Artikelen 1.211 - 1.220 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
In een tijd waarin veel mensen te dik zijn is goede, wetenschappelijk onderbouwde voorlichting over voeding van wezenlijk belang. Eten, daar hangt nu eenmaal je leven vanaf. Je eet simpelweg om aan en…
Delachendeaap, 25-09-2013
Iers mos is een soort rode zeewier of alg. Hij kan er gelig, groenig tot paarsig en roodachtig bruin uitzien. Het is een belangrijke plant in de voedingsindustrie omdat er carrageen, een gecompliceerd…
Tom008, 25-09-2013
Blaasspoeling wordt om verschillende redenen toegepast. Daarnaast zijn er ook verschillende vormen van blaas spoelen, zoals actieve en passieve blaasspoeling. Wat is nu eigenlijk blaasspoelen en wanne…
Gwendolyn, 25-09-2013
Vezelrijk eten is voor iedereen belangrijk en voor sommigen essentieel in het voorkomen van buikpijn en darmkrampen. Wanneer vezels vocht opnemen zorgt dit er namelijk voor dat de ontlasting zacht en…
Dessal, 24-09-2013
De zuurbesstruik komt voor op het gehele Euraziatische continent en Noordwest-Afrika. Tegenwoordig is hij om culinaire redenen gecultiveerd in Nieuw Zeeland, Noord-Amerika en Groot-Brittannië. Het is…
Tom008, 23-09-2013
Van suikerbiet weten de meeste mensen alleen dat het een grondstof is voor suiker. Maar de biet heeft medicinale kwaliteiten, in tegenstelling met de suiker die eruit wordt gekristalliseerd. De belang…
Tom008, 23-09-2013
Oorspronkelijk komt dragon uit Mongolië en Siberië. De plant is gecultiveerd en we eten nu het meeste Duitse dragon, beter bekend onder de naam Franse dragon. Dragon wordt veel gebruikt in de Franse k…
Tom008, 23-09-2013
Van oorsprong komt deze opvallend bloeiende plant voor in Indonesië, China en Japan. Konjak heeft een zware wortelknol die kan worden gegeten. Daarnaast zijn er enkele medicinale aanwendingen van konj…
Tom008, 20-09-2013
Galgant is een plant uit de gemberfamilie en komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig wordt het nauwelijks als natuurmedicijn gebruikt hoewel het goed helpt bij misselijkheid. We kennen het vooral…
Tom008, 20-09-2013
Citroenverbena komt oorspronkelijk uit Chili en wordt thans als keukenkruid wereldwijd gebruikt. De blaadjes kenmerken zich door hun citroengeur. Ook kun je er thee van drinken. De citroenverbena staa…
Tom008, 20-09-2013