Reductil of Sibutramine, hoe werkt dit vermageringsmiddel?

Reductil of Sibutramine, hoe werkt dit vermageringsmiddel? Reductil bevat de stof sibutramine. Reductil is een vermageringsmiddel, ook wel een middel om af te slanken genoemd. Het wordt geadviseerd om Reductil te gebruiken in combinatie met een gezond dieet, extra lichaamsbeweging en aanpassing van uw manier van leven. U kunt met Reductil veel gewicht verliezen. Hoe werkt Reductil? Reductil is overigens niet verkrijgbaar omdat het niet is goedgekeurd. Xenical, Alli en Reductil zijn relatief nieuwe vermageringsmiddelen die wetenschappelijk bewezen geschikt zijn of af te vallen bij een dieet. Reductil (of Subutramine) is net als Xenical (en Alli), een van de meest populaire afslankmiddelen van dit moment. Het is geschikt voor mensen met overgewicht die voor hun gezondheid moeten vermageren, maar die te weinig gewicht verliezen als zij een caloriearm dieet gebruiken. Sommige mensen vallen niet genoeg af van een dieet met weinig calorieën. Reductil is een middel wat geschikt is voor mensen met Obesitas. (BMI >30) Ook op mensen met (fors) overgewicht (BMI >27) in combinatie met afwijkingen in het bloedvetgehalte en/of suikerziekte type II, blijkt Reductil een gunstig effect te hebben. Als de BMI > 30 is kan Reductil geadviseerd worden, maar bij overgewicht BMI >27 wordt het dus ook wel verstrekt, als er sprake is van suikerziekte en/of een hoog cholesterol. In 2001 werd Reductil geregistreerd en het werd wereldwijd al door meer dan 13.000.000 mensen gebruikt om (meestal succesvol) gewicht te verliezen. IN 2010 werd het echter weer verboden omdat er te veel gezondheidsrisico's aan zitten.

Reductil, niet meer verkrijgbaar

Update: Reductil werd begin 2010 'voorlopig' uit de verkoop gehaald omdat de bijwerkingen nog verder getest zullen moeten worden. Goede en veilige alternatieven om af te vallen zijn Xenical en Alli. Beiden bevatten de werkzame stof orlistat. Xenical is veilig en een zeer effectief middel om af te vallen.

Reductil, de werking van dit afslankmiddel

Reductil is een populair afslankmiddel maar hoewel het op het moment in Nederland niet verkrijgbaar is, kunt u in dit artikel wel lezen hoe Reductil werkt. Mensen die Reductil gebruiken hebben minder behoefte aan eten. Ook stimuleert Reductil de verbranding van energie, met als gevolg dat u met minder voedsel toe kunt, terwijl u toch energie blijft verbranden op de gewone manier. Normaal gesproken zet ons lichaam de verbranding van energie bij een dieet namelijk op een lager pitje. Dit is een natuurlijke reactie van ons lichaam om ervoor te zorgen dat we niet te snel afvallen en zo lang mogelijk op onze vet reserves kunnen leven. Voor mensen die af willen vallen is het een vervelend verschijnsel dat bij dieet houden het vet er maar langzaam af gaat. Hoe minder je eet, hoe trager de verbranding gaat en dus wordt afvallen moeilijker en alleen te bereiken als je echt weinig eet. Daarom heb je regelmatig het gevoel dat je nog wel iets zou lusten en niet voldaan bent. Door meer te bewegen en door niet te stel toe te geven aan het hongergevoel, vallen we dan af. Een goed uitgebalanceerd dieet met genoeg gezonde tussendoortjes, kan echter ook een goede manier zijn om af te vallen, maar toch is het voor veel mensen moeilijk vol te houden. Reductil zorgt ervoor dat de verbranding niet trager wordt bij het houden van een dieet. Er is dus minder trek in voedsel en er komt minder voedsel binnen omdat je minder behoefte aan eten heeft en je bent sneller verzadigd, terwijl Reductil ervoor zorgt ervoor dat er nog net zoveel energie verbrand wordt als bij mensen die geen dieet houden.

Reductil en cholesterol en bloedsuiker

Reductil heeft een positief effect op cholesterol in het bloed en op bloedsuikerspiegels. De resultaten voor mensen met overgewicht BMI > 27 en Diabetes II, zijn gunstig gebleken.

Reductil, bijwerkingen

Bijwerkingen bij Reductil die het meest gemeld worden zijn:
  • Slapeloosheid
  • Obstipatie
  • Droge mond
  • Verhoogde bloeddruk
  • Duizeligheid

Bijwerkingen die ook gemeld worden zijn hoofdpijn, hartkloppingen, opgejaagd gevoel, veel energie hebben, misselijkheid, zweten, angstig gevoel, tintelingen of jeuk, opvliegers… U kunt de bijsluiter en uw arts raadplegen voor meer informatie over de bijwerkingen. Over het algemeen worden de bijverschijnselen als van voorbijgaande aard beschouwd. Ze treden vooral op als u het middel nog maar pas gebruikt. Mensen zijn vaak enthousiast over het effect van Reductil op hun lichaamsgewicht. Het is daarom een van de meest populaire afslankmiddelen van dit moment. Ondanks dat is besloten Reductil voorlopig niet te verstrekken. Er moet mogelijk meer onderzoek gedaan worden voordat men het gebruik veilig en voldoende onderzocht acht.

Reductil, wanneer in elk geval niet gebruiken?

  • Mensen met hart en vaatproblemen of aanleg daartoe
  • Mensen met verhoogde schildklierwerking
  • Mensen met aandoeningen van de lever
  • Mensen met hoge bloeddruk
  • Mensen met hartritmestoornissen (met name bij QT-interval)

Lees voor het gebruik van medicijnen altijd eerst goed de bijsluiter.

Lees verder

© 2009 - 2024 Kisses, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kan je vermageren zonder dieet?Kan je vermageren zonder dieet?Wie zonder dieet wil vermageren kan kiezen uit meerdere methoden, variërend van dieetpillen tot eetlustremmers, liposuct…
Afslankpillen; wat zijn de beste dieetpillen en hun werking?Afslankpillen; wat zijn de beste dieetpillen en hun werking?Een dieet, een fitnessprogramma een personal coach, sporten en weinig eten het zijn bekende termen voor iemand die te di…
Afslankpil Reductil of Sibutramine: afvallen en bijwerkingenReductil is een afslankpil waarmee je gemakkelijker kilo’s kunt kwijtraken. Het bevat de stof Sibutramine. Het is na All…
Afvallen met Caralluma van LumaslimCaralluma fimbriata, een soort cactus, is een product dat gebruikt wordt om af te vallen door hongergevoel en eetlust te…

Afvallen: reken het zelf uit en maak je eigen dieetAfvallen: reken het zelf uit en maak je eigen dieetOf je nou die extra kilo's van de feestdagen wilt afvallen of die strakke buik voor de zomer wilt bereiken: om af te val…
Kisses (665 artikelen)
Laatste update: 16-11-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.