Vier gemakkelijke kapsels voor (natuurlijk) kroeshaar

Vier gemakkelijke kapsels voor (natuurlijk) kroeshaar Als je kroeshaar hebt kun je er uit verschillende overwegingen voor kiezen om je krullen - al dan niet chemisch - glad te maken. Je kunt er ook de voorkeur aan geven om het kroeshaar waar je van nature mee gezegend bent in zijn natuurlijke staat te dragen. Je kunt je haar dan op talloze manieren kappen. Omdat er zoveel kapsels voor natuurlijk kroeshaar bestaan, kan het voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Voor die momenten kun je terug grijpen op deze vier kapsels die je gemakkelijk zelf kunt creëren, en die niet al te bewerkelijk zijn. Ook voor het maken van kapsels geldt: "Oefening baart kunst". Dus hoe vaker je deze kapsels probeert, hoe mooier het resultaat zal zijn.

Inhoud


Kapsels kroeshaar

Voor alle kapsels heb je gewassen haar nodig dat ontward en nog een beetje vochtig is. Als je haar kletsnat is, krimpt je haar namelijk te veel. Het is daarom aan te raden om je haar na het wassen en conditionen aan de lucht laten drogen. Indien je haast hebt, kun je bij wijze van uitzondering gebruik maken van een haardroger of föhn (niet te lang, en op de koelste stand).

Twists

Zo ga je te werk
Verdeel eerst een beetje olie over je haar. Verdeel je haar afhankelijk van de gewenste dikte van de twists vervolgens in meerdere plukjes. Elke pluk deel je weer in tweeën; de twee strengen draai je ten slotte tot het einde om elkaar heen.

Het resultaat

Als het goed is heb je nu een bos haar dat een beetje op dreadlocks lijkt. Er is echter een cruciaal verschil: dreadlocks kunnen niet meer worden losgemaakt, twists wel. Ook hebben je twists meer structuur; je kunt de plukjes dus duidelijk van elkaar onderscheiden.

Onderhoud

Je houdt je kapsel mooi door je haren 's nachts in een staart te doen (als je langer haar hebt) en op een gladde kussensloop te slapen. Je kunt ook een zijden sjaaltje om je hoofd knopen. Op deze manier kunnen je twist wel twee weken goed blijven.

Twists out

Zo ga je te werk

Dit kapsel ontstaat door twists los te maken. Voor mooie glanzende krullen breng je wat olie op je vingers aan en maak je de twists voorzichtig los. Je kunt de twist bijvoorbeeld 's avonds vormen, en ís ochtends losmaken. Je kunt de twists ook na een paar dagen losmaken, je krijgt dan een twist out die langer houdt. Hoe meer je de plukjes vervolgens weer uit elkaar haalt, des te meer volume je krijgt. Als je de plukjes te veel scheidt, loop je het risico dat je een grote afro overhoudt.

Het resultaat

Je haar ziet eruit alsof je er krulspelden in hebt gehad.

Het onderhoud

Maak voor je gaat slapen 6 tot 8 grote vlechten in je haar. Slaap op een gladde kussensloop of knoop een sjaaltje rondom je krullen.

Bantu knots

Bron: Bluenile Photography, A. Smith, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)Bron: Bluenile Photography, A. Smith, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)

Zo ga je te werk

Verdeel je haar in plukjes. Hoe langer je haar is, des te minder plukjes je hoeft te maken. En hoe meer krullen je wenst, des te minder plukjes je maakt. Voor een goed resultaat zorg je voor een beetje vochtig haar, waar je van de wortels tot de punten van je haar een beetje olie of een lichte styling crème over hebt verdeeld. Draai vervolgens elk plukje haar tot er vanzelf een knotje ontstaat, en stop het einde weg onder het knotje. Als je dit strak genoeg doet blijft het knotje vanzelf zitten. Indien dit niet het geval is, kun je het met een haarspeldje vastzetten.

Resultaat

Dit is een apart exotisch uitziend kapsel dat erg leuk staat bij warm weer of op het strand. Als je het netjes hebt gedaan, kun je er zelfs mee naar een feestje gaan.

Onderhoud

Slaap op een gladde kussensloop of knoop een zijden sjaal om je haar.

Bantu knots out

Zo ga je te werk

Als je de bantu knots er niet in wilt laten zitten, en dus een bantu knots out wil, kun je je haar droog föhnen of onder een droogkap zitten. Gemakkelijker is het om de bantu knots 's avonds in te draaien en in 's ochtends los te maken. Breng wat olijfolie op je handen aan, op deze manier voorkom je dat je haar gaat kroezen. Haal elke knot vervolgens voorzichtig los. Je moet de plukjes niet te veel uit elkaar halen omdat je haar anders gaat kroezen. Ga hierbij zo te werk dat je de scheidingen in je haar verbergt.

Het resultaat

Glanzende krullen die om je hoofd dansen.

Onderhoud

Als je kort haar hebt, kun je de knots 's avonds opnieuw indraaien. Als je langer haar hebt, kun je soms volstaan met het in een staart doen van je haren. Slaap op een gladde kussensloop of knoop een zijden sjaal om je haar.

Lees verder

© 2014 - 2024 Crayon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ook kroeshaar kan groeien, met de juiste verzorgingOok kroeshaar kan groeien, met de juiste verzorgingHet is een mythe dat kroeshaar niet of minder snel groeit dan andere haartypen. Waar komt dit misverstand toch vandaan?…
Ook in de wintermaanden mooi kroeshaar en mooie krullenOok in de wintermaanden mooi kroeshaar en mooie krullenKroeshaar en krullend haar voelen zich uiteraard het lekkerst in (sub)tropische weersomstandigheden. Het haar is dan het…
Kroeshaar moet je minder vaak wassen dan je denktKroeshaar moet je minder vaak wassen dan je denktDeze vraag houdt veel bezitters van kroeshaar bezig. Als je mensen met steil haar vraagt hoe vaak zij hun haar wassen, z…
Dreadlocks, dreads, rasta'sWat zijn dreadlocks eigenlijk? Hoe krijg je dreadlocks en hoe houd je ze bij? Kun je dreads wel wassen? Hoe kun je dread…

Wat is haaruitval en hoe voorkom je hetHaaruitval is een natuurlijk proces waar de meeste mensen op een gegeven moment last van kunnen krijgen. Haaruitval is v…
Hoe scheer ik mij het best?De juiste scheertechniek, kwaliteit van producten en huidverzorging zijn essentieel voor een optimale look en feel van d…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Msahbee0, Pixabay
  • Wikipedia.org
  • Flickr.com: Dionysius Burton, IMG_0532-10-2.jpg
  • Flickr.com: Dionysius Burton, Simply Put
  • Flickr.com: Bluenile Photography, Nubian Knots
  • Photo Credit: <a href="https://www.flickr.com/photos/9502673@N05/2178660695/">Maya Kennard</a> via <a href="http://compfight.com">Compfight</a> <a href="https://www.flickr.com/help/general/#147">cc</a>
  • Afbeelding bron 1: Bluenile Photography, A. Smith, Wikimedia Commons (CC BY-2.0)
Crayon (104 artikelen)
Laatste update: 20-01-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.