Artikelen 1.981 - 1.990 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Polyfenol: antioxidant en bioactieve stof

Polyfenol: antioxidant en bioactieve stof

Polyfenolen staan in de belangstelling. Voedingsproducenten en –verkopers van granaatappelsap, groene en witte thee, chocolade en wijn bijvoorbeeld, prijzen deze stoffen aan om hun heilzame werking al… Samke, 11-11-2010
Gifstoffen in planten gevaarlijk?

Gifstoffen in planten gevaarlijk?

In alle planten zitten chemisch gezien oneindig veel stoffen,. Ik denk zelfs dat alle stoffen van de wereld in elke plant zitten. Alleen de hoeveelheid en de verhouding tussen die stoffen is verschill… Herborist, 03-11-2010
Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Alcoholgebruik: feiten en weetjes

Veel volwassenen, en tegenwoordig ook jongeren, drinken bijna dagelijks alcohol. Of dat zo gezond voor je lijf is, daar verschillen de meningen over. Sommigen beweren dat het dagelijks drinken van een… Wilmo, 02-11-2010
Ervaringen met levertraan

Ervaringen met levertraan

Levertraan is een makkelijk opneembaar vet, dat de voedingstoestand aanvult. Levertraan wordt gebruikt ter aanvulling van het vitamine A en D gehalte, vooral in de zonarme wintermaanden. Wat is levert… Deinfodeler, 02-11-2010

Het gevaar van buikvet

Overgewicht is slecht voor onze gezondheid, maar niet al het vet blijkt even schadelijk te zijn. Buikvet verhoogt het risico op welvaartsziekten zoals diabetes, kanker, hart- en vaatziekten meer dan v… Samke, 31-10-2010
Rode rijst, cholesterolverlager uit de natuur

Rode rijst, cholesterolverlager uit de natuur

We worden er dagelijks op gewe­zen dat we onze cholesterolspiegel niet te hoog mogen laten oplopen. Hierbij krijgt deze risicofactor op het ontwikkelen van hart - en vaat­ziekten eigenlijk teveel aand… Herborist, 27-10-2010
Vitamine K/Fytomenadion

Vitamine K/Fytomenadion

Vitamines zijn belangrijk. Bij voorkeur krijgen we voldoende vitamines binnen via ons voedsel. Maar in de praktijk valt dat nog wel eens tegen, en daarom is het soms wenselijk om extra vitamines te ne… Yoan, 26-10-2010

Het nut van functionele voeding

Een zeer groot deel van de voedingsmiddelen die we in de supermarkt vinden horen thuis in de groep ‘functionele voeding’. Dit zijn voedingsmiddelen die bewerkt zijn zodat ze, volgens de producenten, g… Samke, 24-10-2010

Hoe verminder je de hoeveelheid zout in je eten

Over het algemeen eten we veel te veel zout in ons eten. Richtlijnen zeggen dat je lichaam slechts 1 tot 2 gram zout per dag nodig heeft. De meeste gezondheidsinstellingen adviseren om niet meer dan 6… Mieka, 22-10-2010

Prebiotica, probiotica en darmflora

Onze gezondheid begint in onze buik weten we tegenwoordig. Probiotica en prebiotica zijn dan ook booming business. Er wordt veel geld in deze industrie verdiend en als we naar reclamemakers luisteren… Samke, 21-10-2010