Verzorgende gezichtscrème voor droge huid en zeer droge huid

Verzorgende gezichtscrème voor droge huid en zeer droge huid Er zijn een aantal goede en verzorgende gezichtscrèmes voor droge huid en zeer droge huid. Bij een volwassen persoon is de huid bijna 2 m² groot en het weegt ongeveer 7 kilo en daarmee is de huid één van de grootste organen van het lichaam. De huid heeft een barrièrefunctie en beschermt het lichaam tegen vele externe schadelijke invloeden. Ook heeft de huid een functie in de regulatie van de lichaamstemperatuur Daarnaast registreert de huid signalen zoals pijn, warmte en kou. Deze signalen worden doorgegeven aan het centraal zenuwstelsel. De huid geeft ons ook een uiterlijk en onze tastzin. Een droge huid kan echter ruw en trekkerig aanvoelen en zelfs gaan jeuken en schilferen. Het vermogen om naar behoren te functioneren komt dan in gevaar. Dagelijkse verzorging van de huid met producten die geschikt zijn voor een (zeer) droge, vochtarme huid is belangrijk. Daar maakt een verzorgende gezichtscrème voor een droge, zeer droge en extreem droge huid deel van uit.

Verzorgende gezichtscrème droge huid


Verzorgende crème na het scheren / Bron: Stevepb, PixabayVerzorgende crème na het scheren / Bron: Stevepb, Pixabay

Eucerin gezichtscrème voor droge huid en zeer droge huid

Eucerin Verzachtende Gezichtscrème 5% Urea is een vochtinbrengende crème voor dagelijks gebruik, speciaal ontwikkeld voor de droge tot uitgedroogde en trekkerige huid. Deze gezichtscrème is verrijkt met ureum en lactaat. Dit zijn twee natuurlijk aanwezige verbindingen die vocht vasthouden. Ureum bevordert dat de huid water opneemt, waardoor de schilfers sneller verdwijnen. Het kan gebruikt worden bij droge huid, eczeem en psoriasis. Door het gebruik van ureum merk je dat schilfers en branderige, trekkerige plekken reeds binnen enkele dagen afnemen. Zowel ureum als lactaat hydrateert direct een droge gezichtshuid en vermindert het gevoel van trekkerigheid. Je huid voelt gladder en soepeler. Eucerin Verzachtende Gezichtscrème 5% Urea kan gebruikt worden onder make-up of na het scheren.

Biodermal gezichtscrème (zeer) droge huid

Voor vrouwen met een droge huid

Biodermal (zeer) droge huid is speciaal ontwikkeld voor vrouwen met een (zeer) droge huid. Bioderlal Dagcrème (Zeer) Droge Huid is een rijke en voedende crème die onder meer druivenpitolie bevat, wat van nature rijk is aan essentiële onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren vullen de tekorten aan die de droge huid heeft. De natuurlijke huidbarrière wordt versterkt door de huideigen lipiden. Dit zorgt ervoor dat de huid extra wordt verzorgd en beschermd. Bovendien bevat Biodermal (zeer) droge huid vitamine E, hetgeen verzachtend werkt voor de huid, en het ingrediënt glycerine verbetert de vochtbalans.

Weinig tot geen kans op allergische reacties

Deze dagcrème van Biodermal is geschikt voor de doffe, (zeer) droge en schilferige huid. De crème is pH huidneutraal, hypoallergeen en parfum- en alcoholvrij. Het kan de gevoelige en kwetsbare huid dus niet irriteren.

Arganolie voor het gezicht

Argan olie is een bijzondere, plantaardige olie

Arganolie wordt vooral in Marokko geproduceerd. De olie is afkomstig van de noten van de argania spinosa. Zuivere arganolie bevat veel nuttige stoffen als carotenoïden, welke een antioxidant werking hebben en de huid kunnen beschermen tegen de schadelijke werking van de zon. Daarnaast bevat arganolie tocopherol (vitamine E), squaleen, een huididentiek ingrediënt, met een duidelijke essentiële functie voor een goede werking van de huid, en phenolen. Ook zitter er onverzadigde vetten in arganolie, die ervoor zorgen dat de huid soepel blijft en er vocht in de huid vastgehouden wordt. De afwezigheid van allerlei irriterende stoffen in arganolie maken dat het een geschikt product is om de huid mee in conditie te houden. Vooral mensen met een gevoelige, kwetsbare en wat droge huid kunnen er baat bij hebben. Er zijn echter mensen die wat allergisch reageren op arganolie. Vooral mensen met een notenallergie moeten oppassen. Sommige mensen krijgen last van pukkeltjes als ze arganolie op hun gezicht smeren.

Hoe arganolie te gebruiken?

Arganolie kun je gebruiken als je huid droog is. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken tijdens de nacht over een goed huidverzorgingsproduct heen. Dit zorgt ervoor dat de huid vocht beter vasthoudt, de huidbarrière herstelt en werkzame stoffen dieper kunnen doordringen in de huid. De rest van je lichaam kun je ook insmeren met arganolie.

Dermolin herstellende crème

Ondersteunt het herstel van droge of rode plekjes

Heel veel vrouwen (en mannen) hebben wel eens last van van droge, rode of ruwe plekjes in het gezicht of op het lichaam, bijvoorbeeld ruwe ellebogen, knieën of schrale plekjes in het gezicht. Eén of twee keer per dag insmeren met Dermolin Herstellende Crème kan uitkomst bieden. Laat de crème goed intrekken.

De voordelen van deze crème

Deze crème van Dermolin bevat heel veel werkzame stoffen die nuttig zijn bij huidproblemen. Het bevat onder meer het ingrediënt ureum, welke de opname van water door de huid bevordert. De huid wordt zachter en soepeler, waardoor schilfers sneller verdwijnen. Ook bevat de herstellende crème Panthenol, dat is Provitamine B5. Dit stofje kalmeert de geïrriteerde huid doordat het sterk voedend werkt, de huid hydrateert en bovendien de structuur van de huid verbetert. Ook speelt het een rol bij het herstellen van kleine beschadigingen in de huid. Het ingrediënt symcalmin is afgeleid van een actief haverextract. Symcalmin kalmeert de huid en gaat jeuk en irritatie tegen. Pentavitin herstelt de natuurlijke vochtbalans van de huid. Niet alleen aan de oppervlakte, maar ook in de dieper gelegen huidlagen.

Lees verder

© 2016 - 2024 Tartuffel, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Foundation voor een droge huid: Welke soort is het best?Er is niet zo vervelend als een huid die droog, trekkerig en schilferig is. Wanneer je foundation op zo’n huid aanbrengt…
Droge huid in de winter: huidverzorgingDroge huid in de winter: huidverzorgingWat zijn de oorzaken van een te droge huid tijdens de winter? Wat zijn de oorzaken waarom een droge huid nog droger word…
Foundation voor gecombineerde huid: Welke soort is het best?Een gecombineerde huid is erg lastig te behandelen. Moet je een foundation kiezen voor een droge huid of voor een vette…
Crème, het tovermiddel voor een mooie huidEen mooie huid willen we allemaal. Al van jongs af aan leren wij van ouders, kennisse, vrienden en vriendinnen en reclam…

Beauty: NagelverzorgingBeauty: NagelverzorgingIeder voorjaar beginnen de meeste mensen, vrouwen beduidend meer nog dan mannen, er weer aan. De nagelverzorging wordt w…
Puur natuur, oliën voor de gezichtsverzorgingPuur natuur, oliën voor de gezichtsverzorgingVoor de verzorging van de huid van het gezicht zijn er talrijke producten te vinden in de winkels. De meeste producten z…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: AdinaVoicu, Pixabay
  • http://www.apotheek.nl/medicijnen/ureum-op-de-huid?product=ureum-zalf-fna
  • http://www.mintsandmangos.nl/biodermal-zeer-droge-huid-dagcreme/
  • http://www.dokteronline.com/biodermal-droge-huid/#Wat-is-Biodermal-(Zeer)-Droge-Huid?
  • http://www.eucerin.nl/producten/urea/verzachtende-gezichtscreme-5percent-urea
  • http://www.eucerin.nl/huidproblemen/droge-huid/vochtarme-huid-algemeen
  • http://www.dokteronline.com/eucerin-droge-huid/
  • http://www.huidinfo.nl/drogehuid.htm
  • https://www.dermolin.nl/producten/herstellende-creme/
  • Afbeelding bron 1: Stevepb, Pixabay
Tartuffel (2.972 artikelen)
Laatste update: 02-01-2024
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 10
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.