Rene Pijnen, 11-06-2016
Het is onzin dat je niet meer dan twee radijsjes kunt eten. Mijn vrouw en ik eten ze elke dag. 6 of 7 geen probleem. Alleen zit je er wel snel vol van
Reactie infoteur, 07-09-2016
Dat staat er ook niet. Ik eet zelf ook wel eens een bos radijs gedurende een dag. Maar twee achter elkaar eten is nest heftig, als ze scherp zijn (tegenwoordig zijn ze helaas vaak iets minder scherp). Bijna niemand denkt na het eten van twee scherpe radijsjes: laat ik nog een derde nemen. De meeste mensen eten eerst even iets anders voordat ze de volgende radijs pakken. Zo bedoelde ik dat.
Karin, 13-12-2015
Beste infoteur,
De reactie van u omtrent de pittigheid van de radijs is totaal ONJUIST! Het heeft niks met het telen in een kas te maken, maar met de hoeveelheid zonuren de radijs heeft gehad.
De zon activeert het mosterdzaadje in de radijs waardoor het pittiger of minder pittig wordt. Zo is radijs in de zomer, of uit Egypte altijd pittiger dan radijs in de winter. Dit heeft ook helemaal niks te maken met geprepareerde grond en synthetische mineralen.
Met vriendelijke groeten,
Reactie infoteur, 27-03-2016
Totaal onjuist? Hoe verklaar je dan dat er milde radijsjes zijn in de zomer- en herfstmaanden?
Op zich heb je gelijk dat tijdens de warme maanden normaal gesproken de radijsjes wat scherper smaken. Maar of dat met zonlichturen te maken heeft… De radijsjes in de winter doen er veel langer over om te groeien. Daarom zal het uiteindelijk niet zo veel verschil uitmaken hoeveel zonne-uren een winterradijsje heeft gekregen.
Daphne Laanen, 01-10-2015
Daphne 1 okt'15
FIjn om te lezen dat radijsjes zo goed zijn voor veel dingen. Ik houd er van nu af aan rekening mee en hoop nog een tijdje gezond te blijven. Ben 68 jaar.
p.s. helpt het ook tegen rugpijn?
Reactie infoteur, 27-03-2016
Daar is niets over bekend. Het is wel bekend dat mensen die radijsjes oogsten voor hun werk vaker last hebben van rugpijn, maar dat bedoelt u natuurlijk niet.
Johannes, 06-09-2015
Hallo. Ik geloof dat de gegevens niet helemaal juist zijn. Radijs verhoogt het risiko op darmkanker. Ook gaat de bloeddruk erdoor omhoog. In normale hoeveelheden zijn radijsjes echter ok.
Reactie infoteur, 07-09-2015
Beste Johannes, Je GELOOFT? Wil je voortaan alsjeblieft ZEKER WETEN of de gegevens juist zijn? Want jouw geloof in deze is namelijk onjuist.
Radijsjes zijn antikankergroente: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20652750
De bloeddruk wordt verlaagt door radijsjes, dat blijkt bv uit dit wetenschappelijk onderzoek: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22977684
Waarom schrijf je een reactie waarin je dingen gelooft die helemaal niet kloppen?
Herma, 06-09-2015
Hallo
Graag zou ik willen weten hoeveel radijsjes je per dag zou moeten eten om de plaspil te kunnen laten staan.
mvg
ps Prima site
Reactie infoteur, 07-09-2015
Ik begrijp de vraag maar de vraag gaat uit van een concept dat niet werkt. Wij zijn opgevoed om te denken: als we ziek zijn nemen we een pil. Nu, sinds het derde millennium denken we in het verlengde hiervan: in plaats van pillen kunnen we ook voeding innemen tegen ziekten. Dat betekent echter niet dat voor ieder mens een exact gelijk aantal radijsjes hetzelfde effect hebben. Iedereen zit anders in elkaar, heeft een andere constitutie. Daardoor heeft iedereen andere ziekten en andere kruiden, groenten en geneesplanten nodig om te herstellen. Het is goed om te bedenken dat voeding als overmatig witmeel, suiker en supermarktoliën tot hart- en vaatziekten en bloeddrukproblemen kunnen leiden. En dat er gezond, vers voedsel bestaat wat deze ziekmakende werking niet heeft maar juist het tegenovergestelde. Op basis van deze kennis kun je zelf beslissen wat en hoeveel je wilt gaan eten. Ook kun je dit besluiten in overleg met een fytotherapeut of natuurgeneeskundige die ervoor hebben doorgestudeerd om natuurlijke producten op medicinale wijze in te zetten.
Ray, 16-07-2015
Beste Katrien,
Waarom zijn sommige radijsjes zeer heet en andere weer meer waterig?
Alvast Bedankt.
Reactie infoteur, 17-07-2015
Beste Ray,
Katrien heeft gereageerd op dit artikel, de schrijver is ondergetekende. Maar misschien weet Katrien wel het antwoord! Zelf denk ik dat het kan liggen aan de manier van kweken. Radijzen worden tegenwoordig in een kas gekweekt en de grond moet behoorlijk worden geprepareerd en voorzien worden van synthetische mineralen willen ze nog groeien. Biologische radijzen zijn vaak wat scherper omdat ze van de koude grond komen. Biologische groenten bevatten eveneens meer voedingsstoffen.
Thomas
Katrien Demeulemeester, 10-07-2015
Beste,
Ik eet geweldig graag radijzen. Mijn vraag is of men er ook teveel van kan eten? Kan overdaad schaden, aub? Ik eet toch zeker 2 bundeltjes per dag.
Vriendelijke groeten,
Katrien
Reactie infoteur, 10-07-2015
Beste Katrien,
Twee bosjes radijs is prima per dag. Het is relatief veel maar niet ongezond, integendeel!
Vriendelijke groet
Thomas