LASIK-chirurgie: Voordelen van vorm van ooglaseren

LASIK-chirurgie: Voordelen van vorm van ooglaseren Sommige patiënten ervaren een verminderd gezichtsvermogen door brekingsfouten in het oog, zoals bijziendheid, verziendheid of astigmatisme. LASIK (Laser-In-Situ Keratomileusis), een geavanceerde vorm van ooglaseren, biedt voor deze patiënten tal van voordelen. Deze procedure corrigeert het gezichtsvermogen en geeft patiënten meer vrijheid. Tijdens een LASIK-operatie maakt de chirurg een kleine insnijding in het hoornvlies, tilt een weefselflapje op, en verandert de vorm van het hoornvlies om het zicht te verbeteren.

Beter gezichtsvermogen na LASIK

Naar schatting bereikt 95 procent van de patiënten die een LASIK-procedure ondergaan, een aanzienlijke verbetering van de gezichtsscherpte, vaak met een normaal gezichtsvermogen als resultaat. Slechts 5 procent van de geopereerde patiënten ervaart complicaties, die meestal mild zijn en geen blijvende visusproblemen veroorzaken.

Verbeterde carrièremogelijkheden door LASIK

Voor bepaalde beroepen, zoals in het leger of de luchtvaart, is uitstekend zicht een vereiste. Kandidaten die afhankelijk zijn van een bril of contactlenzen, kunnen soms worden afgewezen. LASIK kan het gezichtsvermogen verbeteren, waardoor deze kandidaten hun beroepsdromen kunnen verwezenlijken en professioneel succes kunnen behalen.

Geen bril of contactlenzen meer nodig

Dankzij LASIK is het voor patiënten mogelijk om zonder bril of contactlenzen te rijden, te lezen, en van het leven te genieten. Ze kunnen 's ochtends meteen de tijd aflezen zonder eerst een bril op te zetten of contactlenzen in te doen.

Geen hechtingen of verbanden na LASIK

Een LASIK-procedure vereist geen hechtingen of oogverbanden, wat de nazorg aanzienlijk vereenvoudigt en de hersteltijd versnelt.

Gemakkelijker reizen zonder visuele hulpmiddelen

Met verbeterd gezichtsvermogen hoeft een patiënt zich geen zorgen meer te maken over het inpakken van contactlensoplossing of het meenemen van een extra bril tijdens het reizen. Er is geen risico om deze visuele hulpmiddelen te vergeten of kwijt te raken, en een spontane duik in het water is mogelijk zonder de lenzen te hoeven verwijderen.

Lange termijn resultaten van LASIK

Na een LASIK-procedure hebben de ogen meestal enkele maanden nodig om volledig te herstellen. Zodra de ogen zich hebben aangepast, zijn de resultaten doorgaans permanent. Veranderingen in het gezichtsvermogen kunnen echter optreden door het natuurlijke verouderingsproces, waarvoor soms een aanvullende laserbehandeling nodig is.

Minder ongemak na LASIK-chirurgie

Brillen en contactlenzen veroorzaken bij veel patiënten ongemak, zoals oogpijn, droge ogen en oogirritatie. Slecht passende brillen kunnen pijn veroorzaken op de neusbrug. LASIK elimineert of vermindert vaak veel van deze ongemakken, waardoor het dagelijks leven van de patiënt aanzienlijk verbetert.

Kostenbesparing op lange termijn

Hoewel LASIK in eerste instantie duurder is dan een bril of contactlenzen, bespaart de patiënt op lange termijn geld. De kosten van brillen, monturen, contactlenzen, contactlensoplossingen en regelmatige oogonderzoeken kunnen in de loop der jaren hoog oplopen. LASIK biedt dus op termijn aanzienlijke financiële voordelen.

Pijnloze LASIK-procedure

Een LASIK-procedure veroorzaakt weinig pijn, dankzij het gebruik van verdovende oogdruppels die de ogen van de patiënt effectief verdoven tijdens de operatie.

Korte operatieduur van LASIK

De meeste LASIK-operaties zijn binnen tien tot vijftien minuten afgerond. De patiënt hoeft dus geen lange tijd op de operatietafel door te brengen. De laser doet snel en efficiënt zijn werk.

Snelle resultaten en herstel na LASIK

Hoewel patiënten direct na de operatie niet zelf naar huis kunnen rijden, kunnen de meesten binnen 24 uur hun normale activiteiten hervatten. De hersteltijd is kort, en de resultaten zijn meestal snel merkbaar.

Lees verder

© 2018 - 2024 Miske, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Ooglaseren: Welke methoden en hoe duur?Ooglaseren: Welke methoden en hoe duur?Door uw ogen te laten laseren bent u eindelijk af van lenzen en brillen. Hier vindt u een overzicht van de bekendste oog…
Ogen laseren met de LASIK methodeOgen laseren met de LASIK methodeOgen laseren is een uitkomst voor vrijwel iedereen die een bril of lenzen draagt. Velen laten zich echter niet weerhoude…
Lasek of Lasik, de verschillenLasek of Lasik, de verschillenWelke laserbehandeling past het beste bij mij, Lasek of Lasik? Welke verschillen zijn er tijdens de behandeling en ná de…
Ooglaseren: Methoden en gevolgenOoglaseren: Methoden en gevolgenHet laseren van de ogen, ofwel refractiechirurgie, is een medische behandeling om het zicht te verbeteren dat steeds pop…

Collageen: wat is collageen en behandeling met supplementenCollageen: wat is collageen en behandeling met supplementenCollageen is het meest voorkomende eiwit in het lichaam. Collageen draagt bij aan de structuur van je haar, huid, nagels…
Probiotica verbeteren de gezondheid meestal nietProbiotica verbeteren de gezondheid meestal nietJe hebt er vast en zeker van gehoord: probiotica, de levende bacteriën die je met je voeding in kunt nemen om gezond te…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Giuliamar, Pixabay
  • Geraadpleegd op 15 oktober 2018:
  • 9 Essential Benefits Of Lasik Eye Surgery, https://www.manipalhospitals.com/blog/9-essential-benefits-of-lasik-eye-surgery/
  • What are the advantages of LASIK eye surgery?, https://www.webmd.com/eye-health/qa/what-are-the-advantages-of-lasik-eye-surgery
  • Benefits of Lasik Eye Surgery, http://yoursightmatters.com/benefits-of-lasik-eye-surgery/
  • Reasons to Have LASIK, http://www.correctvision.com/lasik/reasons-to-have-lasik/
  • Coëlho, Medisch Zakwoordenboek, digitale editie, versie 2010
  • THE 5 BIGGEST BENEFITS OF LASIK EYE SURGERY, https://www.optilase.co.uk/5-biggest-benefits-lasik-eye-surgery/
Miske (4.039 artikelen)
Laatste update: 22-08-2024
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 8
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.