Vijf eenvoudige gewoonten die uw gezondheid verbeteren

Als u zich voorneemt om uw gezondheid te verbeteren hoeft dat niet gelijk te betekenen dat u elke dag naar de sportschool gaat, of niets lekkers meer mag eten. Het is juist belangrijk dat u enkele gezonde gewoontes in uw dagelijkse routine opneemt. Sommige kleine dingetjes kunnen al een enorm verschil maken in hoe goed u zich voelt.

Drink meer water

Water drinken heeft vele voordelen voor uw gezondheid. Ten eerste, als u probeert af te vallen is het beter om water te drinken dan andere dranken, omdat water geen calorieen bevat, en omdat we dorst en uitdroging vaak verwarren met honger. Dus als u water drinkt, krijgt u geen calorieen binnen, het is lekker en verfrissend, en het voorkomt een vals hongergevoel.

Experts adviseren om gemiddeld 2 liter water te drinken per dag. Dit klinkt misschien moeilijk, maar dat is echt niet. Begin met het invoeren van de gewoonte om elke ochtend een vol glas water te drinken zodra u wakker wordt. Het zal u helpen u wakkerder te voelen en om beter gehydrateerd te worden na een nacht slapen. En het is een goede eerste stap om de rest van de dag ook voldoende te drinken.

Zorg dat u genoeg slaap krijgt

Tegenwoordig krijgen weinig mensen ook daadwerkelijk de slaap we nodig hebben. Wanneer u niet genoeg slaapt, bent u vatbaarder voor stress, het nuttigen van ongezonde tussendoortjes, en voor het grijpen naar cafeïne om u alert te houden. Dit is echter niet goed voor de gezondheid.

We zijn allemaal verschillend als het gaat om hoeveel uren slaap we nodig hebben elke nacht. Volwassenen hebben minder en minder slaap nodig, hoe ouder ze worden. Het magische nummer voor u ligt waarschijnlijk ergens tussen de zeven en tien uur per nacht. Deskundigen zij het er ook over eens dat het hebben van een routine cruciaal is als het gaat om het krijgen van voldoende slaap. Probeer dus om elke avond op ongeveer hetzelfde tijdstip naar bed te gaan. Als u het dan toch af en toe later maakt, zult u minder last hebben van de gevolgen.

Loop meer

Als u echt uw gezondheid wilt verbeteren ga dan elke dag een stuk lopen. Een wandeling is niet alleen goed voor uw lichaam, en om elke dag even te bewegen, het is ook goed voor uw gemoedsrust. Tijdens de wandeling kunt u de frisse lucht inademen, en even de dagelijkse stress en beslommeringen ontvluchten. Wandelen geeft u de tijd om rustig na te denken en uw hoofd even leeg te maken.

Er zijn een paar manieren om meer wandelingen in uw dagelijkse routine op te nemen. Een idee is om te gaan voor een wandeling van 30 minuten in uw lunchpauze. Of u zou kunnen beginnen met het lopen van korte afstanden, die u normaalgesproken met de fiets zou doen. Of neem overal de trap in plaats van de lift. Het is ook fijn om s avonds na het avondeten een korte wandeling te doen. Doe elke dag iets om uw totale fysieke inspanning te verhogen.

Rek- en strekoefeningen

Probeer elke dag te beginnen met een korte sessie rek- en strekoefeningen. Stretchen voelt goed, en is een uitstekende manier om uzelf goed wakker te laten worden s ochtends, door uw bloed goed te laten stromen. Stretchen kan ook helpen om uw atletische vaardigheid te verbeteren en het risico op letsel als u sport te verminderen. U zou nog een stapje verder kunnen gaan en yoga opnemen in uw dagelijkse routine. U zult merken dat uw houding verbetert, u zic gezonder voelt, en dat u meer gefocust wordt.

Ontspan

Naast meer bewegen en op uw voeding letten, is het ook erg belangrijk voor uw gezondheid om u goed te kunnen ontspannen. Stress, angst en boosheid verlagen uw weerstand en maken u kwetsbaarder voor een hele reeks gezondheidsproblemen (zowel fysiek als mentaal). Het is dus belangrijk om te leren om af en toe wat tijd voor uzelf te nemen. Probeer bijvoorbeeld eens een massage, het bijwonen van een yogales, leren hoe te mediteren, of kom tot rust te komen met regelmatige ontspannende baden. Iedereen heeft wel iets waarmee hij of zij goed kan ontspannen, dus plan deze activiteiten af en toe in, om goed in balans te blijven.

Lees verder

© 2011 - 2024 Mieka, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezond afvallenGezond afvallenEr zijn veel verschillende manieren om gewicht te verliezen, maar niet iedere manier om af te vallen is even gezond! Te…
Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Overgewicht? Afvallen? Drink groene thee!Groene thee blijkt een wapen tegen overgewicht te zijn! Volgens wetenschappers kan door het drinken van groene thee men…
14 Top Tips voor gezond afvallen zonder dieet14 Top Tips voor gezond afvallen zonder dieetElke paar maanden is er weer een hype rond het nieuwste dieet, dat beter is dan alle vorige methoden. Veelvuldig diëten…
Voordelen van afvallenVoordelen van afvallenDe voordelen van afvallen zijn veel talrijker dan de meeste mensen denken. Wanneer zij zich de vraag stellen: 'waarom mo…

Blijvend afvallen en bewegingBlijvend afvallen en bewegingBlijvend afvallen, om op een blijvende manier af te vallen is enige vorm van beweging onmisbaar. Hoe vaak je moet bewege…
Maak uw leefstijl milieuvriendelijkerGroener leven wordt een steeds grotere trend. En dat moet ook wel, want langzamerhand vervuilen we onze wereld steeds ve…
Mieka (82 artikelen)
Gepubliceerd: 04-07-2011
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Lifestyle
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.