Artikelen 2.061 - 2.070 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Korstmossen hebben als voedselbron voor ons geen betekenis meer, maar in vroeger tijden werd er veelvuldig gebruik van gemaakt. Zo at men in de Noordelijke landen onder meer Cetraria islandica, IJslan…
Herborist, 10-04-2010
Tussendoortjes maken of breken een gezond eetpatroon. De extra kilootjes die maar blijven hangen, hebben vaak te maken met het nemen van ongezonde tussendoortjes. Een paar koekjes, dat zakje nootjes o…
Nicolette, 08-04-2010
Zou het zo simpel kunnen zijn? Een onderzoek dat is gehouden onder 20 atleten heeft uitgewezen dat dit inderdaad het geval kan zijn. Tijd om dat eens even nader te onderzoeken.
Yoan, 07-04-2010
Het is nogal wisselend wat er over alcohol wordt gezegd, behalve dan dat het in ieder geval verslavend kan zijn. Wijn, en dan met name rode wijn, daarentegen heeft een relatief goed imago en zijn er z…
Annastaal, 04-04-2010
Groenten, fruit, zuivel en vlees zijn onderhevig aan bederving als je ze niet op de juiste manier bewaart. Per productgroep een overizicht van de beste bewaartips.
Enroute, 02-04-2010
Keltisch zeezout is een met de hand gewonnen zeezout dat op een 2000 jaar oude traditionele manier in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk gewonnen wordt. Het zout is nog helemaal puur zoals het…
Yoan, 27-03-2010
Tryptofaan is een van de aminozuren in ons lichaam. Tryptofaan, ook wel l-tryptofaan genoemd, wordt geroemd om de positieve effecten die het heeft op de stemming en op een depressie. Tryptofaan wordt…
Melod, 27-03-2010
Hart- en vaatziekten zijn lange tijd nr. 1 in doodsoorzaken geweest en in die tijd hebben wij kunnen lezen en vernemen dat dit vooral veroorzaakt kan worden door slechte verzadigde vetten. Wanneer er…
Yoan, 24-03-2010
Het antwoord is positief. Natuurlijk mag je je zo nu en dan eens te buiten gaan aan een snack maar probeer het dan wel gezond te houden. Enerzijds voor de calorieën en anderzijds simpelweg voor je lic…
Annastaal, 24-03-2010
Bijna iedereen is bang van vet voedsel want vet is slecht voor hart en bloedvaten en je word er dik van. Maar is dat wel zo? Steeds vaker hoor en lees je dat inmiddels is gebleken uit studies en onder…
Yoan, 24-03-2010