Zonder lijnen een paar kilootjes afvallen

Zonder lijnen een paar kilootjes afvallen Misschien ben je net klaar met een dieet en lukt het je maar niet om die laatste paar kilo´s kwijt te raken. Of ben je na de vakantie of een feestperiode een paar kilo aangekomen, die je kwijt wil zonder dat je daarvoor op een dieet gaat. Er zijn verschillende manieren om een paar kilo af te vallen. De beste manieren zijn die waarbij je niet hoeft te lijnen en je jezelf niet van alles hoeft te ontzeggen én waarbij het gewichtsverlies blijvend is. Maak je keuze uit een of meer van deze methoden; kijk wat bij je past aan de hand van bijvoorbeeld het soort voedsel dat je graag eet, je lifestyle en stofwisseling.

Inhoud:


Zo kun je zonder lijnen een paar kilootjes afvallen

Voor alle duidelijkheid: om een paar kilo's af te vallen, is het niet nodig om al deze methoden tegelijkertijd toe te passen. Kies er één of twee uit die bij je passen. Kijk na een week wat het resultaat is. Als het je bevalt, kun je ermee door gaan tot je het gewenste resultaat hebt bereikt. Als de methode niet bij je past, of als je geen gewicht verliest dan kun je een andere proberen.

Bron: The bridge, Flickr (CC BY-2.0)Bron: The bridge, Flickr (CC BY-2.0)

Vul twee derde van je bord met groenten

Er zijn talrijke voordelen verbonden aan het eten van zoveel groenten. Het grootste voordeel is natuurlijk dat groenten gezond zijn. Een ander voordeel is dat groenten veel water bevatten en weinig vet, terwijl zij toch voedzaam zijn.

Daarnaast vullen groenten je goed doordat zij veel vezels bevatten. Hierdoor kun je er heel veel van eten terwijl je toch weinig calorieën inneemt.

Bewaar een derde van het diner voor de lunch

Schep tijdens het avondeten de gebruikelijke hoeveelheid eten op je bord. Doe vervolgens ongeveer een derde ervan in een afsluitbaar bakje dat je in de koelkast doet, en eet wat op je bord overblijft op. Omdat je toch een behoorlijke hoeveelheid eten overhoudt, heb je toch een voldaan gevoel terwijl je toch minder hebt gegeten.

Als je de hoeveelheid eten in het bakje - naar behoefte - aanvult met bijvoorbeeld een halve avocado, wat sla en een paar olijven kun je dit de volgende ochtend als lunch meenemen naar kantoor. Voor de stevige trek, kun je nog twee eetlepels peulvruchten (bijvoorbeeld kidneybonen of kikkererwten) uit een glazen pot toevoegen. Als je een koelkast hebt op kantoor, bewaar je je bakje daarin. Als je op je werk niet over een koelkast beschikt, kun je een koeltasje gebruiken of een thermosbakje.

Eet één vaste dag per week vleesloos

Het is een bekend gegeven dat vegetariërs een lager lichaamsgewicht hebben dan vleeseters. Als je een paar kilootjes af wil vallen is het niet direct nodig om fulltime vegetariër te worden. Als je één keer per week geen vlees eet kun je al bereiken dat je langzaam in gewicht afneemt.

Wil je het jezelf gemakkelijk maken, dan voeg je een gekookt of gebakken ei aan de avondmaaltijd toe. Op internet zijn er talloze smakelijke, gemakkelijk te bereiden vegetarische gerechten te vinden.

Eet vaker vers

Vermijd voedsel dat verpakt is in zakje, pakjes, blikjes of dozen. Eet hoofdzakelijk maaltijden die je zelf met verse ingrediënten hebt bereid. Je weet dan tenminste wat erin verwerkt is. Het meeste voorverpakte voedsel bevat namelijk te veel vet, zout en suiker en kunstmatige toevoegingen die ervoor zorgen dat je aankomt.
Als je af en toe zin hebt in cake of pizza, dan kun je dit het beste zelf maken.

Eet noten als tussendoortje

Mensen die noten als tussendoortje eten vallen meer af dan degenen die andere snacks eten, zelfs als deze snacks even veel calorieën als noten bevatten.

Let op: dit geldt alleen voor ongezouten en ongezoete noten. Pinda’s vallen niet onder noten. Wat je wel kunt eten zijn onder andere amandelen, walnoten, pistachenoten, pecannoten of hazelnoten.

Sta tijdens je werk

Verricht je werk zo veel mogelijk staand. Als je staat verbruik je namelijk ongeveer een derde meer calorieën dan als je de hele dag zit.

Ook als je een baan hebt waarbij het niet mogelijk is om je werk staand te verrichten kun je meer staan of actief bezig zijn:
 • Sta tijdens het telefoneren, downloaden etc.
 • Als je ergens moet wachten, loop dan een rondje of stretch je lichaam.
 • Boycot liften; neem de trap.
 • Zit achter je bureau (een paar uur) op een fitness bal; doordat je met behulp van je rug- en buikspieren je evenwicht moet bewaren ben je onbewust bezig met een lichaamstraining.
 • Maak gebruik van een toilet op een andere verdieping.

Lees verder

© 2014 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Afvallen met een low carb dieetAfvallen met een low carb dieetBij een low carb dieet eet je (veel) minder koolhydraten en vaak meer eiwit en vet. Dit helpt bij afvallen, omdat de pro…
Automatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankAutomatisch afvallen tijdens je slaap met NachtslankProblemen met uw gewicht, afvallen gewenst? Met Nachtslank kunt u elke nacht gezond afvallen volgens Vitamust. Het is de…
Hoe kun je afvallen met yoghurt?Hoe kun je afvallen met yoghurt?Kun je afvallen met yoghurt? Dit blijkt inderdaad zo te zijn! Yoghurt heeft een hele positieve werking voor mensen die g…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…

Afvallen met het paleodieet en kans op kanker verkleinenAfvallen met het paleodieet en kans op kanker verkleinenAfvallen is niet eenvoudig en het paleodieet belooft ook niet dat het dat gaat worden. Wat het wel belooft is een geweld…
Het dieet van General MotorsHet dieet van General Motors is een veelgeprezen manier om gewicht te verliezen. Deze manier van gewicht verliezen is sp…
Bronnen en referenties
 • Inleidingsfoto: Mojzagrebinfo, Pixabay
 • https://au.lifestyle.yahoo.com/prevention/weight-loss/g/25337537/11-ways-to-lose-the-last-five-kilos/#4
 • http://www.rtlnieuws.nl/editienl/slank-worden-eet-noten
 • Image courtesy of Ambro at FreeDigitalPhotos.net
 • Image courtesy of rakratchada torsap at FreeDigitalPhotos.net
 • Afbeelding bron 1: The bridge, Flickr (CC BY-2.0)
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 21-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.