Artikelen 1.571 - 1.580 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

De geneeskracht van aubergines

De geneeskracht van aubergines

De aubergine is een heerlijke groente waar je veel mee kan variëren. Gebakken, gegrild en verwerkt in de ovenschotel; de aubergine verrast telkens weer door zijn heerlijke smaak. Op de barbecue is de… Tom008, 07-08-2012

Gezonde voeding

Uw spieren en botten bestaan uit actief, levend weefsel dat uw hele leven lang voortdurend wordt vernieuwd en hersteld opdat u sterk en energiek blijft. Daarvoor heeft uw lichaam wel een gezonde mix v… Derren, 07-08-2012
De geneeskracht van asperges

De geneeskracht van asperges

Asperges zijn een heerlijke en gezonde seizoensgroente. Het werd door de Egyptenaren al gekweekt om zijn medicinale eigenschappen. De asperge wordt tegenwoordig volop in de Limburgse Peel gekweekt. As… Tom008, 07-08-2012
Glas en metaal in voedingsproducten: affaires

Glas en metaal in voedingsproducten: affaires

Ondanks strenge controles kan voedsel verontreinigd raken met chemicaliën, bederf (schimmels, bacteriën, virussen) of hard materiaal, zoals steen, metaal, hout of glas. Dat geeft altijd tumult, zeker… Claus, 02-08-2012

De geneeskracht van zilvervliesrijst

Witte rijst heeft nog maar een fractie van de voedingswaarde ten opzichte van zilvervliesrijst. In derde wereldlanden eten ze geen zilvervliesrijst maar witte rijst. Sommigen vinden dat gek omdat het… Tom008, 01-08-2012
10 lekkere snackgroenten

10 lekkere snackgroenten

Snackgroenten zijn niet alleen voor mensen die aan de lijn doen een ideale snack tussen de maaltijden door. Het is voor iedereen een gezonde afwisseling. Je kunt van snackgroenten zelfs een maaltijd m… Tom008, 31-07-2012
De geneeskracht van mangistan

De geneeskracht van mangistan

Mangistan is een zeer gezonde vrucht die in de tropen prima groeit. Er zijn gezondheidswinkels en websites die de vrucht mangosteen noemen, maar dat is de Engelse naam. In het Nederlands heet het gewo… Tom008, 31-07-2012

Het eten van zwart, aangebrand voedsel is ongezond!

Bijna iedereen heeft wel eens een aangebrand stukje vlees gegeten. Dit is echter niet zonder gevaar. Het nuttigen van zwart, aangebrand eten is erg ongezond. Het risico op kanker neemt hiermee toe. B-bbergkamp, 29-07-2012
Hoe waardevol is peterselie voor onze gezondheid?

Hoe waardevol is peterselie voor onze gezondheid?

Peterselie (Petroselinum crispum) is een tweejarige, winterharde, kruidachtige plant uit de schermbloemige familie (Apiaccae). Peterselie kan waardevol zijn voor de zenuwen door het hoge gehalte aan i… Enza_9o-, 29-07-2012

Serotonine: chemie van de levenslust

Serotonine is een zogenaamde neurotransmitter. Neuro-transmitters zijn boodschappers die in de hersenen informatie van de ene cel naar de andere overbrengen. Een groot aantal van deze chemische transm… Herborist, 26-07-2012