Artikelen 1.671 - 1.680 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
In Nederland zijn ongeveer 75000 vegetariërs te vinden. Dat betekent dat ze geen vlees en vis eten. Dit kan allerlei redenen hebben, bijvoorbeeld een geloofsovertuiging of het dierenleed dat zich soms…
D-d-r, 04-06-2012
In ons lichaam is voortdurend een beweging gaande om alle vrije radicalen te elimineren. Vrije radicalen zijn de ´bad guys´ onder de stoffen die zich in je lichaam bevinden. Ze worden uit je lichaam g…
Tom008, 03-06-2012
De appel is een lekker fruit dat zeer gezond is. Appels helpen onder andere mee verschillende soorten kanker te voorkomen. Een appel is geen geneesmiddel maar wel een preventief middel om ziektes te v…
Tom008, 03-06-2012
Aminozuren zijn belangrijke bouwstoffen voor het lichaam. Het zijn de bouwstenen van peptiden en proteïnen. Aminozuren worden onderverdeeld in essentiële en niet-essentiële aminozuren. Sommige aminozu…
Tom008, 31-05-2012
Ons eten zit tegenwoordig vol met E-nummers. Zelfs in producten waarvan we denken dat ze puur natuur zijn, zoals vlees en groente uit blik zitten E-nummers. Veel E-nummers komen van natuurlijke bronne…
D-d-r, 31-05-2012
Mineralen zijn essentiële microvoedingstoffen of nutriënten. Ze komen voor in ons dagelijks eten. Steeds vaker is voedsel ontdaan van mineralen. Dit is voornamelijk het geval in geraffineerde producte…
Tom008, 29-05-2012
Wist je dat: Schorseneer en haverwortel ook wel armeluisasperge of winterasperge worden genoemd. Deze groenten zijn echter geen familie van de asperge.
Anhi, 28-05-2012
We willen het liefst allemaal zo lang mogelijk gezond leven. Dan krijg je na een controle te horen dat je een hoog cholesterolgehalte hebt. Een teveel aan cholesterol, is dat erg? Wat is cholesterol e…
Hansvg, 26-05-2012
Verse kruiden geven geur, kleur en smaak aan je gerechten. Geniet ten volle van hun bijzondere eigenschappen. Hoe is de smaak, hoe gebruikt men het, waar is het lekker in en waar kan het helpen op geb…
Slurfke, 24-05-2012
Vlees werd door onze vroege voorouders regelmatig gegeten. Zij gingen af en toe op jacht, maar aten ook bessen, zaden en andere zaken die zij in de bossen vonden. Van huis uit zijn mensen carnivoren,…
Cornelissens, 23-05-2012