Gebruik een oliespoeling voor mooi, glanzend krullend haar

Gebruik een oliespoeling voor mooi, glanzend krullend haar Kroeshaar of krullend haar kan erg veel baat hebben bij een geregelde oliespoeling; vooral bij extreme temperaturen. (Kroes)krullen zijn nu eenmaal kwetsbaar en droog, waardoor ze vaak extra aandacht nodig hebben om er mooi, gezond en glanzend uit te zien. Een oliespoeling heeft een soortgelijk effect als een hot oil behandeling, met als verschil dat een oliespoeling niet met verwarmde olie wordt gedaan, niet lang hoeft in te trekken en je niet alle olie uit je haar hoeft te spoelen. Hoe dan ook, ook jij zult tot de conclusie moeten komen dat als je natuurlijke krullen hebt, een oliespoeling op zijn tijd eigenlijk onmisbaar is om je haren in een goede conditie te houden.

Inhoud:


Mooi en glanzend krullend haar

Je kunt je haar om diverse redenen met een oliespoeling behandelen:
  1. Je haar voelt na afloop gladder en zachter aan.
  2. Je haar houdt meer vocht vast, waardoor het minder droog aanvoelt.
  3. Het vergemakkelijkt het ontwarren van je haar na een wasbeurt.
  4. Je zult minder knoopjes aan het eind van een haar zien (hoe kleiner je krullen, hoe meer kans je hebt op het ontstaan van knoopjes aan het eind van een haar).
  5. Het voorkomt dat je haar snel pluizig wordt, omdat de olie ervoor zorgt dat er minder wrijving is tussen je krullen.
  6. Je haar krijgt een subtiele, natuurlijk ogende glans.
  7. Als je geen tijd hebt om je haar te wassen, zorgt een oliespoeling toch voor frisser en zachter haar.

Uitspoelen niet nodig bij erg droog haar

Als je haar erg droog is, kun je er af en toe voor kiezen om de oliespoeling niet uit je haren te spoelen, maar je haren na de oliespoeling direct droog te deppen. In dit geval moet je misschien een kleinere hoeveelheid olie gebruiken.

Wat is een oliespoeling?

Bij een oliespoeling ga je als volgt te werk:
  1. Was je haar onder de douche.
  2. Breng een ruime hoeveelheid olie aan op je haar. Wees hierbij niet al te zuinig, je haar moet echt doordrenkt zijn met olie. Pas echter wel op met uitglijden, de douchevloer kan erg glad worden!!
  3. Als je kroeshaar hebt of dik krullend haar, kun je je haar nu met je vingers of een kam met grove tanden ontwarren.
  4. Breng een conditioner op je haar aan, en spoel deze (samen met de olie) uit je haar.
  5. Dep je haren met een zachte handdoek of met een oud T-shirt droog en kap je haar zoals je dit gewend bent.

Welke soort olie is geschikt voor een oliespoeling?

Een oliespoeling omhult je haren als het ware. Omdat er na een oliespoeling een laagje olie op je haren achterblijft, is het belangrijk dat je een vloeibare olie gebruikt. In Nederland valt het gebruik van kokosnootolie (kokosolie) af, omdat kokosnootolie alleen bij hogere temperaturen dan 25 graden vloeibaar is; bij lagere temperaturen is het eigenlijk correcter om van kokosvet te spreken.

Olijfolie werkt prima

Olijfolie (waarmee je ook bakt; verkrijgbaar in elke supermarkt) is een prima keuze. Olijfolie dringt namelijk diep in je haar door. Omdat olijfolie geen zware olie is, wordt het vocht in je haar goed vastgehouden. Daarnaast is olijfolie ontstekingsremmend, waardoor het je hoofdhuid gezond houdt en roos voorkomt.

Ten slotte

In de meeste gevallen zul je een oliespoeling gebruiken vanwege droge haren. Als je je haar met te agressieve middelen wast, kun je je haar beschadigen of uitdrogen. Het zou zonde zijn om je haren eerst door een te agressieve wasbeurt uit te drogen, en daarna de vochtbalans te herstellen met een oliespoeling.

Het wassen van je haar

Het is erg belangrijk om extra aandacht te besteden aan de wijze waarop je je krullen wast. Hoe vaak je je haar wast, is daarbij ook relevant. De middelen die je daarbij gebruikt ook; sommige krullen doen het bijvoorbeeld goed als ze met douchegel worden gewassen. Misschien moet jij je haren wel zonder shampoo wassen of alleen met een conditioner. Het is voornamelijk een kwestie van een beetje experimenteren om erachter te komen welke wijze van wassen het zachtst voor je haar is.

Gegarandeerd resultaat

Als je de wasbeurt met een oliespoeling afsluit, zul je gegarandeerd meer hanteerbare en glanzende haren hebben.

Lees verder

© 2014 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krullend haar verzorgenKrullend haar verzorgenVeel actrices, zangeressen en modellen met krullend haar hebben altijd perfecte krullen op foto's of in films. Denk aan…
Hoe voorkom je een 'bad hair day'Hoe voorkom je een 'bad hair day'Heb je krullend haar, dan wil je graag stijl haar. Heb je stijl haar dan wil je graag een krullenbol. Vaak zijn we dus n…
Krullend haar steil maken met behulp van een steiltangKrullend haar steil maken met behulp van een steiltangWie van zichzelf steil haar heeft, droomt van een bos krullen. Echter wie een bos krullen heeft, wil graag steil haar. W…
Stijl haar: keratine behandelingStijl haar: keratine behandelingVeel vrouwen zijn dagelijks in de weer met de stijltang om hun haar stijl te krijgen. Deze vrouwen hebben vaak krullend…

Huidverzorging: ouderdomsvlekkenHuidverzorging: ouderdomsvlekkenOuderdomsvlekken, met de medische benaming lentigo, is een afwijking in het pigment van de huid. Het zijn vlekken op de…
Zelf shampoo en haarspoeling makenZelf shampoo en haarspoeling makenHaarverzorgingsproducten uit de drogist of supermarkt bevatten vaak wel dertig verschillende bestanddelen, waaronder con…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Starkvisuals, Pixabay
  • Foto: flickr.com: Collin Key, Curls
  • http://www.naturalhairrules.com/oil-rinse/
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 21-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.