Mark, 07-09-2016
Interpreteer ik de auteur goed dat hij denkt dat als je rekening houdt met de drie nadelen door naast het dieet af en toe een mineralen- en vitaminesupplement te slikken en te zorgen voor extra vezels, dat het in dat geval een ideaal dieet is?
Reactie infoteur, 12-09-2016
Hallo Mark,
Het is altijd goed om er op te letten wat je eet.
Volgens deskundigen verlaagt een koolhydraatarm dieet de kans op hart- en vaatziekten en kunnen mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten minimaal drie dingen doen om de risico's voor hart- en vaatziekten te verlagen: in ieder geval minder koolhydraten eten en vooral VEEL minder suiker en meel producten. Meer groenten eten en andere voeding nuttigen die vooral rijk is aan antioxidanten en arm aan netto koolhydraten. Daarnaast goed opletten welke vetten er gegeten worden en welke vetten er waar voor gebruikt worden. Alle mensen zijn in de regel op zoek naar een gezonde levensstijl en willen graag gezond en vitaal oud worden. Daarom wordt door de Hartstichting aanbevolen; dagelijks voldoende beweging; gezonde maaltijden; vooral niet roken. Door het doen van deze drie dingen wordt de kans groot dat men kan waarnemen dat: het lichaamsgewicht stabiel blijft; cholesterolgehalte blijft op het peil.
TekstSchrijverT
Strong And Sexy J., 08-05-2016
Ik volg geen streng dieet, maar let op koolhydraatarm in de winkel.
Vaak nieuwere produkten, de koolhydraten veel minder, ondanks dat ze vreemd en nieuw zijn.
En ze staan vaak niet op ooghoogte.
Voor mij geldt: hetzelfde eten maar veel minder koolhydraten.
Maar vrouwen hoeven niet in gewicht te minderen, want puur persoonlijk gezien…
Houd ik van mollige dames met min. cup f.
Groet en succes
Reactie infoteur, 05-06-2016
Hallo Jeroen,
Over smaak valt niet te twisten en wat je eet daar ben je zelf bij en verantwoordelijk voor.
TekstSchrijverT
Oskar, 13-04-2016
Hoezo groente en fruit schrappen?
Ik ben er gisteren mee begonnen, eet niet meer dan 20 nettokoolhydraten maar eet wel gewoon fruit en groente. Je moet alleen bepaalde groenten en vruchten schappen en vooral fruit met mate genieten.
Asperges hebben bv per 100 gram maar 1,5 koolhydraten. Mag je dus gerust je normale portie van eten. Spinazie, veldsla, champignons en nog wat dingen hebben minimaal aantal koolhydraten en kun je dus ook flink van genieten. Bloemkool heeft 3 gram koolhydraten per 100g, ook weinig dus. Broccoli ook geen probleem. Zo kan ik wel doorgaan maar beter kijk je gewoon naar een lijst voor koolhydraten dan zie je wat atkins toelaat.
Reactie infoteur, 05-06-2016
Hallo Oskar,
Dank voor je zienswijze. Het is inderdaad de verantwoordelijkheid van een ieder om zelf te bepalen wat er gegeten wordt en aan wie er advies wordt gevraagd.
TekstSchrijverT
Rob, 12-02-2015
Dit is dus een levens gevaarlijk artikel. Een koolhydraatarm dieet VERMINDERD de kans op hart- en vaatziekten. Mensen met een verhoogd risico op hart en vaatziekten moeten drie dingen doen om de risico's te verlagen:
1) Minder koolhydraten eten en vooral VEEL minder suiker en meel producten.
2) Meer groente eten en andere voeding die rijk is aan antioxidanten en arm aan netto koolhydraten.
3) Goed opletten welke vetten ze eten en welke vetten ze waar voor gebruiken.
Reactie infoteur, 28-02-2015
Dank voor de reactie, het artikel is mede op basis van de ontvangen reactie aangevuld.
TekstSchrijvert
Annette ter Heijden, 16-07-2014
Mijn ervaring is dat door het eten van koolhydraten de bloedsuikers erg gaan schommelen en er verzuring optreedt. Beide disbalansen zijn niet handig in het lichaam. Oervoeding is een basis voeding die hier duidelijke en snelle verbetering brengt.
Reactie infoteur, 28-09-2014
Hallo Annette,
Ondanks de grote populariteit van koolhydraatarme diëten, dient men er altijd rekening mee te houden dat koolhydraatarme diëten vele nadelen hebben en zeker niet erg gezond zijn.
Ieder mens dient dus zelf te besluiten wat er gegeten wordt en waarom. Dus ook oervoeding kan een basis voeding zijn die duidelijke en snelle verbetering geeft.
Succes,
TekstSchrijverT
Nico, 10-01-2014
Ik ben het met Arthur eens. Uw artikel gaat over koolhydraatarme diëten, niet over koolhydraatvrije diëten. Uw reactie omschrijft weer hetzelfde: "groente en fruit bevatten koolhydraten, dus zouden in geval van een koolhydraatarm dieet geschrapt moeten worden." Ging het over een koolhydraatVRIJ dieet, dan is dit inderdaad het geval. Bij fruit ben ik het wel met u eens; fruit bevat vrij veel koolhydraten en zou bij een koolhydraatarm dieet geschrapt moeten worden. Veel groentesoorten bevatten echter weinig tot nauwelijks koolhydraten, en zouden dus prima passen binnen een koolhydraatarm dieet.
Reactie infoteur, 11-01-2014
Hallo Nico,
Een koolhydraatvrij dieet is volgens mij een dieet waarbij geen koolhydraten worden gegeten en een koolhydraatarmdieet is een dieet waarbij de consumptie van koolhydraten sterk wordt beperkt.
TekstSchrijverT
Arthur, 11-09-2013
Uw info klopt niet. Er staat dat het een koolhydraat ARM dieet is. Dus niet een koolhydraat VRIJ dieet. Men mag dus wel groente en fruit.
Reactie infoteur, 11-09-2013
Beste Arthur,
Dank voor je reactie. Volgens mij is het idee achter een koolhydraatarm dieet, dat het aantal koolhydraten dat per dag genuttigd wordt, tot het minimale wordt beperkt. Daar groente en fruit koolhydraten bevatten zouden zij dus tijdens het volgen van een koolhydraatarm dieet uit het menu geschrapt dienen te worden. De dieetvolger bepaalt zelf wat hij/zij wel of niet doet en kan dus besluiten wel groente en of fruit te eten. Verder wijken de diverse diëten onderling van samenstelling sterk af en zijn er diëten die (wegens het toestaan van een hoger aantal koolhydraten per dag) wel het eten van groente en fruit toestaan. Voor meer informatie over fruit en koolhydraten kun je vinden in het artikel: Fruit en koolhydraten, welke fruitsoorten zijn koolhydraatarm?
TeksTschrijverT