10 dingen die je moet doen nu je zwanger bent

10 dingen die je moet doen nu je zwanger bent Hoera! Je bent zwanger! Binnenkort ligt er een prachtige baby in je armen. Je kunt het je nu nog niet voorstellen, maar je leven verandert drastisch. Daarom tien tips van dingen die je nu nog kan doen. Of liever gezegd: moet doen!

Verwendag

Rustig naar de kapper, een dagje naar de sauna, nagels laten doen. Zodra de baby geboren is kun je die uitjes voorlopig even vergeten. En laten we wel wezen: nu je zwanger bent is het toch ook heerlijk om te tutten en jezelf te laten verwennen? Nog een groot voordeel: je ligt er dan stralend en prachtig bij in je kraambed.

Uitslapen

Je kunt het je nu haast nog niet voorstellen, maar als jonge ouder is uitslapen er niet bij. Sterker nog, voldoende slapen wordt al een aardige opgave. Natuurlijk kun je straks samen met je partner de ochtenden verdelen: jij slaapt op zaterdag uit, hij op zondag. Maar na weken van gebroken nachten heb je dat ook nodig om bij te kunnen tanken. Dus geniet van het ongegeneerd lang in bed kunnen blijven liggen. Nu het nog even kan.

Schoonmaken

Schoonmaken? Jazeker! Geef toe aan die nesteldrang en schrob! Voor zover je lichaam het toe laat natuurlijk. Doe je het niet, dan zul je jezelf de komende maanden regelmatig afvragen: waarom heb ik niet schoongemaakt en opgeruimd toen het nog kon?!(inderdaad, in het pre-kindertijdperk).

Shoppen

Eindelijk, een legitiem argument om helemaal los te gaan in de winkels. De babyuitzetlijst is namelijk gigantisch lang en aan de spullen die je moet aanschaffen lijkt geen einde te komen. Geen probleem, gewoon uitgebreid gaan winkelen. En koop voor jezelf ook wat leuks.

Koken

Wat is er prettiger dan een goed gevulde vriezer nu er een baby geboren is. Of je het nou gelooft of niet, rustig koken en eten is er niet bij. En gezond eten is wel zo belangrijk na een bevalling. Dus sloof je uit in de keuken en sla maaltijden op. Je zult jezelf er later dankbaar om zijn.

Meidenavond

Natuurlijk blijf je je vriendinnen zien. Die raak je echt niet kwijt. Maar een vriendinnenavond, daar heb je het eerste jaar de puf niet voor. Voor doorzakken sowieso niet.

Romantisch met z'n tweeën

De liefde voor elkaar heeft je die prachtige buik bezorgd. De komende maanden gaan jullie samen voor de spruit zorgen die daar uit voortkomt. Dat betekent drukte, vermoeidheid en weinig tijd voor elkaar. Dat is niet erg, het is tijdelijk, maar het is makkelijker als je kunt terugkijken op recente romantische uitjes met z'n tweeën. Hoe beter je namelijk weet wat je leuk vindt aan elkaar, hoe makkelijker de relatie zich aanpast aan het nieuwe leven.

Babykamer

Ga los in de babykamer! Behangen, lampjes, knuffels, schommelstoel... richt het in zoals jullie het graag zien. Om vervolgens met knuffel op schoot in de schommelstoel te wiebelen en te genieten van het resultaat. Laat de zware klussen door de mannen opknappen en richt je zelf op het decoreren. Verven mag ook, mits je verf op waterbasis gebruikt en goed ventileert.

Boek lezen

Een boek lezen? Als iets saai klinkt tijdens een zwangerschap is dat het wel. Maar geloof me, je gaat er naar verlangen als het niet meer kan. Dus heb je nog boeken liggen in de kast die je ooit had willen lezen: doe het nu! Anders komt het er echt niet meer van.

Veel foto's maken

Maak foto's van je groeiende buik. Elke maand in dezelfde positie bijvoorbeeld. Of van je oudere kinderen die de buik liefkozen, of je partner die een kus geeft op de buik. Later kun je je namelijk niet meer voorstellen hoe dik je buik geweest is en dat jouw kind daar echt in heeft gezeten. De foto's roepen dan alle herinneringen weer op.

Lees verder

© 2013 - 2024 Mikster, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
De ontwikkeling van je baby; 1 week zwangerDe ontwikkeling van je baby; 1 week zwangerWeek 1 van je zwangerschap begint op de eerste dag van je laatste menstruatie. Officieel kun je daarom nog niet spreken…
Eerste symptomen zwangerschap. Ben ik zwanger?Eerste symptomen zwangerschap. Ben ik zwanger?De eerste symptomen van een zwangerschap zijn erg makkelijk te achterhalen. Je denkt misschien dat je ongewenst zwanger…
Zwanger worden, tips voor mannenZwanger worden doe je samen. Tips voor mannen om een goede kwaliteit sperma te leveren kun je in dit artikel lezen. Het…
Kans op zwangerschapKans op zwangerschap"Hoelang duurt het voor ik zwanger ben?" is een veelvoorkomende vraag van stellen met een kinderwens. Wanneer je bezig b…

Ik denk dat ik zwanger benAls je het vermoeden hebt dat je zwanger bent, dan kun je dat al voelen aan een aantal zaken in je lichaam. Om het zeker…
Zwanger willen worden, hoe doen we dat?Gemiddeld is er elke maand ongeveer 15-25% procent om zwanger te worden. Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer de helft…
Mikster (27 artikelen)
Gepubliceerd: 19-01-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.