Wel of geen ruzie in bed?

Wel of geen ruzie in bed? De uitvinder van het bed zou zichzelf in zín graf omdraaien. Het bed is om in te slapen, lekker in te knuffelen of seks in te hebben. Toch gebeurd het steeds vaker dat er meer ruzie wordt gemaakt in bed. Gemiddeld hebben we meer dan 150 keer per jaar ruzie in bed. De meest voorkomende redenen zijn het delen van de dekens, luid snurken en geen zin hebben om te vrijen. Wat zijn nu al deze grootste ergernissen in bed?

Ruzie door het snurken in bed

Snurken van de partner is de nummer één oorzaak van ruzies in bed. Van minimaal de helft van de mensen die ruzie hebben in bed is dit dé oorzaak. Verstopte luchtwegen en neusproblemen zijn meestal de schuld hiervan. Probeer meer op je zij te slapen in plaats van op je buik. Hiermee voorkom je dat je luchtwegen verstopt raken en je makkelijker kan ademen, waardoor het snurken minder wordt.

Ruzie door koude voeten

Het komt voor! Je partner heeft koude voeten en wil deze even warm wrijven aan jouw lichaam. Dat is niet zo fijn. Soort gevoel alsof je ijsblokken op je warme lichaam legt. Een ruzie is zo geboren!

Ruzie om verschillende bedtijden

Op andere tijden naar bed gaan dan je partner kan irritaties veroorzaken. Je maakt de ander weer wakker, terwijl je partner heerlijk lag te slapen. Op een gegeven moment kan de irritatie omslaan in ruzie. Ook stellen die verschillende diensten werken hebben hier meer last van.

Ruzie om de dekens

Lig je lekker in je bed, zonder dekens! Midden in de nacht zie je dat al jou dekens opgerold om je partner heen zitten. Je trekt de dekens weer naar je toe, maar tegelijkertijd ook een boze partner. Deze partner lag niets vermoedend in een heerlijke droom en valt plotseling weer terug in de realiteit.

Ruzie doordat kinderen in je bed liggen

Het is heel erg verleidelijk om je kinderen bij je in bed te nemen als ze niet goed kunnen slapen. Toch is het niet verstandig, het verpest je nachtrust en enige kans op seks. Probeer je kind bij hoge uitzondering bij je te laten slapen en maak hier geen gewoonte van. Als kinderen eenmaal goedkeuring hebben om bij jullie te mogen slapen dan gaat je kind niet meer zo makkelijk terug. Ruzies kunnen hierdoor ontstaan.

Ruzie door geen zin in seks

Blijf goed praten met elkaar over jullie behoeften. Het kan vervelend worden als één van jullie meer zin heeft om te vrijen dan de ander. Dit kan leiden tot irritaties. Je voelt je afgewezen, terwijl dit vaak helemaal niet de bedoeling is.

Te warm in bed oorzaak van een ruzie

De ene vindt het te koud en de ander weer te warm. Je kan irritant gaan lopen doen en de verwarming gaan aanzetten, maar dat kan leiden tot een boze en zwetende partner. Doe wat extra kleding aan, zodat je jouw partner hiermee tegemoet kan komen en een ruzie kan voorkomen.

Lees verder

© 2012 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snurken, slapeloze nachtenSnurken. Voor velen erg irritant. Vooral als je naast iemand ligt die snurkt. Het maakt een irritant geluid, en je partn…
Wat te doen tegen snurken?Wat te doen tegen snurken?Is je partner ook weer aan het snurken s'nachts? Veel mensen op middelbare leeftijd snurken wel eens en wordt alleen maa…
Snurken, een hinderlijke kwaal voor de omgevingSnurken, een hinderlijke kwaal voor de omgevingIedereen kent wel iemand die snurkt tijdens zijn slaap. Soms komt het alleen voor tijdens bv. verkoudheid, maar er zijn…
Slaapproblemen door snurken: oorzaken, behandeling & tipsSlaapproblemen door snurken: oorzaken, behandeling & tipsSnurken is een aandoening die vooral veroorzaakt wordt door een bemoeilijkte ademhaling. Snurken kan zo luidruchtig zijn…

Een succesvolle eerste dateEen succesvolle eerste dateJe hebt talloze eerste dates gehad, maar bereikt maar weinig keren de tweede ronde. Wat zijn de dingen die je verkeerd d…
LiefdesverdrietLiefdesverdrietVroeg of laat krijgen de meeste mensen er toch echt mee te maken, al doen we nog zo ons best het aan de eigen deur voorb…
Bronnen en referenties
  • www.relatiehobbels.nl
  • www.artsennet.nl
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 13-09-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.