Afvallen in één week: Hoe doe je dat?

Afvallen in één week: Hoe doe je dat? Afvallen in één week betekent dat je drastische veranderingen moet aanbrengen in je manier van eten en bewegen. Je moet ervoor zorgen dat je meer calorieën verbruikt dan dat je tot je neemt. Daarom zul je minder moeten eten; vooral minder suiker en minder vet. Snel afvallen betekent ook intensief bewegen, bijvoorbeeld door hardlopen, roeien, zwemmen of sporten in de sportschool. Dit kun je afwisselen met minder intensieve manieren van bewegen. Als je snel je streefgewicht wilt bereiken is het ook belangrijk dat je veel water drinkt en dat je je maaltijden goed verspreid over de dag. Afvallen is vaak niet eenvoudig; snel afvallen al helemaal niet. Toch is het mogelijk in binnen korte tijd gewicht te verliezen. Het is mogelijk om daarbij zelfs al binnen een week resultaat te zien. Daarvoor moet je dan wel verschillen afvalmethoden tegelijkertijd toepassen. Je moet in ieder geval meer bewegen en minder eten, maar er is meer dan dat.

Afvallen door een calorietekort

Als je snel wilt afvallen is het zaak om zo snel mogelijk minder energie tot je te nemen dan dat je verbrandt. Dat betekent dat je in de eerste plaats minder moet gaan eten. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk vet eet, en zo min mogelijk suiker (suiker wordt door het lichaam snel omgezet in vet). Ook frisdranken moet je laten staan; deze bevatten over het algemeen erg veel suiker en dus veel calorieën. Dingen die je nog wel eet moeten vooral rijk zijn aan vezels en eiwitten.

Kleine porties, maar wel regelmatig eten

Als je snel wilt afvallen, moet je dus minder eten. Dat betekent echter niet dat je minder vaak moet gaan eten. Het is zelfs beter om veel maaltijden op een dag te nuttigen. Door de hele dag door (met bijvoorbeeld 6 of 7 eetmomenten op een dag) kleine porties te eten, voorkom je een hongergevoel. Daardoor kom je niet in de verleiding om extra te gaan eten. Nog belangrijker is het dat je je spijsvertering op gang houdt. Door dat te doen gaat je lichaam ook makkelijker op geslagen vet verbranden. En je spijsvertering verbruikt zelf ook behoorlijk wat energie. Laat je dus niet verleiden om het aantal maaltijden te beperken tot bijvoorbeeld twee per dag. Hoewel het lijkt dat je daardoor extra snel zult afvallen, is dat juist niet het geval.

Snel afvallen door water drinken

Wil je snel afvallen, dan zul je veel water moeten drinken. Water drinken is essentieel voor de vetverbranding. Dat geldt niet alleen voor het vet dat je vandaag tot je neemt door voeding, maar ook voor vet dat opgeslagen is in je lichaam. Ook helpt water om een hongergevoel tegen te gaan. Dorst wordt door het lichaam eenvoudig verwart met honger. Door de hele dag door voldoende water te drinken kun je dit valse hongergevoel voorkomen. Tegelijkertijd ga je je door veel water tot je te nemen automatisch voller voelen en heb je minder snel zin in eten.

Als laatste helpt water om afvalstoffen uit je lichaam af te voeren. Dit is heel belangrijk als je aan het afvallen bent. als je opgeslagen vet verbrandt komen er allerlei stoffen vrij. Daar zitten ook stoffen tussen die schadelijk kunnen zijn voor je lichaam. Om gezond te blijven is het belangrijk om deze afvalstoffen zo snel mogelijk af te voeren. Daar heb je voldoende vocht voor nodig.

Voor een volwassen persoon is het verstandig om ongeveer 1,5 liter water per dag te drinken. Als je snel wilt afvallen kan het raadzaam zijn om dit op te voeren tot bijvoorbeeld 3 liter per dag.

Snel afvallen door veel sporten en bewegen

Als je snel wilt afvallen is minder eten, ander eten en meer water drinken niet voldoende. Je zult ook moeten zorgen dat je meer calorieën verbrandt dan normaal. Daarvoor is het nodig om meer te bewegen dan dat je normaal gesproken doet. Omdat je snel wilt afvallen, zul je een activiteit moeten zoek die intensief is, waarmee je veel energie kunt verbranden. Dat kan bijvoorbeeld door hardlopen, roeien, zwemmen, voetballen, touwtje springen of door sporten in de sportschool.

Omdat je deze activiteiten geen uren achter elkaar kunt volhouden, en waarschijnlijk ook niet elke dag kunt doen omdat je lichaam hersteltijd nodig heeft, is het de moeite waard om ook na te denken over minder intensieve manieren van bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld calorieën verbranden door te wandelen of te fietsen. Dat gaat niet zo hard als met bijvoorbeeld hardlopen, maar als je ritjes met de auto kunt vervangen door lopen of fietsen helpt dat toch weer een beetje bij het afvallen. Hetzelfde geldt voor het nemen van de trap in plaats van de lift.

Snel naar je streefgewicht

Wanneer je bovenstaande tips structureel toepast, kun je in korte tijd veel kilo's kwijtraken; zeker als je ze combineert met een dieet. Op die manier kun je snel op je streefgewicht terechtkomen. Dan ben je echter nog niet klaar. Het moeilijkste van afvallen is vaak om op je streefgewicht te blijven. Je zult op zoek moeten naar een manier van eten en bewegen die jij kunt volhouden en die ervoor zorgen dat je niet weer aankomt. Water drinken, vaak kleine porties eten en regelmatig bewegen kunnen belangrijke aspecten zijn van dit patroon.

Lees verder

© 2014 - 2024 Brempie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen?Hoe kun je snel afvallen? Een vraag die veel mensen zich stellen. Wanneer je veel te zwaar bent of een paar kilo teveel…
Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen, snel vet verbranden, hoe lukt dat?Snel afvallen met een dieet en daarna slank blijven, dat kan. Om snel enkele kilo’s af te vallen kunt u het beste een ei…
Snel afvallen in een weekSnel afvallen in een weekSnel afvallen in een week, wie wil dat nou niet? Misschien heb je over een week wel een belangrijk feest en wil je er op…
Snel afvallen – Calorie BlockerOvergewicht is de grootste klacht onder de Nederlanders. Mensen zoeken allerlei methoden om snel af te vallen, de nodige…

Tips die afvallen makkelijker makenTips die afvallen makkelijker makenAfvallen kost veel energie en vergt veel motivatie. Gelukkig zijn er methoden die afvallen makkelijker maken. Deze zorge…
Motivatie voor afvallenMotivatie voor afvallenAfvallen is niet eenvoudig. Er zijn veel methoden voor afvallen, maar om daadwerkelijk gewicht te verliezen moet je volh…
Brempie (229 artikelen)
Laatste update: 01-04-2015
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Dieet
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.
Medische informatie…
Deze informatie is van informatieve aard en geen vervanging voor professioneel medisch advies. Raadpleeg bij medische problemen en/of vragen altijd een arts.