De geneeskracht van druivenpitolie
De Latijnse naam voor de druivenstruik of wijnrank is Vitis Vinifera. Druiven zijn lekker en beschikken over een prima voedingswaarde. Daarnaast zijn druivenpitten een prima basisstof voor een heerlijke en waardevolle olie. Het wordt wel een wondermiddel voor de huid genoemd. Het is goed voor de spieren, gewrichten, hart, bloedsomloop, ogen, stofwisseling en het immuunsysteem. Lecithine in druivenpitolie is goed voor de hersenen, het zenuwstelsel, en de bloedopbouw.
Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.Inhoud:
Druivenpittenolie tegen kanker
Er zit veel basis omega 6 vetzuur in druivenpitten. Dat is een essentieel vetzuur. Essentieel betekent hier dat het niet kan worden aangemaakt door het lichaam. Basis omega 3 is samen met omega 6 de enige essentiële vetzuren. Alle andere vetzuren kunnen door het lichaan worden aangemaakt uit deze twee essentiële vetzuren. Otto Warburg heeft ontdekt dat een zuurstoftekort in een lichaamscel kan leiden tot het omvormen van een gezonde lichaamscel naar een kankercel. Het is daarom volgens hem belangrijk om te zorgen dat er voldoende zuurstof in de lichaamscellen komt. De essentiële vetzuren nestelen zich in de cellen en zijn sterke aantrekkers van zuurstof. Ze zorgen ervoor dat zuurstof door de celwand kan worden doorgelaten.
De oorzaak van kanker
Volgens Warburg en Brian Peskin, die Warburgs bevindingen uitploos en vergeleek met andere wetenschappelijke ontdekkingen, zijn transvetten en oliezuur, die zich bij een tekort aan basis omega 6 en 3 in de celwand een plaats innemen, de belangrijkste oorzaak voor het krijgen van kanker. Druivenpittenolie bevat veel basis omega 6 maar geen basis omega 3. Voor de ideale verhouding zou je tweederde druivenpittenolie kunnen mengen met lijnzaadolie en van dit mengsel dagelijks een eetlepel tot je nemen; dat kan kanker voorkomen, aldus Brian Peskin. Wetenschappelijk onderzoek zoals bij de bronnen van dit artikel tonen eveneens aan dat er een antikankerwerking in druiven is gevonden alleen plegen onderzoekers de antikankerwerking in
fytonutriënten te zoeken in plaats van essentiële olie.
Druivenpitolie in de keuken
Druivenpittenolie is ongeschikt om te verwarmen. Je kunt het uitstekend gebruiken in de koude keuken. Een aardappelsalade wordt extra smeuïg door toevoegen van olie. Gekookte groenten worden extra lekker door ze te overgieten met wat olie. Een
zelf gemaakte muesli kan wel wat olie gebruiken zodat je een meer complete maaltijd krijgt. Een fruitsap is ideaal om olie aan toe te voegen. Verder kun je het uiteraard over een salade doen of er een dressing van maken. Een macaronisalade met een beetje biologische druivenpitolie maakt het een bijzondere en volwaardige maaltijd.
Druivenpiitenolie als huidverzorging
Druivenpittenolie is ideaal om uitwendig te gebruiken. Er zitten antioxidanten in die de huid verzorgen en ervoor zorgen dat het huidverouderingsproces minder snel gaat. Druivenpittenolie heeft een perfecte consistensie om het te gebruiken als massageolie. Je kunt het door water mee doen waarmee je jezelf wast; of je laat een scheutje op een nat washandje waarmee je jezelf ´s morgens schoon maakt. Verder stimuleert druivenpittenolie de celopbouw zodat je huid zachter en soepeler wordt.
Vetzuren in druivenpittenolie:
- Palmitinezuur: 5.5%
- Stearinezuur: 4.7%
- Oliezuur: 20%
- Linolzuur: 68%
- Overige vetzuren: 1%
Lees verder