Water drinken om gezond te blijven

Water drinken om gezond te blijven Wat je met water al niet kunt doen. Afwassen? Ramen zemen? Ja inderdaad. Maar, wist je dat ons lichaam, dat voor 65% uit water bestaat, dit water ook broodnodig heeft en dat dit iedere dag heel belangrijk is om ons lichaam gezond en fit te houden? Niet alleen bij het afslanken, nee ook ter voorkoming en zelfs bij het genezen van bepaalde ziekteverschijnselen kan het drinken van water helpen. Lees verder...

Gewoon 'Water'.

Water is belangrijk voor ons lichaam en naar het zich nu laat aanzien van essentieel belang voor ons lichaam. Hoe belangrijk word pas duidelijk als je het boek leest: ‘Uw lichaam hunkert naar water’ van Dr. Batmanghelidj in Amerika genoemd: Dr. Batman. In dit boek verteld hij ons wat de gevolgen zijn van jarenlange chronische en ónopzettelijke uitdroging van het lichaam. veel ‘ziekten’ en verschijnselen van ziekten blijken volgens hem niets anders te zijn dan het hunkeren van ons lichaam naar water.

Maar eerst even Wikipedia:

'Het menselijk lichaam bestaat voor 65% uit water, afhankelijk van leeftijd en geslacht. Dit water bevindt zich in de lichaamscellen, in het bloed, in de intercellulaire ruimte, in de lymfeklieren en in veel andere delen van het lichaam. daarom is het ook belangrijk voor de mens om voldoende water tot zich te nemen. Het menselijk lichaam verliest water door: zweten, tranen en urine en ook door ademhalen en ontlasting gaat water verloren. Dit water wordt niet alleen met water uit dranken aangevuld maar ook met water uit voedsel'.

Dr. Batman heeft de laatste 20 jaar van zijn leven gewijd aan de bewustwording van de mens ten aanzien van water.
Iedereen weet wel dat het goed is om 1.5 tot 2 liter water per dag te drinken. Vooral de ‘lijners’ onder ons weten dat wel. Maar weten ze eigenlijk ook waarom?

Als men gaat afvallen wordt er vetweefsel afgebroken en daardoor komen er dus vetten en gifstoffen in je bloed terecht. Deze gifstoffen zitten in het vetweefsel opgeslagen en zolang dat het geval is kan het geen kwaad, maar als ze door het afslanken in het bloed terecht komen moet je deze zo snel mogelijk kwijt zien te raken. Je nieren helpen je daarbij, ze spoelen het gif via de urine weg en natuurlijk is daar veel water voor nodig.

Voorkomen is beter dan genezen.

Maar water is niet alleen belangrijk als je wilt afvallen. Water is voor ieder van ons ontzettend belangrijk, zelfs van ‘levensbelang’ volgens dr. Batman. Hij leert ons dat aandoeningen als: Angina Pectoris, Astma, Auto Immuunziekten, Hoge bloeddruk, Dikke darmontstekingen en Migraine voornamelijk veroorzaakt worden door een tekort aan…WATER.

Dr. Batman kwam er door omstandigheden tijdens een verblijf van 2 jaar en 7 maanden als politiek gevangene in de Evan gevangenis achter dat water een heel belangrijke rol speelde bij het ontstaan van ziekteverschijnselen. Door gebrek aan medicamenten hielp hij zijn zieke medegevangenen te genezen door het drinken van water waardoor de ziekteverschijnselen verminderden of geheel verdwenen.

Water moet gewoon beschikbaar zijn in ons lichaam om essentiële bouwstoffen, zuurstof, chemische boodschappen en hormonen met zich mee te voeren naar alle delen van ons lichaam. Wanneer hier een tekort ontstaat door te weinig water inname gaat het lichaam signalen afgeven in de vorm van pijn dat zich later kan ontwikkelen tot ziekteverschijnselen.

Een paar voorbeelden:

 • Maagzuur is een teken van een tekort aan water in het spijsverteringskanaal
 • Angina Pectoris wordt veroorzaakt door een tekort aan water in het gebied van het hart en de longen.
 • Neurologische auto-immuunziekten worden veroorzaakt door uitdroging.
 • Een verhoging van het cholesterolgehalte is een symptoom van het lichaam dat er een water tekort is.
 • Ouderdoms diabetes in een vroege staat van ontwikkeling kan worden teruggedraaid door gebruik van water en zout want ook dit is een complicatie die optreed door uitdroging.
 • Obstipatie komt door een tekort aan water.
 • Hoge bloeddruk ontstaat als er algehele uitdroging ontstaat door gebrek aan water in de bloedvaten die de vitale cellen moeten bereiken.

En ga zo maar door: migraine, rugpijn, fybromyalgie, reumatische pijnen…Allemaal door een tekort aan…WATER!

Water in plaats van medicijnen?

Voor al deze symptomen krijgen wij als patiënt medicijnen voorgeschreven die in veel gevallen net zoveel kwaad als goed doen. Maar volgens dr. Batmans inzet en onderzoeken heeft hij kunnen bewijzen dat het water is, dat we nodig hebben en dat water essentieel is voor onze gezondheid.

Heel belangrijk daarbij is wel om te weten dat het niet de bedoeling is dat je ineens liters water achter elkaar moet gaan drinken. Raadzaam is om verdeeld over de hele dag telkens een paar slokjes te nemen en dan in totaal die 1.5 tot 2 liter. Houd er ook rekening mee dat hoewel koffie, thee of frisdrank wel vocht is, dat dit niet meetelt. Je kunt dit drinken zoveel je wilt maar daarnaast dan alsnog die 1.5 tot 2 liter water.

Lees en leer.

Veel informatie is te vinden op www.waterisvoeding.nl, www.watercure.com (Engels) en www.watercure2.com (Engels) of te lezen in de boeken die dr. Batman heeft geschreven o.a.:
 • Uw lichaam hunkert naar water
 • Water geneest, medicijnen doden
 • Water, het goedkoopste medicijn

Ga op onderzoek uit. Het kost je (bijna)niets.

Lees verder

© 2009 - 2024 Yoan, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips voor een stralende heldere huidTips voor een stralende heldere huidIedereen wil hun uiterlijk verbeteren. Een stralend gezicht en een gezonde huid is van cruciaal belang voor je presentat…
Uitdroging tijdens de zwangerschapUitdroging tijdens de zwangerschapUitdroging kan altijd een serieus probleem zijn maar tijdens de zwangerschap is dit nog gevaarlijker. Je hebt niet allee…
Water drinken: 10 positieve effecten van waterWater drinken: 10 positieve effecten van waterWater drinken is essentieel voor je lichaam om goed te functioneren. Voldoende water helpt uitdrogen te voorkomen (uitdr…

De gezonde eigenschappen van psylliumvezelsDe gezonde eigenschappen van psylliumvezelsVezels zijn goed voor je gezondheid, vooral voor je darmen. Het eten van extra vezels bevordert de spijsvertering en gaa…
10 top-tips om af te vallen (zonder dieet!)Je zal wel denken, niet wéér een artikel over afvallen... Heel begrijpelijk, men wordt ermee doodgegooid tegenwoordig. M…
Bronnen en referenties
 • Bron: www.waterisvoeding.nl
Yoan (156 artikelen)
Laatste update: 25-07-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.