Afvallen met ananas of ananassap

Afvallen met ananas of ananassap Tegenwoordig hoor je steeds vaker berichten over het afvallen met ananas of ananassap. Het is een gezonde vrucht waarvan wordt gezegd dat je er goed mee kunt afvallen. Kun je werkelijk afvallen wanneer je regelmatig ananas eet? En hoe zit het met ananassap? Is dit net zo goed? Wat zijn de voordelen van deze vrucht en waarom is de ananas zo goed voor je?

Ananas is gezond

Fruit is natuurlijk altijd gezond. Ook de ananas heeft gezonde eigenschappen en kan daardoor prima worden gegeten als bijvoorbeeld een lekker tussendoortje. In Ananas zit vitamine C. Wie één dikke schijf ananas eet, heeft alle dagelijkse behoeftes aan vitamines meteen op. Ook zitten er veel vezels en antioxidanten in. Daarnaast bevat honderd gram ananas ongeveer 50 calorieën. Ideaal dus om te eten tijdens een dieet.

Afvallen met ananas

Van ananas krijg je snel een vol gevoel, waardoor je gemakkelijker andere ongezonde snacks laat staan. Je kunt zowel verse ananas eten als ananas in blik. Kies je voor ananas in blik, ga dan wel voor de ananas waar geen toegevoegde suikers in zitten. Je kunt beter kiezen voor ananas die in puur ananassap zit. De goede werkzame stoffen van ananas zitten ook in de ananas in blik, dus je hoeft niet bang te zijn dat je geen vitamines binnenkrijgt.

Ananas breekt eiwitten af

Een groot voordeel van ananas is dat het eiwitten afbreekt. Dit heeft te maken met het enzym bromelaïne. De eiwitten worden afgebroken en dit gebeurt niet met de vorming van gassen. Dit voorkomt misselijkheid en het bekende opgeblazen gevoel. Ananas is een goed natuurlijk middel wat deze problemen doet voorkomen. Juist omdat ananas helpt tegen een opgeblazen gevoel is het een prima vrucht om af te vallen.

Negatieve calorieën in ananas?

Er wordt vaak gezegd dat ananas veel negatieve calorieën heeft. Dit houdt in dat het product moeilijker te verteren is in je lichaam. Dit is altijd overdreven. Er zit wel enige waarheid in, maar het kan absoluut geen kwaad om ananas te eten. Sowieso zit het vol met vitamines en vezels en dat is altijd goed.

Hoe ananas eten?

Ananas kun je op verschillende manieren eten. Je kunt het bijvoorbeeld ’s middags als tussendoortje nemen, maar je kunt het ook door een salade gooien. Gebakken ananas bij het avondeten kan ook erg smakelijk zijn. Of doe stukjes ananas in je pudding of yoghurt. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Afvallen met ananassap

Ananassap kan ook heel erg goed zijn. Kies dan echter wel voor het sap zelf (bijvoorbeeld een blik met ananas, waar geen toegevoegde suikers aan het sap bij zitten). Kies doorgaans niet voor vruchtendrankjes waar ananas inzit. Deze bevatten doorgaans erg veel suikers en zijn juist heel slecht voor de lijn. Je kunt wel je eigen ananassap maken door een verse ananas in de blender te stoppen.

Afwisselen met fruit tijdens het afvallen

Ananas is heel erg goed als je wilt afvallen, maar het is verstandig om wel enigszins af te wisselen in het fruit wat je eet. Andere vruchten bevatten namelijk ook belangrijke stoffen en in een gezonde levensstijl is het van groot belang deze ook te eten. Je kunt er ook voor kiezen om lekkere smoothies te maken. Een hele goede combinatie om af te vallen is om ananas en citroen veel te eten. Citroen zit ook boordevol goede stoffen, waardoor afvallen gemakkelijker wordt.

Lees verder

© 2010 - 2024 Writingsuus, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Zwanger en ananasZwanger en ananasAnanas is een lekkere en gezonde vrucht die tijdens de zwangerschap prima gegeten kan worden. Toch bestaan er geruchten…
Afvallen met X-Trine Ananas CapsulesAfvallen met X-Trine Ananas CapsulesWanneer je een dieet volgt is het vaak de kunst om minder voedsel in te nemen en meer te bewegen maar toch voldoende ene…
Bloedgroep dieetBloedgroep dieetHet bloedgroep dieet is een dieet dat gebaseerd is op welke type bloedgroep je hebt, het is een eenvoudig principe. Eet…
Afvallen met citroenAfvallen met citroenCitroen, of citroensap, is een prima manier om snel gewicht kwijt te raken. Citroen is namelijk een powerfruit en heeft…

Dokter Frank dieet, hoe werkt het?Dokter Frank dieet, hoe werkt het?Het Dr. Frank dieet is een dieet gebaseerd op veel eiwitten, voldoende groentes en gezonder leven. Minder honger, dat oo…
Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep AAfvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep AAfvallen met het bloedgroep dieet wanneer je bloedgroep A hebt bestaat voornamelijk uit vegetarische gerechten met veel…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Unsplash, Pixabay
  • Afvallen-weblog.nl
  • Snel-afvallen.nl
  • Afvallen-blog.nl
Writingsuus (705 artikelen)
Laatste update: 25-05-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Bronnen en referenties: 4
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.