Relatie valkuilen die je kunt voorkomen

Op de rotsachtige weg van liefde, kan een deel van de weg waar je langskomt diepe kuilen hebben, welke een klapband kunnen veroorzaken. Voorzichtig op de weg rijden met beide ogen open zal je helpen voorkomen dat de talloze gevaren je wielen niet beschadigen. Relaties hebben aandacht en zorg nodig, net als een auto zijn benzine en jaarlijkse Apk-keuring nodig heeft. Op je reis van de liefde moet je ervoor zorgen dat deze drie meest verraderlijke valkuilen je relatie niet gaan beïnvloeden.

Valkuil 1: Geld

Geld is, in tegenstelling wat vaak wordt gedacht, niet het grootste gevaar voor je relatie. Geld zorgt enkel voor een gemakkelijkste argument, om ruzie op te zoeken. De mensen die veel geld hebben de neiging om zeer bezorgd te worden om alles te verliezen. Daarentegen hebben mensen met weinig geld juist weer zorgen over hoe rond te komen. Geld drijft sommige mensen tot gekte. En bij anderen is het een drijfveer om te stelen en te doden.

Geld is een soort van zondebok, een excuus voor vele andere zaken en problemen. Jouw soulmate kan schreeuwen, "Hoeveel heb je besteed aan die verdomde gordijnen?!", Maar wat hij liever eerlijk wilt zeggen is, "Schat, als je mij wegduwt voel ik me eenzaam."

Bron: Just4you, RgbstockBron: Just4you, Rgbstock
Geld is altijd het makkelijkste excuus. Iedereen gebruikt het. Iemand geeft ofwel te veel of te weinig uit. Geld is de makkelijkste manier om een ruzie te starten. Als je baas tegen jou schreeuwt om iemand anders zijn of haar fout, kunt je jouw gevoelens wegwerken op de fitness of kun je naar huis gaan en ruzie zoeken met je partner. "Denk je echt dat die Porsche nodig is?" Als je boos bent omdat hij de gootsteen vol vuile vaat heeft laten staan, of help je hem eraan herinneren dat hij de juiste
boodschappen mee naar huis heeft genomen. Geld veroorzaakt chaos in de relatie. Het is de makkelijkste manier om iemand te beledigen en woede te creëren. Onze samenleving hecht veel te veel waarde aan de macht over geld. In een relatie, kan geld gemakkelijk corrupt worden.

Als je enkel kijkt naar het object is geld slechts een maateenheid, een boekhoudkundige ontwerp. Geld is een middel voor de handel en om uit te wisselen. Geld houdt geen waarde van je relatie in kracht. Geld kan dan ook nooit het symbool van jouw romantische prestaties worden. De focus leggen op de relatie met je partner geeft het meeste succes.

Bron: Xymonau, RgbstockBron: Xymonau, Rgbstock

Valkuil 2: Onzekerheid

Wat is het verschil tussen een relatie en een partnerschap? Een relatie impliceert liefde en romantiek. Een partnerschap klinkt meer als een zakelijke deal, met rollen en verantwoordelijkheden, welke nauwkeurig gedefinieerd zijn. U bent op zoek naar een gezonde liefde met de elementen van beide. Een relatie is opgebouwd uit Jou, Mij en Ons.

Vaak zie je dat liefde en emotie verstrikt kunnen raken in gemengde gevoelens en pijnlijke onzekerheden. Op een werkplek zijn geen van die emoties aanwezig. Als partner in de liefde, moet je jezelf in evenwicht houden met hart en geest. Nauw op elkaar wonen kan prachtig zijn, maar het moet worden kunnen.

Onzekerheid kan ontstaan wanneer je partner deelneemt aan activiteiten en interesses zonder jou daarin te betrekken. Daarentegen is het wel zeer belangrijk dat beide partners hebben hun eigen identiteit en erkenning hebben. Samen, deel je vervolgens weer de wederzijdse belangen. Jij en je partner zijn twee onafhankelijke personen die samen hebben gewerkt om een gemeenschappelijk doel na te streven. "Ze leefden lang en gelukkig" heeft uitleg nodig. Vraag: wat doet een gelukkig leven voor jou, mij en ons? Maak concrete doelen. Liefde zal nooit ver weg zijn.

Valkuil 3: Verandering

In het leven, zoek je stabiliteit en op zoek naar de mensen die je kunt vertrouwen. Je verwacht hetzelfde te vinden in een relatie. Als mens hebben we van oudsher de neiging om alles om ons heen te veranderen. Stabiliteit is een ongrijpbaar begrip. Stabiliteit is zelden voorhanden. Door de werkelijkheid van onze wereld en de noodzaak om veranderingen te omarmen, creëren we een groter beeld van de wereld om ons heen.

Bron: Rkirbycom, RgbstockBron: Rkirbycom, Rgbstock
Wat kun je veranderen? En wat zijn de dingen waarover je geen controle hebt? De aarde die zo stevig onder je voeten staat is een illusie. Alles verandert. Er is weinig dat ons beschermt tegen de gesmolten lava kern van onze planeet Aarde. Een aardbeving is een vreselijk beangstigend gebeurtenis. Een aardbeving is een herinnering aan hoe kwetsbaar ons bestaan is. De natuur is altijd bloeiende en aan het afbrokkelen. Accepteer veranderingen. Het gebeurt of je het wilt of niet. Het toegeven van een verandering zal de levenskracht en de kracht van jouw liefde geworden.
Ware liefde is nooit makkelijk. Zoals alle goede dingen in het leven, je relatie heeft aandacht en onderhoud nodig. Controleer zo nu en dan eens de olie. Was de auto. Houd de lucht in je banden. Raak het gaspedaal en laat je liefde vliegen.

Lees verder

© 2013 - 2024 Mayorfrits, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Als de relatie te goed is om te gaan scheidenAls de relatie te goed is om te gaan scheidenNa jaren van relationele twijfel - blijven of scheiden - kan je met gemengde gevoelens achterblijven als je je realiseer…
Onzekerheid binnen de relatieOnzekerheid binnen de relatieHoe ga je om met onzekerheid binnen de relatie? Heb jij altijd de goedkeuring nodig van je partner? Of iedere keer weer…
Vernietiging van de relatie door vernederingVernietiging van de relatie door vernederingAls je te vaak vernederd wordt door je partner, als je te vaak dat zeurende gevoel hebt dat je niet meetelt binnen je ei…
Voel jij je schuldig om je partner te verlaten?Voel jij je schuldig om je partner te verlaten?Lang geleden heb je besloten om je partner te verlaten en je relatie of huwelijk te verbreken. In de praktijk doe je ech…

De allerbeste tips om irritatie en ergernis op te lossenDe allerbeste tips om irritatie en ergernis op te lossenJe kent het wel: een fietser op straat rijdt je voor je sokken, een auto snijdt je gevaarlijk op de snelweg en een minuu…
Na de vakantie uit elkaarNa de vakantie uit elkaarVele relaties sneuvelen na de vakantieperiode, want het is bekend dat de vakantie de ultieme test voor een relatie kan z…
Bronnen en referenties
Mayorfrits (220 artikelen)
Laatste update: 23-10-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Relatie en huwelijk
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.