Chelatietherapie: EDTA-infuus succesvol metalen verwijderen

Chelatietherapie: EDTA-infuus succesvol metalen verwijderen Ongeacht of we het willen of niet krijgt het lichaam metalen binnen, waarmee we feitelijk niets doen. Het probleem is dat het wordt opgeslagen in het lichaam, waardoor hoge concentraties na verloop van tijd kunnen voorkomen met ernstige gevolgen voor de werking van het zenuwstelsel van dien. Wat zijn de gevolgen en hoe kan een EDTA infuus binnen de Chelatietherapie helpen?

Chelatietherapie via EDTA-infuus


Wat is het voor stof?

Het EthyleenDiamineTetraAzijnzuur heeft de samengestelde vorm van vier carboxylaatgroepen met twee verbindende stikstof atomen. De resulterende combinatie heeft de mogelijkheid om metaal-ionen vast te pakken en vast te houden. Die eigenschap van EDTA zorgt ervoor dat er een synthetische manier is gevonden, waarmee metalen uit het lichaam kunnen worden getransporteerd door toediening van een infuus. Het doel is dat de metaal-ionen uit het lichaam worden gehaald via EDTA binding, waarbij het op een natuurlijke manier via de plas wordt afgevoerd.

Geschiedenis van de therapie

Het principe van het omsluiten van ionen is reeds door de Nobelprijswinnaar A. Werner (1893) vastgesteld, waarna het gedurende 1940-1945 uitvoerig is toegepast. Centrale vraag was hoe kan men bij vergiftiging door chemicaliën of kernwapens worden behandeld, zodat schadelijke metalen uit het lichaam worden verwijderd. De methode van behandelen is daarna verder geperfectioneerd om veel mensen met loodvergiftiging (uit vervuild leidingwater) te behandelen. Daarnaast wordt het vaak toegepast om schadelijke elementen uit het bloed en aderen te verwijderen om zo de kans op hart- en vaatziekten te verminderen.

Vergiftiging door metalen

Via voeding maar ook als oplossing van verpakkingsmateriaal en bereidingsgerei krijgen we ongewenst veel metalen binnen. Denk bijvoorbeeld aan in de keuken toegepast aluminium, zoals pannen of verpakkingsmateriaal. Daarnaast kunnen we via voeding en leidingwater allemaal andere metalen binnenkrijgen, zoals koper, zink, nikkel, ijzer, kwik, cadmium, enzovoorts. Het lichaam doet met de meeste metalen totaal niets - behoudens normale waarden van ijzer en zink – echter deze kunnen niet effectief worden afgevoerd. Daardoor ontstaat een accumulatie in spierweefsel en organen waardoor problemen kunnen worden veroorzaakt.

Wat kunnen de klachten zijn?

Afhankelijk van het type metaal kunnen de klachten uiteenlopend zijn. Vaak heeft het een verstorende werking op het functioneren van de zenuwbanen. Dat houdt in dat signalen verstuurd via de zenuwen verstoord raken, niet aankomen of juist verkeerde informatie afgeven. Het kan leiden tot een pijnlijk gevoel, kriebelingen terwijl er geen aanleiding voor is, vage niet te verklaren aandoeningen, geheugenverlies, verwardheid, maar ook ziekten zoals Parkinson of Multiple Sclerose. Het is dus noodzaak om tijdig een teveel aan metalen in het lichaam te halen door bijvoorbeeld de therapie toe te passen.

Waarom Chelatietherapie toepassen?

Omdat de gevolgen van metaalvergiftiging op het lichaam groot kunnen zijn, is het belangrijk om de schadelijke elementen te verwijderen. De therapie is speciaal ontwikkeld om personen met een aangetoond hoog metaalgehalte te helpen, door het op een natuurlijke wijze af te voeren. Een opbouw van metalen in het lichaam – welke van nature niet worden gebruikt – kunnen slechts een schadelijke impact hebben. Het is dus van belang om die elementen uit het lichaam te halen, zodat het beter kan functioneren en lichaamsprocessen geleidelijk aan herstellen.

Hoe krijg je het toegediend?

Veelal bestaat de behandeling uit een reeks van dertig infusen, waarbij een infuus één of twee keer per week kan worden toegediend. Het krijgen van een infuus neemt circa anderhalf uur in beslag, voordat het compleet is opgenomen in de bloedstroom. In de volgende uren wordt de toegediende vloeistof verspreid door het lichaam, waardoor op vele plekken tegelijk metaal-ionen aan spieren, weefsels en organen wordt onttrokken. Via de bloedstroom wordt het door de nieren verwijderd, zodat het met de plas het lichaam verlaat. Laat je door de Chelatiespecialist verder informeren omtrent hoe bij jou metalen effectief kunnen worden verwijderd.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Chelatietherapie bij aderverkalking, nuttig of kwakzalverij?Chelatietherapie bij aderverkalking, nuttig of kwakzalverij?Chelatietherapie is een relatief onbekende methode om dichtgeslibte aderen weer schoon te krijgen. Wereldwijd zijn er me…
Chelatietherapie: Verwijdering van zware metalen uit lichaamChelatietherapie: Verwijdering van zware metalen uit lichaamChelatietherapie is een medische en alternatieve behandeling waarbij de arts de synthetische oplossing EDTA (ethyleendia…
De geneeskracht van EDTAEDTA bindt zich aan andere stoffen, vooral stoffen die ziekmakend zijn voor het lichaam. Dit binden heet ook wel ´cheler…

Kanker vermijden door spinazie te eten: impact van chlorofylKanker vermijden door spinazie te eten: impact van chlorofylAlles wat we eten kan ervoor zorgen dat kanker in de organen met de tijd gaat ontwikkelen. Een zeer belangrijke veroorza…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Gesinek, Rgbstock
  • http://www.chelatie.nl/edta.html
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Ethyleendiaminetetra-azijnzuur
Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 29-08-2016
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Alternatief
Bronnen en referenties: 3
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.