Het vrouwelijk orgasme gebruiken om zwanger te worden

Het vrouwelijk orgasme gebruiken om zwanger te worden Zodra een vrouw samen met haar partner besloten heeft om samen een kindje te krijgen, wil zij natuurlijk het liefst zo snel mogelijk zwanger raken. Dit lukt helaas niet altijd zo snel als gewenst. Er zijn diverse factoren die daaraan ten grondslag kunnen liggen. Daar tegenover staat dat er ook gelukkig mogelijkheden zijn om de kansen op een bevruchting te vergroten. Hieronder een aantal daarvan uitgelicht.

Gunstige houding voor de bevruchting

Missionarishouding

De klassieke manier van vrijen waarbij de man boven op de vrouw ligt en de vrouw op haar rug met haar benen in opgetrokken positie. Deze houding is heel gunstig voor de bevruchting aangezien de penis tijdens het ejaculeren diep in de vagina kan reiken. Daarbij komt dat de stand van de vagina zo staat dat de zaadcellen hun weg gemakkelijk kunnen vervolgen richting de eicel en niet het nadeel ondervinden van de zwaartekracht.

Lepeltje Lepeltje of achterlangs

Bij het lepeltje-lepeltje vrijen, ligt de man op zijn zij, naar de rug toe van de vrouw die ook op haar zij ligt. Ook bij deze houding kan diepe penetratie plaatsvinden wat gunstig is voor de bevruchting. Dit geldt ook voor het achterlangs penetreren (op zn hondjes doggy style). Als de vrouw op haar knieën voor haar man zit, kan zij ver vooroverbuigen zodat wederom de penis diep binnen kan komen.

Het orgasme van de vrouw

Een orgasme van de vrouw draagt er toe bij dat het sperma nog dieper de baarmoederhals ingestuwd wordt door de spiersamentrekkingen van de schede, tijdens en na het orgasme. Het orgasme van de vrouw biedt in feite hulp aan de zaadcellen om op de juiste plek te komen. Na de vrijpartij is het ook verstandig even tien minuten te blijven liggen, zodat ook niet al het sperma weer naar beneden glijdt door de zwaartekracht.

Cervixslijm

Er is veel mogelijk in de natuur, maar als je de natuur een handje wil helpen dan is het belangrijk bij een kinderwens op de juiste dagen in de maand geslachtsgemeenschap te hebben. Bij een onregelmatige cyclus is het lastig om de ovulatiepiek vast te stellen en zodoende het juiste moment te kiezen. Om je kansen te vergroten, zou je kunnen letten op het baarmoederhalsslijm ofwel cervixslijm. Ten tijde van de ovulatie wordt dit slijm steeds gladder van structuur, elastischer en natter. Gedurende de rest van de cyclus is het slijm droger, dikker of korreliger. De droge en taaie structuur van het slijm zorgt dat er juist voor dat het zaad minder makkelijk kan doordringen en eventuele ongewenste bacteriën buiten gehouden worden. De gladde en natte structuur bevordert de zowel de geslachtsgemeenschap als de mogelijkheid op een bevruchting doordat het sperma makkelijk kan doordringen.

Elke twee à drie dagen seks

Als de man te vaak zaadlozingen heeft, komt dat de kwaliteit van het sperma niet ten goede. Om de kwaliteit van het sperma dus te waarborgen, is het beter om elke twee à drie dagen een keer goede seks te hebben, waarbij jullie allebei echt aan jullie trekken komen. Want hoe hartstochtelijker de vrijpartij, des te meer kans op een bevruchting. Dit heeft namelijk te maken met het feit dat bij opwinding de vagina natter wordt wat heel goed is voor het zaadtransport richting de eicel. Wees niet bang als je dus twee dagen niet hebt gevreeën, want zaadcellen kunnen gerust een aantal dagen overleven in de baarmoederhals, met een maximum van tien dagen! Tien dagen is overigens wel uitzondering en onder zeer goede omstandigheden.

Het allerbelangrijkste is dat zowel de vrouw als de man plezier beleven aan de vrijpartij en dat de vrouw, na het klaarkomen van de man, zorgt voor een eigen orgasme!!

Lees verder

© 2013 - 2024 Madeleine79, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Tips om zwanger te wordenZwanger worden: het is een wens van veel vrouwen. Maar wat nu als het niet direct lukt? Dit artikel geeft tips om zwange…
Hoelang ben ik zwanger? Alles over je cyclus en eisprongHoelang ben ik zwanger? Alles over je cyclus en eisprongMisschien heb je net ontdekt dat je zwanger bent of vermoed je zwanger te zijn. Meteen wil je dan ook weten hoelang je d…
De baarmoedermond: tijdens de zwangerschapDe baarmoedermond: tijdens de zwangerschapHet hormoon oestrogeen beïnvloedt tijdens je cyclus de stand en vorm van je baarmoedermond. Aan de hand van de stand en…
IUI: wat is intra uteriene inseminatie?IUI: wat is intra uteriene inseminatie?Wanneer een zwangerschap uitblijft, ook al heb je het een jaar geprobeerd, en een fertiliteitsonderzoek (of vruchtbaarhe…

Varentest, zwanger wordenVarentest, zwanger wordenVarentest: een test die gebruikt wordt om de ovulatie te bepalen, maar ook om te bepalen of er sprake is van verlies van…
Kraamtranen, oorzaak en gevolgKraamtranen, oorzaak en gevolgKraamtranen of de baby blues, heftige emotionele gevoelens na de bevalling. Vaak treden deze op rond de derde dag en ein…
Madeleine79 (43 artikelen)
Laatste update: 23-05-2019
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Zwangerschap
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.