. Indien je ze van tevoren in de koelkast legt, zijn ze het lekkerst.
Calorieën per mandarijn: 16 kcal

Knäckebröd met runderrookvlees

Dit is ook een lekker knapperig tussendoortje. Een cracker is 58 calorieën (kijk wel even naar het soort knäckebröd i.v.m. de calorieën) en 2 plakjes runderrookvlees bevatten 15 calorieën. Je kunt ook de cracker beleggen met ander mager broodbeleg zoals kipfilet, kalkoenfilet of een dun laagje pindakaas.
Calorieën: 73 kcal

Ei

Een gekookt ei. Het lijkt gek om als tussendoortje te eten, maar het is een erg lekker tussendoortje en zeer makkelijk mee te nemen bijvoorbeeld naar je werk. Je kookt het een avond van tevoren en je neemt het de volgende dag mee naar je werk. Het lekkerst is het toch wel om hem warm te eten, maar koud is ook goed te doen. Een beetje zout, en klaar.
Calorieën: 75 kcal

Kaascracker

Doe een halve plak 30+ kaas op een bakvelletje en leg deze een minuut lang (900 watt) in de magnetron. In de magnetron zal de plak kaas lekker gaan stomen en wordt de kaas hard. Haal het uit de magnetron en laat het afkoelen. Nadat de kaas is afgekoeld heb je een heerlijke kaascracker zonder toevoegen. Lekker en goedkoop!
Calorieën: 44 kcal

Lees verder

© 2014 - 2024 Rozanne, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor afvallen en gezond eten!Tips voor afvallen en gezond eten!Volgt u al een dieet, maar kunt u dit moeilijk volhouden? Hier enkele tips om toch zo nu en dan een extraatje te eten, z…
Meest versus minst calorierijke tussendoortjesMeest versus minst calorierijke tussendoortjesIedereen neemt wel eens een tussendoortje om de honger te stillen of om de behoefte aan "lekkere trek" te bevredigen. Wi…
Het aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsHet aantal kilocalorieën in groente en enkele groententipsDat groente gezond is weten we allemaal, dat we er 200 gram per dag van moeten eten ook, maar gebeurt dat ook daadwerkel…
Calorieën, hoeveel mogen we er en waar zitten er weinig in?Om veel redenen willen sommige vrouwen en mannen vaak wat minder calorieën eten. De meest voorkomende reden is omdat ze…
Wat werkt beter bij afvallen: meer sporten of minder eten?Wat werkt beter bij afvallen: meer sporten of minder eten?Globaal gezien zijn er drie methodes om af te vallen: meer sporten, minder eten en meer sporten én minder eten. Uit onde…
Rozanne (218 artikelen)
Laatste update: 09-11-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.