Plattere buik met detoxwater: recept met gember en munt

Plattere buik met detoxwater: recept met gember en munt We willen allemaal graag een gladde, platte buik! Helaas, voor de meeste mensen is dit niet altijd even gemakkelijk. We slaan gemakkelijk buikvet op en in combinatie met mogelijke constipatie, gas en het vasthouden van vocht, geeft dit al snel de indruk van een paar extra kilo’s. Door het drinken van detoxwater kan je buik platter worden.

Iedereen kan buikvet krijgen

Je hoeft geen overgewicht te hebben om een uitpuilende buik te hebben; een opgeblazen gevoel en buikvet komen ook bij slanke mensen vaak voor. Overtollig vet in de buikstreek is vrij normaal en moeilijk weg te krijgen, zelfs na een intensieve training met de juiste buikspieroefeningen.

Dagelijkse gewoonten

Vaak merk je dat je gladde, platte buik in de ochtend gedurende de dag steeds ronder en zachter wordt, en vooral zwaarder en boller is na de maaltijd. Dit is niet alleen omdat we veel zitten, maar ook omdat frisdrank, te veel koolhydraten en zelfs bepaalde groenten een bolle buik kunnen veroorzaken. Met een paar eenvoudige tips krijg je snel een gezonde platte buik in plaats van dat opgeblazen gevoel. Hier is een eenvoudig recept voor heerlijk detoxwater met gember, komkommer en munt. Het zal snel resultaat opleveren!

Citroen, munt, gember en komkommer voor een platte buik

Het recept voor dit heerlijke detoxwater is niet alleen goed voor het verminderen van een opgeblazen gevoel, maar vermindert ook de omvang van je taille en zal tegelijkertijd zorgen voor het wegwerken van overtollige gewicht in het algemeen. Waarom is dit zo en wat zijn de effecten van de ingrediënten in dit eenvoudige recept?

Citroen

Citroen bevat ascorbinezuur, waarvan bekend is dat het de spijsvertering stimuleert waardoor voedsel sneller verteerd wordt. Hierdoor kunnen gezonde voedingsstoffen gemakkelijk worden geabsorbeerd door ons lichaam. Het verteringsenzym pepsinis bevordert efficiënte opname van bepaalde eiwitten die gewichtsverlies ondersteunen. Citroen is daarom een ​​uitstekende manier om het metabolisme te stimuleren, geeft snel een voldaan gevoel en voorkomt ophoping van gas in het spijsverteringsstelsel. Om die redenen is citroen vaak een vast onderdeel van een detoxdrankje.

Gember

Afvallen met gember? Absoluut! Gember bezit bekende anti-inflammatoire eigenschappen en het belangrijkste component van gember, gingerol, is een zeer krachtige antioxidant. Gingerol stimuleert de activiteit van de darmen en maag, vermindert de ophoping van vet en voorkomt opeenhoping van gas. In combinatie met de andere ingrediënten van dit detoxwater zorgt gember voor een echt wonderdrankje voor een mooie, platte buik.

Munt

Geen enkel ander kruid is zo krachtig voor de spijsvertering als munt. Het kalmeert het spijsverteringskanaal en bevordert een soepele stoelgang. Het ondersteunt de natuurlijke stroming in het lichaam, helpt brandend maagzuur en winderigheid te voorkomen, is ontstekingsremmend en is ideaal tegen misselijkheid.

Komkommer

Licht verteerbaar, fris en ook onstekingsremmend. Komkommer wordt vaak gebruikt in gezichtsmaskers en staat bekend als een remedie voor donkere kringen onder de ogen. Maar komkommer beschikt ook over uitstekende vochtafdrijvende eigenschappen en wordt gebruikt als een natuurlijke remedie voor blaas- en nierontsteking. Komkommer is dus ook een goede bondgenoot in de strijd tegen een opgeblazen en uitpuilende buik.

Detoxwaterrecept: heerlijk gember-, komkommer- en muntdetoxwater

Ingrediënten

  • 2 liter water
  • 1 citroen, bij voorkeur biologisch
  • 1 middelgrote komkommer
  • 2 eetlepels gemalen gember of 1 eetlepel geraspte verse gember
  • 10 muntblaadjes

Voorbereiding

  • Maak eerst een muntthee door het koken van de muntblaadjes in een pannetje water. Laat het water vijf minuten koken en zet het apart.
  • Pers de citroen.
  • Snijd wat lange strengetjes citroenschil.
  • Schil en pureer de komkommer.
  • Meng de gepureerde komkommer met het citroensap en de munt infusie.
  • Meng dit mengsel met het water en voeg twee eetlepels gemalen gember, citroenschil en eventueel wat extra muntblaadjes toe.
  • Plaats in de koelkast, laat helemaal afkoelen.

Wanneer drink je het detoxwater?

Dit eenvoudige recept zal 2 liter detoxwater maken, dat je als ondersteuning bij een koolhydraatarm dieet kan drinken gedurende de dag. Drink bij voorkeur na het ontbijt, lunch en diner.

Probeer het uit en ontdek je nieuwe taille!

Lees verder

© 2016 - 2024 Lacuna, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Water drinken saai? Het hoeft niet!Het is weer zomer! En in de zomer is het goed om te blijven hydrateren en dus veel water te drinken. Voor veel mensen is…
Je lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetJe lichaam detoxen: voordelen & nadelen van een detox dieetEen van de meest spraakmakende diëten sinds het begin van de eenentwinitgste eeuw is het detox dieet. Dit dieet wordt on…
Alcohol detox en de slaap en dromenHet is al langer bekend dat alcoholverslaafden problemen met de slaap ervaren, zoals slapeloosheid. In de periode direct…
Vermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadVermoeidheid verhelpen en voorkomen met het Ion voetenbadOm vermoeidheid te verhelpen en te voorkomen is het meestal voldoende om afvalstoffen in het lichaam te verwijderen. Dit…

Het hormoonbalansdieet van Ralph MoormanHet hormoonbalansdieet van Ralph MoormanWie aan een dieet begint doet dat meestal om af te vallen. Zeker als het voorjaar aanbreekt willen mensen nogal eens gaa…
Slechte adem bij het eiwitdieet: oorzaak en behandelingSlechte adem bij het eiwitdieet: oorzaak en behandelingEen vieze ademgeur is een vervelende kwaal die je liever wilt voorkomen. Vaak wordt het in verband gebracht met het slec…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • https://54health.com/food-and-drinks/detox-water/
Lacuna (52 artikelen)
Gepubliceerd: 20-05-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.