Arganolie: goed voor de verzorging van huid en haar

Arganolie: goed voor de verzorging van huid en haar Arganolie is verzorgend voor huid en haar. Veel mensen die arganolie gebruiken hebben dat ervaren. Arganolie wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom, de argania spinosa. Arganolie is tegenwoordig overal op de wereld bekend vanwege de herstellende eigenschappen die het heeft voor de huid. Arganolie wordt ook wel het wonderolie uit Marokko genoemd. Arganolie is een zeldzame plantaardige olie en wordt gebruikt voor zowel consumptie als medische/cosmetische doeleinden. Omdat het een schaars goed betreft en vanwege de handmatige oogst en productie, is arganolie vrij duur. Arganolie staat daarom ook wel bekend als vloeibaar Marokkaans goud. De belangrijkste toepassingen van arganolie passeren de revue: de voordelen van arganolie voor haar en huid worden op een rijtje gezet.

Arganolie als gezichtscrème

Moisturizer voor de huid

Arganolie wordt het meest gebruikt als een moisturizer voor de huid. Een moisturizer is eigenlijk een crème die je huid hydrateert en verzacht. Arganolie heeft een hoog gehalte aan vitamine E en essentiële vetzuren en daardoor is arganolie het product bij uitstek om de huid een natuurlijke impuls te geven. Het wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd, het is niet vet en het irriteert de huid niet, ook niet als je een gevoelige huid hebt.

Hoe aan te brengen?

Arganolie is kortom een natuurlijke moisturizer. Je kunt arganolie gemakkelijk gebruiken over het hele lichaam, inclusief je gezicht, hals en decolleté. Gewoon een paar druppels op de huid aanbrengen en vervolgens zachtjes in de huid masseren, zoals je ook zou doen met een gezichtscrème of een bodylotion.

Arganolie als haarconditioner

Een haarconditioner maakt de haarverzorging compleet. Arganolie maakt het haar zachter, steviger en glanzender. Het is de ideale conditioner, en het kan zelfs helpen om gespleten haarpunten te behandelen en kroezen tegen te gaan. Er zijn steeds meer mensen met droog en kwetsbaar haar die de heilzame werking van arganolie ontdekken om hun beschadigde haar te verzorgen. Deze natuurlijke olie is het antwoord voor iedereen die gezond, sterk en glanzend haar wil hebben. Arganolie voor het haar komt in verschillende soorten toepassingen en producten voor.

Haarstyling

Arganolie kan ook gebruikt worden als haarstylingproduct. Arganolie zal je lokken laten glanzen en je natuurlijke krullen accentueren. Door de arganolie toe te passen bij het stylen, kan je kapsel de hele dag meegaan en goed in model blijven. Arganolie houdt je kapsel op natuurlijke wijze in model zonder dat je haar stijf, hard en plakkerig aanvoelt wat bij sommige andere haarproducten het geval kan zijn.

Arganolie als antirimpelcrème

Arganolie geeft de huid een jeugdige gloed en vermindert zichtbaar rimpels. Arganolie bevat een hoog gehalte aan antioxidanten, dat zijn krachtige chemicaliën die de huid jong, fris en gezond houden. Dit maakt arganolie tot het ideale antiverouderingsproduct. Het herstelt de veerkracht en elasticiteit van de huid en laat tevens de huid voller en zachter aanvoelen. De beste manier om arganolie toe te passen is om een ​​paar druppels in je gezicht en hals te masseren voor het slapengaan. Het fungeert als een moisturizer en antirimpelcrème in één.

Arganolie tegen droge huid

Mensen met een droge huid of aandoeningen als eczeem kunnen last hebben van van een ruwe, schilferige en jeukende plekken. Zij kunnen enorm profiteren van arganolie. Vitamine E en vetzuren in arganolie zijn uitstekend geschikt voor het repareren van beschadigde huid en om de huid te voorzien van voedingsstoffen die verdere droogheid en irritatie voorkomt. Arganolie bevat ook ingrediënten die de huid kalmeert en tot rust brengt. Het rechtstreeks aanbrengen van een kleine hoeveelheid olie op de aangedane plekken en vervolgens voorzichtig inmasseren kan verlichting van de klachten geven en genezing bevorderen.

Acne en arganolie

Vochtinbrengende crèmes of oliën kunnen huidaandoeningen als acne verergeren of aanwakkeren. Arganolie daarentegen kalmeert de aangedane huid en irriteert deze niet. Ook bevordert het de genezing. Arganolie bevat veel antioxidanten die beschadigde huidcellen helpen genezen en ontsteking tegengaan. Tweemaal daags na het reinigen aanbrengen op de aangedane huid.

Bescherming en herstel van de huid

De antioxidanten in arganolie zijn gunstig ter genezing van geïrriteerde, gebarsten, beschadigde of zelfs licht verbrande huid (oppervlakkige brandwondjes). Je kunt arganolie het beste preventief gebruiken om een droge of pijnlijke huid te voorkomen, maar kan ook worden gebruikt om genezing te bevorderen. Arganolie gaat ontstekingen tegen, verlicht de pijn en het versnelt de genezing.

Striae of striemen op de buik / Bron: NamtipStudio/Shutterstock.comStriae of striemen op de buik / Bron: NamtipStudio/Shutterstock.com

Arganolie bij striae

Striae of striemen duiden op lijnvormige huidafwijkingen die zich vooral manifesteren op de buik, de borsten, de boven- en onderarmen, de heupen en billen. Zwangere vrouwen en pubers kunnen er last van hebben, evenals personen met overgewicht en bodybuilders. Arganolie beschermt tegen striae en verhoogt de elasticiteit van de huid door de vitamine E die in de olie zit.

Behandeling van voeten, handen en nagels

De verzachtende eigenschappen van arganolie zijn geschikt ter behandeling van broze nagels en droge handen. Het hydrateert en verzacht de huid. Een druppeltje arganolie maakt de handen en voeten soepel en zacht. Ook versterkt het de nagels.

Arganolie als lippencrème

Bij koud winterweer kun je snel last krijgen van droge, gebarsten, branderige of schrale lippen. Het aanbrengen van arganolie kan ervoor zorgen dat lippen zacht en soepel blijven. Arganolie werkt dan als een beschermende en verzorgende balsem.

Lees verder

© 2016 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Arganolie: gezond voor je huid en je haarArganolie: gezond voor je huid en je haarHet gebruik van arganolie voor de huid en het haar is erg in opkomst. Deze van oorsprong uit Marokko afkomstige olie is…
Amlou - Cholesterolverlagend broodbelegDit broodbeleg komt oorspronkelijk uit Marokko en wordt gemaakt met amandelen, honing en arganolie. Amlou verlaagt uw sl…
De geneeskracht van arganolieDe geneeskracht van arganolieArganolie komt van de arganboom welke oorspronkelijk groeide in Noord-Afrika. Hij wordt ongeveer 15 meter hoog en kent o…
Smoothies en sappen voor het hart en tegen cholesterolSmoothies en sappen voor het hart en tegen cholesterolEen gezond hart hangt nauw samen met een goed cholesterol niveau. Door om de twee dagen één van deze sappen of smoothies…

Tips om je baard mooi te houdenJan, Piet, Joris en Corneel hadden het. Baarden! Sinds mensenheugenis is de baard aanwezig in ons bestaan. De baard is i…
Gezichtsmaskers van chocoladeGezichtsmaskers van chocoladeChocolade is een echt lekkernij en de meeste mensen houden van heerlijke chocoladedesserts. Chocolade wordt vaak bestemp…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mymoon75, Wikimedia Commons (CC BY-SA-4.0)
  • http://www.arganolie.eu/blog/argan-cosmetica/haarproducten-met-arganolie-hoe-ze-werken
  • http://www.arganolie.eu/blog/argan-olie-algemeen/waar-komt-arganolie-vandaan
  • http://arganoilworld.com.au/10-argan-oil-benefits-for-hair-and-skin/
  • http://draxe.com/argan-oil-benefits-skin-hair/
  • http://www.mindbodygreen.com/0-6826/10-Simple-Beauty-Uses-for-Organic-Argan-Oil.html
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Arganolie
  • https://en.wikipedia.org/wiki/Argan_oil
  • Afbeelding bron 1: NamtipStudio/Shutterstock.com
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 11-05-2023
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 9
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.