Is appelciderazijn gezond?

Is appelciderazijn gezond? Appelciderazijn heeft meerdere gezonde eigenschappen. Zo kan het bijvoorbeeld helpen bij het afvallen en is het ook goed voor de huid. Daarnaast kan appelciderazijn een verstopte neus tegengaan en de kans op nachtelijke krampen in de benen verminderen. Ten slotte heeft appelciderazijn een positieve uitwerking op de gezondheid van uw tanden.

Appelciderazijn is goed voor de huid en helpt bij het afvallen

Appelciderazijn kan worden gezien als een natuurlijke toner die de huid er een stuk gezonder kan laten uitzien. De antibacteriële eigenschappen van appelciderazijn helpen onder andere om acne onder controle te houden. Doordat het azijn uit appelzuur en melkzuur bestaat kan het de huid verzachten en exfoliëren. Daarnaast kan het bijdragen aan de vermindering van rode vlekken, en zorgen voor een goede balans van de pH-waarde van uw huid. Daarnaast zijn er ook andere voedingsbronnen die een positieve uitwerking hebben op de huid: Olijven, ananassen, avocado's en sinaasappels.

Appelciderazijn kan ook helpen bij het verliezen van gewicht. Het azijnzuur in appelciderazijn onderdrukt namelijk de eetlust en verhoogt uw stofwisseling. Tevens zorgt appelciderazijn ervoor dat uw lichaam minder water vast zal houden.

Voor verhoging van de energie

Zware oefening en extreme stress kunnen de oorzaak zijn van de opbouw van melkzuur in het lichaam, wat resulteert in vermoeidheid. De aminozuren in appelciderazijn kunnen werken als een tegengif. Ook bevat appelciderazijn kalium en verschillende enzymen die de vermoeidheid kunnen verlichten. Om vermoeidheid te verslaan kunt u dus een of twee eetlepels appelciderazijn toevoegen aan uw glas met drinken.

Appelciderazijn vermindert de kans op nachtelijke krampen in de benen.

Kramp in de benen kan vaak een teken zijn dat uw lichaam niet voldoende kalium bevat. Appelciderazijn is daarentegen rijk aan kalium. Om nachtelijke krampen in de benen te kunnen voorkomen kunt uw 2 eetlepels appelciderazijn toevoegen.

Voor het verdrijven van een slechte adem

Als zorgvuldig poetsen en mondwater niet helpen tegen uw slechte, dan kunt u appelciderazijn proberen. Om de geur-veroorzakende bacteriën te doden in uw mond, kunt u proberen een glas water te drinken gemengd met een theelepel appelciderazijn. voor een optimaal effect is het aan te raden om te gorgelen tijdens het drinken.

Appelciderazijn draagt bij aan wittere en gezonde tanden

Gorgelen met appelciderazijn in de ochtend heeft een positieve invloed op de gezondheid van uw tanden. De azijn helpt bij het verwijderen van vlekken en maakt daarnaast de tanden witter. Tevens doodt de azijn de bacteriën in uw mond. Nadat u heeft gegorgeld met het appelciderazijn kunt u uw tanden zoals gewoonlijk poetsen. Een andere tip is om een keer per week uw tanden te poetsen met zuiveringszout. Zuiveringszout kan namelijk helpen om vlekken te verwijderen op uw tanden en draagt ook bij aan de witte kleur van de tanden. U kunt het Zuiveringszout gebruiken als een alternatief voor uw tandpasta.

Voor een gezonde bloedsuikerspiegel

Een paar slokken van appelciderazijn kunnen helpen om uw bloedsuikerspiegel in balans te houden, volgens verschillende onderzoeken die een verband tussen de bloedsuikerspiegel en appelciderazijn hebben aangetoond. Uit een onderzoek met individuen met type 2 diabetes is gebleken dat het nemen van twee eetlepels appelciderazijn voor het slapen gaan, resulteerde in lagere glucosewaarden in de ochtend.

Om een verstopte neus te bestrijden

Heeft u last van een verstopte neus? Appelciderazijn kan hier tegen helpen. Appelciderazijn is namelijk rijk aan Kalium, dat kan helpen bij het verdunnen van de slijm. Daarnaast voorkomt het azijnzuur de groei van bacteriën. Om een verstopte neus tegen te gaan kunt u en theelepel appelciderazijn mengen met water.

Appelciderazijn kopen

Appelciderazijn is verkrijgbaar in de meeste supermarkten zoals bijvoorbeeld Albert Heijn.

Lees verder

© 2015 - 2024 Bankdrukker, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Appelciderazijn: Voordelen van appelazijn voor gezondheidAppelciderazijn: Voordelen van appelazijn voor gezondheidAppelciderazijn (appelazijn, appelcider) is een zuur smakende substantie gemaakt van gefermenteerde appels. Geplette app…
Appelciderazijn: gezondheidsvoordelen en voedingswaardeAppelciderazijn: gezondheidsvoordelen en voedingswaardeAppelciderazijn, ook wel kortweg appelazijn genoemd, heeft een lange geschiedenis als een huismiddeltje of zelfzorgmidde…
Vieze okselgeur: Tips tegen stinkende geur onder de okselsVieze okselgeur: Tips tegen stinkende geur onder de okselsIn sommige omstandigheden ontstaat een (ondraaglijk) slechte okselgeur waardoor mensen zich schamen. Dit gebeurt door bi…
Platte wratten: Oorzaken en behandeling van vlakke wratjesPlatte wratten: Oorzaken en behandeling van vlakke wratjesPlatte (vlakke) wratten (verruca plana, juveniele wratten) zijn kleine bultjes die op de huid van vooral de handen, het…

Is de zoete aardappel gezond?Is de zoete aardappel gezond?Hoe gezond is de zoete aardappel eigenlijk? Er zitten aardig wat vitaminen in, maar wat doen deze vitaminen nou eigenlij…
Gezonde melk, A2 melkGezonde melk, A2 melkVan oudsher is bekend dat melk goed voor de gezondheid is. Er wordt echter steeds vaker beweerd dat melk de gezondheid j…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: WerbeFabrik, Pixabay
  • http://authoritynutrition.com/6-proven-health-benefits-of-apple-cider-vinegar/
Bankdrukker (80 artikelen)
Laatste update: 18-09-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 2
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.