Tarwegrassap bevordert de gezondheid

Tarwegrassap bevordert de gezondheid Heb jij er al over gehoord? Tarwegras. Je leest er steeds meer over. Eigenlijk kun je het een beetje vergelijken met het nemen van een flesje Yakult voor het ontbijt. Een shot (glaasje) is voldoende om je ervan te verzekeren dat je alle zo benodigde voedingsstoffen in een paar slokken binnen hebt. Maar dán met het grote verschil tarwegras helemaal biologisch is en nog belangrijker…vers en onbewerkt. Dus lees verder… Steeds meer mensen zijn op zoek naar voeding die biologisch en supergezond is, want steeds meer mensen worden zich er bewust van dat de voeding die wij hedendaags gewend zijn, vol zitten met toevoegingen als: E-nummers, geur, kleur en smaakstoffen. De cijfers liegen er dan ook niet om want het aantal kankerpatiënten is sinds 1970 met 350% toegenomen en vele onderzoekers wijten dat aan het gebruik van bewerkte voedingsproducten die dan wel heel gemakkelijk te bereiden zijn maar tegelijkertijd heel ongezond zijn. Dat is dan ook de reden dat er veel onderzoek wordt gedaan naar biologische voedingsproducten die geheel natuurlijk zijn en geen of weinig bewerkingen nodig hebben en een belangrijke bijdrage leveren aan onze gezondheid. Eén van die superproducten is dus tarwegras.

Wat is tarwegras?

Het is precies wat het lijkt. Het is gras. Om precies te zijn is het de kiem van de tarweplant voor dat het uitgroeit tot graan. Niet te geloven toch? Maar eigenlijk ook wel weer zo logisch want wat is er nu meer ‘puur natuur’ dan gras? De koeien, de schapen en geiten blijven erop in leven en zeg nu zelf…ze zien er niet ongezond uit toch? Maar ja, wij zijn natuurlijk geen schapen en dus is ons lichaam er niet op gebouwd om gras te kunnen verwerken. De slimme koppen hebben daar dus iets op gevonden: de slowjuicer. De slowjuicer is apparaat dat het sap uit het gras kan persen zodat het drinkbaar wordt en wij, mensen, gebruik kunnen maken van een puur natuur product dat bomvol gezonde voedingsstoffen zit.

Waarom is tarwegras zo gezond?

De voordelen op een rijtje:

  • Tarwegras geeft energie
  • Zuivert het bloed
  • Verhoogt de weerstand
  • Ontgift de lever, darmen en nieren
  • Bevordert de stofwisseling
  • Verjongd de huid
  • Brengt de zuurgraad in balans
  • Verscherpt de geest
  • Gaat ouderdomskwalen tegen

Oké. Waar kan ik dat sap dan kopen?

Tarwegrassap kun je niet in een fles of pak aanschaffen. Tarwegrassap wordt verkocht in bakjes met daarin groeiende kiemen die je zelf kunt knippen (dus oogsten) of, als gras in een luchtdichte zak verpakt waarna je een slowjuicer kunt gebruiken om het sap uit het gras te persen. Het moet vers worden gedronken want, zoals bij alle voeding die vers bereid is verminderen de vitamines en mineralen, enzymen enz. heel erg snel na bereiding. Een nadeel is wel dat slowjuicers pittig van prijs zijn op die éne handjuicer na die voor ongeveer 5 tientjes te koop is. Bovendien is tarwegras ook niet te koop (voor zover ik weet) in de winkel. Je moet het bestellen via het internet. Adressen zijn gemakkelijk te vinden als je even googled onder het zoekwoord: tarwegras.

Tarwegraspoeder

Een andere manier van inname is via poeder. Doordat het gras onmiddellijk na het oogsten gedroogd worden blijven alle essentiële voedingsstoffen behouden. Veel minder bewerkelijk dus. 1 lepel tarwegraspoeder in een glaasje water of sap op de nuchtere maag is voldoende per dag. Wat dat betreft kun je het dus vergelijken met het drinken van een flesje Yakult, maar dan veel gezonder.

Wat zit er in tarwegras?

Vitamines

Vitamine A, Vitamine B1, B2, B3, B5 en B6, Vitamine C, Vitamine E, Vitamine K

Mineralen

Calcium, fosfor, ijzer, kalium, kobalt, koper, magnesium, mangaan, selenium en zwavel

Enzymen

Enzymen spelen een belangrijke rol tijdens de stofwisseling omdat enzymen ervoor zorgen dat bijv. eiwitten, vetten en koolhydraten kunnen worden omgezet in stoffen die door het lichaam gemakkelijk kunnen worden opgenomen. Tijdens het ouder worden gaat het lichaam steeds minder enzymen aanmaken waardoor het toevoegen van enzymen steeds belangrijker wordt.

Antioxidanten

Antioxidanten zijn héél belangrijk voor ons lichaam omdat ze worden ingezet in de strijd tegen de vrije radicalen. Ons lichaam maakt ook zelf antioxidanten aan maar bij lange na niet voldoende zodat voeding die antioxidanten bevat, heel belangrijk is tegen het ontstaan van wat we noemen welvaartsziekten die zijn ontstaan door slechte voeding, slecht milieu, tabak e.d. Lees meer over antioxidanten en vrije radicalen.

Chlorofyl

Van chlorofyl heb je waarschijnlijk al eerder gehoord omdat ook chlorella en spirulina producten zijn die bestaan uit chlorofyl. Chlorella en spirulina behoren ook tot de superfoods en zijn ook puur natuur producten die veel bijdragen aan een goede gezondheid. Ook in tarwegras zit chlorofyl. Chlorofyl is de groene bladkleurstof van planten die zelf uit zonlicht voedingsstoffen kan produceren.

Aminozuren

Aminozuren zijn de bouwstoffen van eiwitten die op hun beurt nodig zijn voor het behoud en vernieuwen van de cellen, organen en hormonen. Maar dat is nog niet alles want enzymen zijn ook nodig bij het stofwisselingsproces. Er zijn veel verschillende aminozuren en het is zelfs zo belangrijk dat, wanneer er maar één aminozuur tekort is, dat het hele stofwisselingsproces minder goed gaat functioneren. Zéker wanneer we ziektes hebben als diabetes, reuma, hart-en vaatziekten of last hebben van overgewicht is de behoefte aan aminozuren onontbeerlijk.

Conclusie

Tarwegras lijkt dus misschien wat vreemd. Want ja, wie denkt er nu aan om gras te gaan eten? Maar wanneer je alle informatie gelezen hebt dan moet je gewoon tot de conclusie komen dat het een heel gezond sapje is. Het is niet in het schap van de supermarkt te koop en dus wat omslachtig misschien maar het loont wel de moeite. Want, wie wil er nou niet gezonder worden?

Lees verder

© 2012 - 2024 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe gezond is tarwegras?Hoe gezond is tarwegras?Als gevolg van onze toenemende aandacht voor alles wat met een gezonde voeding te maken heeft, zijn we voortdurend op zo…
Is tarwegras gezond?Is tarwegras gezond?Tarwegras is iets wat we de laatste jaren bij de zogenaamde superfoods zetten en enorm veel levenskracht levert. Dat wil…
De voordelen van een slowjuicerDe voordelen van een slowjuicerEen slowjuicer biedt veel voordelen ten opzichte van een blender. Ben je dol op sapjes en gebruik je hiervoor een blende…
Zelf tarwegras kweken: met of zonder tarwegraskwekerZelf tarwegras kweken: met of zonder tarwegraskwekerVan tarwegras kun je met behulp van een slowjuicer het zeer gezonde tarwegrassap maken. Tarwegras kun je los kopen maar…

Appeltje voor meer dan dorstAppeltje voor meer dan dorstIn deze tijd van steeds meer tropisch supervoedsel zoals gojibes, granaatappel, kiwi en mango, met nog meer anti-oxidant…
Voedingsadvies bij migraineVoedingsadvies bij migraineMigraine is een hevige hoofdpijn waarbij er soms zelfs misselijkheid ontstaat. Dit heeft te maken met een storing tussen…
Bronnen en referenties
  • www.juvel-5.nl
  • www.vitavie.nl
  • www.tarwegraspoeder.nl
  • www.tarwegras24.nl
Reacties

Jan Pieter Oelp, 29-03-2014
Dit is een tweede poging om te weten te komen of Tarwegrassap gluten bevat met name het eiwit Gliadine?
Van nature komt deze voor in tarwe, het is mogelijk dat deze ook in het sap van tarwegras aanwezig is.
Is dat het geval dan is Tarwegrassap voor mensen met coeliakie ( glutenintolerantie) ten zeerste ongezond.
In het geval dat het eiwit gliadine niet aanwezig is -dus gluten vrij- is dit een vermelding in de aanprijzing van het artikel waard.
Mvg Jan Pieter Oelp Reactie infoteur, 03-04-2014
Ik heb geinformeerd bij het Weston Price forum en kreeg daar dit antwoord van aHealthylife:

Tarwegrassap is absoluut vrij van gluten. Gluten komen wel voor in de zaden / tarwekorrels, maar die worden voor een shotje sap niet gebruikt.

Guste, 24-04-2013
Is tarwegraspoeder ook goed in combinatie met artolol/chloortalidon (bloeddruk) te gebruiken? Reactie infoteur, 24-04-2013
Ik ben geen arts dus kan daar geen antwoord op geven. Ik raad u aan om een verkoopsite te googlen en daar uw vraag te stellen. Succes.

Yoan (156 artikelen)
Laatste update: 14-12-2012
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.