De penis: feiten die handig zijn in de relatie

De mannelijke penis is een extern mannelijk seksueel orgaan. Het is een reproductief orgaan dat bovendien dient als het kanaal waar de urine passeert. Maar wat zijn de overige feiten van de penis waar nog niemand van gehoord heeft? Kan dit je relatie beïnvloeden? In een relatie zal je goed op je hoed moeten zijn.

Roken is slecht voor de penis en kan je relatie hierdoor beïnvloeden

Roken kan jouw penis verkorten met maar liefst een centimeter. Erecties worden gestimuleerd door een goede doorbloeding, wat weer een verlichting geeft van een verkalkte bloedvaten en een verstikkende circulatie. Dus als je het niet kan schelen dat je veel over je longen rookt of jong zal sterven, denk dan in ieder geval even aan je beste vriendje daar beneden. Door dit alles kan jouw zelfvertrouwen dusdanig minder worden, waardoor je relatie een dreun kan gaan krijgen.

Bron: Patkisha, RgbstockBron: Patkisha, Rgbstock

Wat je allemaal wel niet kan met je voorhuid

Artsen kunnen nu huid voor brandwondenslachtoffers gebruiken dat van de voorhuid afkomstig is. Een voorhuid kan in een leven 23.000 vierkante meter produceren, waarmee je toch aardig wat voetbalvelden mee kan bedekken.

Gevolgen van een vergrote prostaat

Een vergrote prostaat kan zowel erectiestoornissen als vroegtijdige zaadlozing veroorzaken. Als je hier last hebt is het aan te raden om zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij je huisarts. Mocht je dit niet doet zit je binnenkort bij de relatie 'huisarts'.

Het orgasme van de man

Het gemiddelde mannelijke orgasme duurt zes seconden. Vrouwen doen hier gemiddeld drieëntwintig seconden over. Wat zou betekenen dat als vrouwen echt geïnteresseerd waren in gelijkheid tussen de man en vrouw, zouden ze er wel voor zorgen dat wij, de mannen, vier orgasmen kregen voor iedere orgasme van hen. Maar dit is in een gemiddelde relatie meestal niet voldoende en niet haalbaar. Maar toch...

Het reconstrueren van de voorhuid niet best voor je relatie

Besneden voorhuid kan worden gereconstrueerd. Beweegbare huid op de schacht van de penis wordt in de richting van de punt getrokken en op zijn plaats gehouden met tape. Later wordt er door de arts een kunststof ring, kappen, en gewichten aan gedaan. Jaren later zal er enig resultaat zijn en is het doel bereikt .... Oke, we zullen hier nu verder over stoppen, te pijnlijk…. Bovendien zal een stuk tape over je penis niet veel positief zijn naar je vriendin toe in je relatie, want zeg nu zelf, je wilt toch geen relatie met iemand met tape om zijn kleine mannetje.

Twee soorten bij de penis

Er zijn twee soorten penissen. Een soort breidt uit en wordt langer bij een erectie. De andere is merendeel van de tijd groot, maar wordt niet veel groter na het bereiken van erectie. Welke de beste is bij een relatie is voor ieder verschillend.

Bron: Scottsnyde, RgbstockBron: Scottsnyde, Rgbstock

De koning der penissen

De penis die de meeste vrouwen heeft gehad zou die van koning Fatefehi van Tonga moeten zijn, gerucht gaat dat die 37.800 vrouwen heeft ontmaagd tussen 1770 en 1784, dat is ongeveer zeven maagden per dag. Wat is het toch heerlijk om koning te zijn! Maar een echte relatie had hij niet met de vrouwen. Dit kan voordelen en nadelen hebben.

Lees verder

© 2013 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Een betere erectie en erectieproblemen voorkomenVeel mannen zouden graag een grotere penis hebben of een betere erectie krijgen. Weinig mannen houden zich echter bezig…
Pijn tijdens het vrijen bij de man (dyspareunie)Pijn tijdens het vrijen bij de man (dyspareunie)Pijn tijdens het vrijen (ook wel dyspareunie genoemd) komt zowel bij de vrouw als bij de man voor. Pijn tijdens de seks…
Erectieproblemen door overgewichtErectieproblemen door overgewichtEr zijn vele mannen in Nederland die last hebben van erectieproblemen. Mannen met overgewicht lopen meer risico op een e…

Vibease: 's werelds eerste draagbare smart vibratorVibease: 's werelds eerste draagbare smart vibratorVibease is 's werelds eerste draagbare 'smart' vibrator. Vibease wil de vrouw verwennen met een volledige seksuele ervar…
Te vroeg ejaculerenTe vroeg ejaculerenWeinig mannen hebben een goede controle over het moment van de zaadlozing. Bij veel gebeurt het dan ook weleens dat ze v…
Bronnen en referenties
Mayorfrits (220 artikelen)
Gepubliceerd: 26-08-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Seksualiteit
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.