De geneeskracht van hennepolie

Hennepolie heeft een ideale verdeling in essentiële vetzuren: ongeveer twee delen basis omega 6 op één deel basis omega 3. Dat is volgens Brian Peskin de ideale verhouding om binnen te krijgen. Brian Peskin schreef een boek ´het verzwegen verhaal van kanker´ waarin hij de lezer meeneemt op een ondekkingsreis van allerlei wetenschappers naar de feiten dat de oorzaak én behandelmethode van alle kankers reeds lange tijd bekend zijn. Een of twee eetlepels essentiële vetzuren in de juiste verhouding is genoeg om kanker te voorkomen. Als de kanker in een niet te ver gevorderd stadium zit kan kanker middels deze methode zelfs genezen worden. Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.

Inhoud:


Hennep kan het olieprobleem oplossen

Hennepolie heeft niets te maken met de THC-achtige stof die in sommige hennep zit en welke als roesmiddel door mensen wordt gebruikt, met name door het te roken. Vroeger maakte men in de geneeskunde en tal van andere disciplines gebruik van hennep maar omdat een bepaalde hennepsoort als drug werd gebruikt werden alle hennepsoorten verboden om te telen. Dat is nou het kind met het badwater wegspoelen. Hennep is een snelgroeiende plant en hennepolie heeft zelfs mogelijkheden om het gehele wagenpark van de hele wereld op te laten rijden in plaats van uit aardolie geraffineerde benzine. Hennepolie is daarnaast een zeer gewaardeerd artikel onder gezondheidsdeskundigen geworden.

Hennep komt uit Azië

Hennep behoort tot de oudste gebruiks- en siergewassen ter wereld. De eerste tekenen dat de hennepplant in Europa was stammen uit 3500 voor Christus en zijn gevonden in het huidige Beieren in Duitsland. In China werd al langer hennep gekweekt om zijn gezonde zaden. In dit verband is het goed op te merken dat de essentiële vetzuren in hennep zuren zijn die niet door ons lichaam kan worden aangemaakt. Hindoes in India die vasten eten wekenlang slechts één hennepzaadje per dag en hadden daar genoeg aan! Andere stoffen kunnen namelijk door ons lichaam zelf aangemaakt worden, wanneer het lichaam in topconditie is, maar de essentiële zuren die in de juiste verhouding in hennepzaad zitten, had men gewoon nodig.

Hennepolie als traditioneel geneesmiddel

Hennepzaad geld in China als geneesmiddel tegen malaria, reuma, en vele andere ziekten. Van oorsprong komt de cannabisplant uit voor-Azië, India en het zuidoosten van Rusland. Dit is een éénjarige plant die twee meter hoog kan worden. Tegenwoordig wordt de cannabisplant over de hele wereld gekweekt. Dat gebeurt niet alleen om recreatieve redenen. Wanneer de plant zaadjes aanmaakt is hij onbruikbaar geworden om te roken; er kan dan juist een zeer gezonde hennepolie van worden gemaakt.

Hennepzaad was een bijproduct

Industriële hennep wordt met name om de vezels gekweekt. Hennep is een multifunctionele grondstof. Je kunt er stoffen van maken om kleren mee te vervaardigen en het dient als basis voor allerlei plasticvervangende stoffen. De zaadjes zijn in principe slechts een bijproduct dat tot voor kort vooral aan vogelvoerhandelaars werd verkocht. Tegenwoordig wordt het steeds vaker gebruikt om olie uit te winnen. De olie van hennepzaad is donkergroen.

Volwaardige voedingsbron

Hennepzaad is een volwaardige olie in de keuken. Celvernieuwing wordt door de olie in gang gezet. Daarnaast wordt het immuunsysteem door deze olie versterkt. Door de interessante kruiden- en notensmaak kun je het prima als saladedressing gebruiken. De olie is niet geschikt om in te bakken.

Het blijkt dat hennepolie welke gewonnen wordt uit Europees zaad het meest gezond is.

Tegen welke ziektes werkt hennepolie

Hennepolie is bij uitstek geschikt tegen de ziekte neurodermitis. Wonden worden eveneens sneller geheeld als men hennepolie gebruikt. De vetzuren in hennepolie werken ontstekingsremmend en bevorderen een gezonde stofwisseling. Daarom wordt hennepolie aangewend bij: vette huid met acne, ontstekingen, schilferige huid, ruwe en geïrriteerde huid. Volgens wetenschappelijk onderzoek kan het ook worden gebruikt bij atopisch dermatitis of constitioneel eczeem.

Hennepzaad kan je in plaats van hennepolie gebruiken. / Bron: Ludk Ková - ludek@kovar.biz, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)Hennepzaad kan je in plaats van hennepolie gebruiken. / Bron: Ludk Ková - ludek@kovar.biz, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)

Toepassingen voor in- en uitwendig gebruik

Hennepolie kun je om zijn inwendige geneeskracht gebruiken door twee theelepels olie per dag in een vruchtensap te doen. Daarmee heb je de dagelijkse behoefte aan vetzuren volledig gedekt. Uiteraard kun je de olie ook door een salade of koud rijstgerecht doen. Voor uitwendig gebruik hoef je enkel de olie op te smeren.Je zou het kunnen mengen met jojoba-olie. Het is niet verstandig om grote hoeveelheden te mengen om hennepolie kan gaan bederven. Meng hooguit voor wat je denkt in een week te gebruiken en laat de olie niet open staan; bewaar het in een gesloten fles.

Hennepolie tegen kanker

De Harvard universiteit, de Complutense universiteit en diverse andere academische studies hebben onderzoek gedaan naar de kankergenezende eigenschappen van hennep. Volgens een wetenschappelijk artikel in de British Journal of Pharmacology uit 2006 is henepolie een veelbelovend medicijn tegen kanker. De onderzoekers tasten redelijk in het duister over hoe de antikankerwerking van hennepolie precies in zijn werk gaat. De antikankerwerking van hennepolie is consistent met de bevindingen van nobelprijswinaar Otto Warburg uit 1926 dat gezonde cellen door een zuurstoftekort kunnen veranderen in een kankercel. Zijn onderzoeken zijn genegeerd door waarschijnlijk onbegrip van zijn collega´s. Deze negatie heeft tot miljoenen kankerdoden geleid en dat had niet gehoeven. Zo stelt ook Brian Peskin in zijn boek ´Het verzwegen verhaal van kanker´ waarin hij haarfijn uit de doeken doet hoe essentiële vetzuren, die onder andere in hennepolie zitten, voor genezing van lichte vormen van kanker kunnen zorgen. Soms werkt het zelfs tegen sterke vormen van kanker. Biochemicus Dennis Hill genas zichzelf met enkel hennepolie van prostaatkanker die uitgezaaid was en officieel alleen genezen kan worden met chemokuur, bestraling en operaties.

Vetzuren in hennepolie:

 • Palmitinezuur: 9.0%
 • Stearinezuur: 1.0%
 • Oliezuur: 14%
 • Linolzuur: 58%
 • Alfa-linoleenzuur: 18%

Lees verder

© 2013 - 2024 Tom008, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hennep die niet verdooft zit in olie, de BMW en biodieselHennep die niet verdooft zit in olie, de BMW en biodieselHennep kennen veel mensen alleen maar als een verdovend middel. Maar het gewas kan ook gewoon in de keuken worden gebrui…
De juiste verhouding tussen de vetzuren omega-3 en omega-6De juiste verhouding tussen de vetzuren omega-3 en omega-6Omega-3 (alfa-linoleenzuur) en omega-6 (linolzuur) zijn allebei essentiële vetzuren. Het is belangrijk dat het evenwicht…
De geneeskracht van hennepzaadDe geneeskracht van hennepzaadDe Boeddhisten in India eten tijdens het vasten een wietzaadje per dag. Hennepzaad wordt al eeuwenlang als zeer gezond b…
Omega 3 vetzuren binnenkrijgen zonder vis te etenOmega 3 vetzuren binnenkrijgen zonder vis te etenOmega 3 vetzuren zijn een belangrijk onderdeel van onze dagelijkse voeding. Verschillende voedingsmiddelen bevatten omeg…

De geneeskracht van kokosolieDe geneeskracht van kokosolieKokosolie wordt gemaakt door gedroogde kokos te persen. Kokosolie wordt ook wel kokosvet genoemd, onder de 25 graden is…
Het ontbijt overslaan, brengt grote risico's met zich mee!Het ontbijt overslaan, brengt grote risico's met zich mee!Veel mensen op aarde slaan regelmatig het ontbijt over. Men doet dit uit haast, uit het niet hebben van trek, het niet h…
Bronnen en referenties
 • Boek: Fitt met dem richten Fett, Maria Köllner
 • http://www.anthemis.nl/aromabasis/hennep.htm
 • Boek: het verzwegen verhaal van kanker, Brian Peskin
 • Hennepolie tegen constitioneel eczeem: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16019622
 • Hennepzaad tegen hartziekten: http://www.nutritionandmetabolism.com/content/7/1/32
 • Henneolie tegen kanker: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1617062/
 • Afbeelding bron 1: Ludk Ková - ludek@kovar.biz, Wikimedia Commons (CC BY-SA-3.0)
Reacties

Annelies Nuver-Kelley, 15-08-2016
L.S., is er ook iets bekend over gebruik voor diabetici? Type 2, alleen tabletten, niet spuiten. Is er hier een verbetering eventueel mogelijk?

met vriendelijke groet Reactie infoteur, 26-08-2016
Diabetes is omkeerbaar, als je dat bedoelt. Of hennepolie daarbij kan helpen is de vraag. Het belangrijkste bij diabetes is om voeding als medicijn te gebruiken. Vetten spelen een rol bij de vorming van diabetes en aangezien hennepolie alleen goede vetten bevat, kan deze olie mede medicinale invloed uitoefenen om diabetes om te keren.

Joop, 23-06-2016
Hennepolie, ik wist het bestaan ervan al tijdens de vaart op Zuid Amerika ik vond de smaak bitter en dus niet lekker te gebruiken.
Ik nam het mee in de jaren 70 om te laten zien op school van mijn nichtjes en neefjes samen met casave in kaarsvet cacao bonen zaden en ook zwart zaat olie nog bitterder. Deze olien smeerde ik afwisselend op de huid en gezicht. Als bescherming uitdrogen en verbranden huid. Ook in de winter gebieden Baltische zee vries koude -27 gr. Droge wind. Waar een ander last van heeft schrijnen in de koude wind had ik dat niet. Ik praat dan over een leeftijd 25 jaar. Een inheemse Indiaan in Paraguay gaf mij deze olie en zaden en tekende ziekten uit en wees deze aan bij andere soortgenoten. Nooit bij stil gestaan maar wel een beetje gedacht. Tot dat ik later een vorm kreeg van zon invloeden op de arm van huid kanker vlekken. Ik heb die oude potjes van 45 jaar terug te voorschijn gezocht een zeeman bewaard tover stof. Ben gaan smeren 2 x per week 1 x hennepolie en 1x zwartzaad olie en ik ben dat oude spul gaan mengen en drinken eeen theelepel van het een en twee paplepels van het ander. Tot het op was en ben naar een soort tuinenwinkel gegaan en heb dar verbaast nieuwe flesjes gekocht en via internet 100ml flesjes gekocht. De huid kanker is na genoeg weg geen jeuk. Sla, broodbeleg, vla en af en toe een slokje je veranderd helemaal de reuma pijn vingers en knieien zijn minder. Ben ik stom 65 en nu pas begonnen ik had met 35 al moeten starten.
Mijn huid is gladder strakker men vindt mij 50er maar ben echt 15 jaar eigenlijk met tropen jaren mee 72er. Reactie infoteur, 07-09-2016
Bedankt voor het delen van deze unieke ervaring! Met zwartzaadolie bedoel je waarschijnlijk zwarte komijnolie: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/117432-de-geneeskracht-van-zwarte-komijnolie.html

J. H. J. Homan-Braams, 10-06-2015
Vandaag hoorde ik bij een hennepkwekerij, dat er een medicijn is voor artrose, maar ik ben de naam vergeten. Reactie infoteur, 14-06-2015
Het is nog sterker: artrose hoeft helemaal niet voor te komen als we maar stoppen met ongezonde dingen eten zoals varkensvlees en witte suiker. Lees eens dit artikel: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/132612-artrose-blijkt-voedselallergie.html

Pieter Hofman, 13-05-2014
Hoe dient men hennepolie te gebruiken, bij bestrijding van kanker en in welke hoeveelheden? Reactie infoteur, 13-05-2014
Hennepolie is olie van de zaadjes. Dat kun je gebruiken door dagelijks een of twee eetlepels in te nemen. Je kunt het door een pap of over de salade doen, maar ook gewoon zo innemen. Er is ook een andere olie van de cannabisplant. Dat is CBD-olie. Hierbij zijn enkele druppels genoeg. http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/130540-de-geneeskracht-van-cbd-olie-of-cannabinoiden-olie.html

Tom008 (1.183 artikelen)
Gepubliceerd: 23-07-2013
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Gezonde voeding
Bronnen en referenties: 7
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.