Steil haar verzorgen

Hoewel veel vrouwelijke celebrity’s allemaal mooi vol steil haar lijken te hebben, zijn dat meestal extensions. ‘Echt’ steil haar komt voor in vele soorten. Zo kunnen vrouwen dun steil haar hebben, maar ook een volle bos steil haar is mogelijk. Heb jij steil haar en wil je weten hoe je je haar kunt verzorgen? In dit artikel kun je lezen wat voor soort steil haar je hebt en hoe je je haar net zo mooi krijgt als de vrouwelijke celebrity’s.

Soorten steil haar en producten

Steil haar kun je verdelen in drie soorten: ‘grof’, ‘fijn’ en ‘medium’ haar. Grof haar is het dikst en fijn haar het dunst in millimeters. Medium haar valt daar net tussen. Bij verschillende soorten steil haar horen ook verschillende soorten producten.

Grof haar

Grof haar is meestal sterk, maar moeilijk te stylen. Als je je haar wil kleuren kan het zijn dat de kleur niet goed pakt op grof haar. Ook is het krullen van je haar moeilijk of de krul gaat er snel uit. Grof haar heeft een ander soort shampoo nodig dan bijvoorbeeld fijn haar. Het is van belang dat de shampoo verzorgende en voedende ingrediënten bevat. Gebruik altijd een haarconditioner na het wassen. Dit zorgt ervoor dat het haar glad en doorkambaar is. Verder is een haarserum erg fijn om te gebruiken als je grof haar hebt. Gebruik wat druppels op handdoekdroog haar én als je haar helemaal droog is. Als je je haar wil kammen, gebruik dan een kam met grove tanden die haalt de klitten er beter uit. Tot slot is het echt een aanrader eens per week een voedende haarmasker aan te brengen als je grof haar hebt.

Fijn haar

Fijn haar is meestal erg zacht en glad. Fijn haar kan er snel levenloos uit zien, doordat het kan gaan ‘hangen’. Ook lijkt het alsof fijn haar sneller vettig wordt. Dit kan komen doordat het haar erg dun is en het hierdoor meer opvalt. Belangrijk bij stijl haar is om conditioner niet elke dag te gebruiken. Het verzwaart je haar meestal en daardoor gaat het hangen. Fijn haar kan wel wat serum gebruiken in de haarpunten. Een paar druppels haarserum voor in de haarpunten, laat je haar glanzend en gezond eruit zien. Let wel op dat je niet teveel serum gebruikt, want dan wordt je haar snel vettig. Als je meer volume in je haar wil, kun je een mousse en een haarcrème (voor volume) gebruiken. Belangrijk is dat je niet teveel producten gebruikt, dan krijg je een averechts effect: je haar verzwaart en gaat hangen.

Medium haar

Medium haar is niet te dik en niet te dun. Dit type haar wordt meestal als normaal haar bestempeld. Als je medium haar hebt, kun je je haar verzorgen door een goede shampoo en conditioner te gebruiken. Belangrijk is dat je wel vocht inbrengt in je haarpunten. Dit kun je doen door van tijd tot tijd conditioner in je haarpunten te gebruiken. Verder kun je een mousse gebruiken op handdoekdroog haar als je meer volume wil of een haarcrème op droog haar. Als je je haar wil kammen is een goede haarborstel hiervoor geschikt. Medium stijl haar heeft niet veel onderhoud nodig, maar als je je haar wil vertroetelen, kun je altijd een haarmasker aanbrengen voor ‘normaal haar’.

Tips

Creëer volume

Smeer wat gel of mousse op de wortels van je haar en door je gehele haar heen. Gebruik een haardroger om je haar te föhnen. Doe je hoofd naar beneden, zodat je haar naar beneden valt en föhn je haar op die manier. Stop dan met föhnen en spray er wat haarspray op. (Alle haartypen.)

Super steil haar

Als je licht golvend haar hebt of je puntjes keren naar buiten, kun je je haar extra steil maken door het te föhnen of een steiltang te gebruiken. Voordat je dat doet kun je eerst je haar wassen met een shampoo die het haar (extra) steil maakt.

Gekleurd haar

Kleur kan het haar soms optisch meer volume geven. Door highlights of juist lowlights aan te brengen in je haar krijgt je haar meer diepte en structuur. Als je grof haar hebt, is het aan te raden je haar bij de kapper te kleuren in plaats van thuis. Als je je haar gaat verven is het natuurlijk wel handig om te weten welke haarkleur mooi staat bij je huidskleur.

Toch krullen?

Als je fijn haar hebt, kan een permanent erg mooi zijn. Neem wel een permanent met grove krullen. Of je kunt je haar altijd krullen met de krultang. Dit blijft bij grof steil haar minder lang zitten. Als je grof fijn haar hebt, kun je ervoor kiezen met vlechten te slapen. Voordat je de vlechten maakt, kun je wat mousse in je haar doen. Vlecht dan je haar en maak de vlechten een beetje vochtig met water. Een plantenspuit met water werkt handig. De volgende dag maak je je vlechten los en je hebt mooie krullen die langer blijven zitten dan gekruld haar door de krultang.

Lees verder

© 2010 - 2024 Isabella, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Krullend haar steil maken met behulp van een steiltangKrullend haar steil maken met behulp van een steiltangWie van zichzelf steil haar heeft, droomt van een bos krullen. Echter wie een bos krullen heeft, wil graag steil haar. W…
Mooiste party kapselsJe hoeft niet naar de kapper vlak voor een feestje. De mooiste party kapsels kun je namelijk zelf maken na het lezen van…
Mooi haar met de stijltang en de krultangMooi haar met de stijltang en de krultangJe hebt halflang tot lang haar en wil variatie brengen in je kapsel, de stijltang en de krultang geven je mogelijkheden…
Zo, haal jij het beste uit je haar!Zo, haal jij het beste uit je haar!Prachtig, lang en glanzend haar. Het is één van de mooiste wensen die een meisje maar kan hebben. Het eten van gezonde v…

Acoustic Wave Therapy tegen cellulitisVrouwen die geen ‘last’ hebben van cellulitis zijn uitzonderingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men honderden m…
Wenkbrauwen aanvullen met haartransplantatieDe mode verandert snel. Was het in het verleden mode om de werkbrauwen te epileren en in plaats daarvan een potloodstree…
Reactie

Almas, 12-07-2013
Hallo. Ik had een vraag over hoe ik het beste mijn vaak geverfde haar en recentelijk geblondeerde highlights kan verzorgen. Mijn haar is van nature zwart. Heel stijl en het wordt snel vettig (al helemaal sinds de highlights erin zitten). In de winkels worden er natuurlijk allerlei producten aangesmeerd als ik vraag naar de juiste haarverzorgingsproduct. Maar wat is nou het beste voor mijn haar en hoe vaak moet ik het gebruiken? Alvast bedankt! Reactie infoteur, 13-08-2013
Beste Almas, het verschilt per haartype welk verzorgingsproduct het beste is. Als jij een shampoo van een bepaald merk goed vindt, betekent dat niet dat het haarserum ook fijn is voor jouw haar. Dat is een kwestie van uitproberen en bekijken wat jij vindt dat goed werkt voor jouw haar. Voor highlights is aan te raden in ieder geval een serum te kopen, zodat je haar niet gaat pluizen. Een aanrader is verder van tijd tot tijd een haarmasker te gebruiken.

Isabella (73 artikelen)
Laatste update: 09-08-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.