Hoe kun je 20 kilo afvallen?

Hoe kun je 20 kilo afvallen? 20 kilo afvallen is een enorme opgave. Helaas is het snel 20 kilo afvallen niet mogelijk. In plaats daarvan zul je een levensstijl moeten ontwikkelen waardoor je het kunt volhouden om 20 kilo kwijt te raken. Met deze tips kun je blijvend gewicht kwijtraken. Hoe kun je 20 kilo kwijt raken en hoe hou je dit gewicht er af?

20 kilo afvallen

Wil jij 20 kilo afvallen? Dat is geen gemakkelijke opgave. Om 20 kilo af te kunnen vallen moet je vooral veel doorzettingsvermogen hebben. Het is niet gemakkelijk en er kunnen momenten komen dat je het liefst meteen wilt stoppen met je goede voornemen om 20 kilo kwijt te raken. Snel 20 kilo afvallen is eigenlijk onmogelijk: het beste is om er de tijd voor te nemen en dat is doorgaans niet bepaald motiverend. Toch is het wel de meest gezonde manier om er echt de tijd voor te nemen. Ook is de kans op blijvend resultaat veel hoger wanneer je niet al te snel je gewicht kwijtraakt. Dit is dus wat je wilt bereiken.

Begin klein en breid dit uit

Begin met kleine aanpassingen in je leven. Dingen die misschien geen groot verschil lijken te maken, maar die toch zullen meewerken in je gewicht. Probeer uit te zoeken waar het bij jou mis gaat. Drink je veel cola op een dag? Vervang dit dan met cola light en drink een paar glazen per dag minder. Eet je iedere dag twee koekjes bij de koffie? Vervang dit dan met één koekje. Doe je twee scheppen suiker in je thee? Vervang dit dan met één schep. Dit soort kleine aanpassingen zijn veel makkelijker vol te houden dan wanneer je meteen besluit om helemaal niet meer te snoepen. En misschien lijkt het of deze kleine aanpassingen geen verschil maken, maar toch zul je dit zeker gaan merken in je gewicht.

Vind een sport die bij je past

Als jij 20 kilo wilt afvallen, dan moet je niet alleen letten op je eetgedrag, maar is het ook belangrijk dat je voldoende beweging krijgt. Je zult dus moeten gaan sporten. De kans is natuurlijk aanwezig dat je niet echt blij wordt van het idee om naar een sportschool te gaan.

Veel mensen gaan met tegenzin sporten en dit maakt het moeilijker om het op de lange termijn vol te houden. Probeer dus een sport te vinden die je leuk vindt. Ga eens naar de sportschool: misschien is het toch leuker dan je denkt. Probeer de apparaten, maar kijk ook eens bij de groepslessen. Je kunt altijd een proefles meedraaien om zo een indruk te krijgen van de mogelijkheden. Probeer ook andere dingen uit: misschien vind je het heerlijk om in het bos te wandelen of misschien doe je graag aan badminton. Je kunt ook een dansstijl proberen, zoals Linedance, Zumba of stijldansen. Probeer dingen uit om uit te zoeken wat er bij jou past en wat je voor een langere periode kunt doen. Ook wanneer iets je niet leuk lijkt, kun je het altijd uittesten. Je zult verrast zijn als je zien dat sommige sporten wellicht beter bij je passen dan je zelf dacht.

Het is natuurlijk ook mogelijk om sporten af te wisselen. Ga bijvoorbeeld elke even week naar het zwembad en elke oneven week een stuk wandelen in het bos. Zo houd je het voor jezelf ook interessant. Kies een sport die je leuk vindt en die je vol kunt houden.

Vraag hulp in je omgeving

Alleen afvallen is niet gemakkelijk, zeker wanneer je zo’n 20 kilo kwijt wil raken. Er zullen momenten komen dat je het gevoel hebt beter op te kunnen geven. Het is dan ook raadzaam om mensen in je omgeving om hulp te vragen. Je hebt ondersteuning nodig voor een groot doel als 20 kilo afslanken. Zorg dus dat je omgeving weet wat je van plan bent, zodat ze je kunnen steunen op momenten dat het tegenvalt. Zij kunnen er voor je zijn en dit is erg belangrijk.

Pas op met een crash dieet

Een crash dieet is erg verleidelijk als je 20 kilo wilt afvallen. Een crash dieet betekent dat je veel afvalt in een korte periode. Vaak krijg je veel te weinig calorieën binnen en ontbreken er veel belangrijke voedingsstoffen. Het klopt dat je met een crash dieet veel kunt afvallen. Het nadeel is alleen dat je na het dieet al je afgevallen kilo’s weer aan zult komen. In de meeste gevallen kom je zelfs meer aan. Ook zorgen crash diëten voor een hongergevoel. Dit is nooit goed en ook niet lang vol te houden.

Lees verder

© 2011 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hardlopen: loop je slank!Hardlopen: loop je slank!Hardlopen en joggen is een uitstekende vorm van sport om een paar kilo kwijt te raken. Vooral nu de zomer voor de deur s…
Wat is voor jou het beste dieet?Wat is voor jou het beste dieet?Er zijn ontzettend veel soorten diëten en sommige beloven dat je in een mum van tijd veel kunt afvallen. Voo sommige men…
Het chocolade dieet: werkt dit echt?Het chocolade dieet: werkt dit echt?Er zijn enorm veel diëten die je kunt volgen. Heb je wel eens gehoord van het chocolade dieet? Het zou een goede manier…
Afvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen: motivatie en doelen voor afslankenAfvallen of afslanken begint met persoonlijke motivatie: waarom wil je afvallen? Door concrete en realistische doelen te…

Chocolade: samenstellingChocolade: samenstellingChocola is een heerlijk goedje. Het is niet alleen lekker, maar ook goed voor je. In chocolade zitten namelijk verschill…
De koelkast: betreden op eigen risico bij afvallenIedereen snackt wel eens wat weg. Of het nou chips, een toastje, popcorn of M&M's zijn, bijna iedereen lust het wel. Maa…
Reactie

Sanne, 31-08-2011
Hallo,

ik had een vraag ik ben 11 jaar maar weeeg veel te zwaar dat is mijn gevoel heel veel vriendinnen zeggen dat het niet zo is maar als ik in de spiegel kijk zou ik toch willen dat er kilo'S vanaf gaan dus kan ik ook meedoen aan 20 kilo afvallen? Xx sanne Reactie infoteur, 01-09-2011
Hallo Sanne,

Ik zou erg oppassen met zomaar afvallen. Je bent nog in de groei en veel afvallen kan dan gevaarlijk zijn. Als je echt wilt afvallen, ga dan eens naar de dokter of diëtiste en praat er dan eens over.

Succes!

Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 15-06-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.