Aquamarijn, steen van de maagd Maria

Aquamarijn werd in de middeleeuwen ook wel de steen van de maagd Maria genoemd. In deze tijd werden beelden van de maagd Maria vaak versierd met aquamarijnen. Astrologen in de middeleeuwen beweerden dat de aquamarijn hen rustiger maakten wanneer zij gespannen waren. Diegene die een aquamarijn bij zich droeg was dan ook vrij van zorgen. Aquamarijn wordt vaak gebruikt om sieraden van te maken. Maar staat ook bekend om zijn geneeskrachtige werking. De steen werkt stimulerend op de lymfebanen in het bloed en helpt onder andere tegen zeeziekte en angina. Aquamarijn wordt in de geslepen en ruwe vorm verkocht, als sieraad aan een ketting als hanger, halsketting, armband of als steen gevat in een ring.

Geschiedenis van aquamarijn

Aquamarijn was in de middeleeuwen de steen van de maagd Maria (moeder van Jezus) haar beelden werden vaak versierd met aquamarijnen. Een legende over aquamarijn zegt dat de steen uit het schatkistje van een zeemeermin zou komen en tot zuivere liefde leidt. De Latijnse naam van de Aquamarijn is: aqua marina (zeewater). Men geloofde dat de steen bescherming gaf aan de zeelui tijdens hun verre zeereizen. De Romeinen maakten gebruik van de aquamarijn door deze in hun sieraden te verwerken. Astrologen in de middeleeuwen meenden dat de aquamarijn in staat was hen te kalmeren wanneer zij gespannen waren. Aquamarijn stond voor gerechtigheid en vriendschap garant. Volgens de astrologen was diegene die een aquamarijn in bezit had vrij van zorgen.

Geneeskrachtige werking van de aquamarijn

Ook al is de geneeskrachtige werking van edelstenen bekend, schakel bij lichte of ernstige klachten altijd medische hulp in.

Lymfebanen in het bloed

Werkt stimulerend op de lymfebanen in het bloed. Lymfeklieren- en banen bevinden zich op verschillende plaatsen van het lichaam. Het lymfestelsel verwijdert allerlei afvalstoffen uit uw lichaam. De lymfeklieren zorgen ervoor dat bacteriën en virussen onschadelijk gemaakt worden voordat deze in uw bloed komen.

Afweersysteem

Versterkt het afweersysteem, het dragen van een aquamarijn aan een halsketting op de blote huid helpt tegen verkoudheden.

Allergie

Leg een grote aquamarijn een nacht in water. Was uzelf de volgende morgen met het water. Was uzelf voorzichtig zonder teveel te wrijving op uw huid.

Angina

De steen helpt tegen angina. Angina is een algemene (verouderde) benaming voor een keelontsteking. Leg de steen onderaan de hals ter hoogte van het strottenhoofd.

Zeeziekte

Het dragen van een aquamarijn op de blote huid. Beschermt u tegen zeeziekte. Zeeziekte ontstaat wanneer uw hersenen signalen binnen krijgt die tegenstrijdig zijn. Het evenwichtsorgaan raakt in de war doordat u zelf stil staat maar uw omgeving in beweging is. Daardoor wordt u misselijk dus zeeziek van.

Rust en ontspanning

Het dragen van een aquamarijn aan een halsketting(gedragen op de blote huid) geeft u rust en ontspanning. In plaats van een ketting, armband of hanger van aquamarijn kunt u ook de steen op uw huid plakken met een (huidvriendelijke) hechtpleister.

Kleur

De aquamarijn kan blauw, groenachtig blauw of groenblauw zijn. De edelsteen wordt ook in de kleur donkerblauw gevonden. Hoe intenser blauw hoe waardevoller de steen is. De aquamarijn die het meest gevonden wordt heeft een licht groenachtige kleur blauw. De steen krijgt zijn kleur door de aanwezige ijzersporen.

Vindplaatsen

De vindplaatsen van aquamarijn zijn: Brazilië, Rusland(Oeralgebergte), Pakistan, Afghanistan, India, Nigeria en Madagaskar. Aquamarijn wordt gewoonlijk gevonden in pegmatietgesteente. Pegmatiet heeft meestal de vorm van een dikke ader. Het gesteente is ontstaan uit het hete gesmolten gesteente uit het binnenste van de aarde (magma).

Handelsvormen

Aquamarijn wordt als halsketting verkocht of als hanger aan een ketting. De steen wordt ook wel in ringen en armbanden verwerkt. Een getrommelde steen wordt gebruikt voor in de hand en voor opleggingen.

Ontladen en opladen van de aquamarijn

Bij regelmatig gebruik van de steen is het goed om de steen dagelijks even onder lauw stromend water af te spoelen. Voor een grondige reiniging kunt u de steen in een schaaltje met mineraalwater leggen. Na ongeveer 10 minuten ziet u belletjes op de steen komen. Wacht tot alle belletjes verdwenen zijn( dit kan lang duren). Voor het opladen kunt u de steen eventueel achter het glas opladen in zon-of maanlicht. Door het zonlicht kan de steen wel iets verkleuren.

Lees verder

© 2014 - 2020 Judyb, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Gerelateerde artikelen
Tijm, dat is pas fijnTijm, dat is pas fijnHet wordt weer herfst, de tijd om verkouden te worden! We slaan weer hoestsiroop,neusdruppels en dampo in. En gelukkig h…
Aquamarijn, steen voor communicatie, vriendschap en vredeAquamarijn, steen voor communicatie, vriendschap en vredeDe lichtblauwe tot zeegroene aquamarijn is bij velen geliefd. De naam betekent zeewater en hij zou geluk brengen aan zee…
Ring met geboortesteen: het ultieme cadeau!Ring met geboortesteen: het ultieme cadeau!Het ultieme cadeau om je geliefde mee te verrassen is een sierraad. Ringen, kettingen, armbanden, oorbellen. Er zijn vel…
Op- en ontladen van edelstenenHet op-en ontladen van kristallen wordt vaak niet duidelijk genoeg uitgelegd en dit omdat er verschillende mogelijkheden…

Huismiddel tegen blauwe plekken: arncia (valkruid)Huismiddel tegen blauwe plekken: arncia (valkruid)Arnica, ook wel valkruid genoemd is een homeopathisch middel dat wordt gegeven bij acute aandoeningen. Het kan gebruikt…
Edelstenen voor in de kinderkamerEdelstenen voor in de kinderkamerEdelstenen en mineralen hebben aantrekkingskracht op kinderen. Jonge kinderen kunnen namelijk over het algemeen goed de…
Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Aquamarijn
  • http://www.boeddhas-aventurijntje.nl/c-2305910/aquamarijn/
  • https://www.lumc.nl/patientenzorg/patienten/patientenfolders/lymf-oedeem#n1
  • http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/het-menselijk-lichaam/waarom-wordt-iemand-zeeziek

Reageer op het artikel "Aquamarijn, steen van de maagd Maria"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Judyb
Gepubliceerd: 07-11-2014
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Special: Edelstenen
Bronnen en referenties: 4
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.
Schrijf mee!