Artikelen 1.461 - 1.470 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

De geneeskracht van fenegriek

De geneeskracht van fenegriek

Fenegriek was al bekend in Mesopotamië. Fenegriek is een bewezen geneeskruid. In de traditionele geneeskunde van India en China wordt fenegriek voorgeschreven om artritis, astma, bronchitis, indigesti… Tom008, 08-11-2012
Mindfulness bij afvallen, gewichtsbeheersing en dieet

Mindfulness bij afvallen, gewichtsbeheersing en dieet

Een veelvoorkomend probleem bij gewichtsbeheersing, afvallen en diëten is dat we onze neiging tot snacken en snoepen niet kunnen bedwingen. Het toegeven aan de drang van het moment om die ene koek, of… Machosofty, 08-11-2012
De geneeskracht van kastanjes

De geneeskracht van kastanjes

De kastanje is de enige nootsoort die veel vitamine C bevat. Het bijzondere aan de kastanjenoot is dat hij veel minder calorieën bevat dan andere noten. Kastanjes zijn lekker en gezond. Wie een grote… Tom008, 08-11-2012
De geneeskracht van pistachenoten

De geneeskracht van pistachenoten

Pistachenoten bevatten de meeste fytonutriënten van alle noten. Pistachenoten komen oorspronkelijk uit Groot Iran (Iran en Irak samen). De pistachenotenboom is tegenwoordig in het heel Midden Oosten a… Tom008, 07-11-2012
De geneeskracht van hennepzaad

De geneeskracht van hennepzaad

De Boeddhisten in India eten tijdens het vasten een wietzaadje per dag. Hennepzaad wordt al eeuwenlang als zeer gezond beschouwd zodat als je vast je toch voldoende voedingstoffen in de vorm van fyton… Tom008, 07-11-2012
De geneeskracht van paranoten

De geneeskracht van paranoten

Paranoten moet je slechts in kleine hoeveelheden eten, maximaal 5 of 6. Een ons paranoten kan namelijk tot seleenvergiftiging leiden. Deze noot komt van oorsprong van een Zuid-Amerikaanse boom die 800… Tom008, 07-11-2012
De geneeskracht van olijven

De geneeskracht van olijven

Olijven zijn een supergezonde boomvrucht. Hoewel in de keuken de olijf meer als groente wordt gebruikt is het biologisch gezien fruit. De olijf is wereldwijd gezien een veelgebruikt natuurproduct. Oli… Tom008, 07-11-2012
De geneeskracht van boterbonen of limabonen

De geneeskracht van boterbonen of limabonen

Boterbonen smaken enigszins zoet en zijn erg groot. Het is een boon die iets langere kooktijd heeft; ongeveer 25 minuten. Hij is het lekkerst als je hem van zijn velletje ontdoet. De roomwitte boterbo… Tom008, 06-11-2012
De geneeskracht van artisjokken

De geneeskracht van artisjokken

Artisjokken zijn een heerlijke delicatesse onder de groenten. Je kunt zowel de artisjokharten eten als de plantbladeren. Artisjokharten worden het meest gegeten. Het is eigenlijk een deel van de onvol… Tom008, 06-11-2012
De geneeskracht van gerst

De geneeskracht van gerst

Bij gerst denken sommigen alleen aan bier maar dit ingrediënt kan ook goed in oergezond brood en muesli zitten. Gerst is een grassoort die het meest wordt verbouwd in Europa. Graszaden kun je in princ… Tom008, 05-11-2012