Azijn als hulpmiddel tegen kwaaltjes

Azijn als hulpmiddel tegen kwaaltjes Azijn wordt vooral gebruikt voor de voeding. Het wordt onder andere gebruikt voor dressings. Je kunt het bijvoorbeeld op een slaatje gieten om het beter te laten smaken. Je kunt het zelfs gebruiken als reinigingsproduct. In de geneeskunde wordt azijn soms gebruikt als een natuurlijk geneesmiddel tegen allerlei soorten kwalen. Het kan de jeuk verlichtten en de pijn helpen verzachtten. Azijn kan nog als een geneesmiddel dienen voor een heleboel andere lichamelijke problemen.

Middel tegen hoofdpijn?

Azijn is een van de populairste volksremedies tegen hoofdpijn. Vroeger weekte men bruid brood in appelazijn en legde men dat op het voorhoofd. Deze remedie is ook nu nog het proberen waard. Niemand weet precies waarom het werkt, maar bij de meeste mensen kan dit een goed alternatief zijn voor hoofdpijn.

Middel tegen dierenbeten

Azijn kan ook helpen tegen de meeste beten, of dit nu muggenbeten of kwallenbeten zijn. Het gevelde gevoel dat je krijgt kun je met azijn verhelpen. Bij sommige beten gaat de pijn misschien niet helemaal weg, maar de pijn en jeuk kunnen wel verzacht worden.

Bij wespen- of kwallensteken dringt er een soort gif je lichaam binnen. Door er azijn op te smeren wordt dit gif grotendeels geneutraliseerd. Verdun de azijn een beetje met water, doop er watten in en dep deze watten op de pijnlijke plaats waar je gebeten bent. Azijn is wat beten betreft een wondermiddeltje.

Middel tegen bacteriën en schimmels

Je kunt azijn tegen veel vormen van schimmels gebruiken, als je een zwemmersoor hebt, kun je azijn gebruiken om de schimmels te doden. Giet een paar druppeltjes van dit natuurlijke middeltje in je oor. Een paar keer per dag is voldoende. De jeuk verminderd en t probleem aan je oor gaat snel verholpen zijn. Als dit na een week nog niet verbeterd is, kun je het beste even naar de dokter gaan. Je kunt azijn ook tegen voetschimmel gebruik. Neem een grote warme kom voor je voeten in te zetten, vul deze met heet water en voeg er een flinke geut azijn in. De schimmels op je voeten of tussen je tenen zullen het snel opgeven.

Hulpmiddel tegen keelpijn en verkoudheid

Veel mensen nemen een kom met water en ademen de hete dampen in. Dit wordt meestal toegepast bij ernstige keelpijn of een verkoudheid. Meestal worden er een paar druppels eucalyptus in gedaan om het effect te versterken. hoewel dit ook goed is, kun je azijn gebruiken als je eucalyptusflesje leeg is.

Je kunt ook gorgelen met azijn. Een eetlepel azijn is voldoende. Neem hiervoor een warm glas met water en roer de azijn er goed door tot het helemaal opgelost is. Er zijn een heleboel verschillende soorten azijn op de markt verkrijgbaar. Wanneer je op een buitenlandse markt bent, zijn er meestal veel soorten azijn verkrijgbaar. Dit is handig als je de azijn van bij ons echt niet lust.

Lees verder

© 2011 - 2024 Koningaap, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Azijn, hoe gezond is het en pas je het toe?Azijn, hoe gezond is het en pas je het toe?Azijn is niet meer weg te denken uit de keuken. Het is breed toepasbaar en ideaal voor bepaalde gerechten. Hoe kom je to…
Schoonmaken met azijnSchoonmaken met azijnAzijn is erg handig schoonmaakmiddel. Het heeft verschillende voordelen ten opzichte van bestaande schoonmaakmiddelen. Z…
Dressings met balsamico: drie heerlijke receptenDressings met balsamico: drie heerlijke receptenBalsamico-azijn is een heerlijke azijnsoort die de meeste mensen wel eens geproefd hebben. Als enige wordt deze azijnsoo…

Overgang: natuurlijke hulp tegen opvliegersOvergang: natuurlijke hulp tegen opvliegersAls de eierstokken van een vrouw minder hormonen produceert, kunnen overgangsklachten ontstaan als: opvliegers en nachte…
Ogentroost of EuphrasiaTroost voor de ogen, dat zou het zeldzame plantje Euphrasia voor onze ogen moeten zijn. Hoe komt dit plantje aan zijn na…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Hnijssen, Pixabay
  • ISBN9789064078187, Veilige remedies, Readers Digest
Koningaap (118 artikelen)
Laatste update: 19-06-2017
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Natuurgeneeswijze
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.