Rimpels, droge huid verhelpen: slakkenslijm allantoïne creme

Rimpels, droge huid verhelpen: slakkenslijm allantoïne creme We willen allemaal een soepele gladde huid hebben en er altijd jong uitzien. Niet iedereen heeft de meest gladde of perfecte huid en het kan zijn dat men veel last heeft van een verouderende huid, acne of puisten. Het bepaalt hoe we eruit zien, hoe goed we in ons vel zitten (zelfverzekerdheid) en hoe aantrekkelijk we voor anderen zijn. Wat kun je doen om een gezonde huid te krijgen en hoe kan slakkenslijm met allantoïne daarbij helpen?

Slakkenslijm allantoïne


Wat zit er in?

Zodra een slak beweegt laat het een spoor achter bestaande uit een slijmerige substantie. Het is de glijdbare basis of substantie, waarover de slak voortbeweegt. Het bevat geneeskrachtige stoffen, waardoor de slak de ondergrond desinfecteert. Het bestaat onder andere uit glycolzuur in combinatie met allantoïne. Beide stoffen vormen de basis voor vele crèmes, omdat het goede eigenschappen heeft voor de huid en daardoor voor schoonheidsmiddeltjes wordt gebruikt. Wat voor invloed hebben beide stoffen op de huid?

Invloed van glycolzuur

Een onderdeel van het slakkenslijm is glycolzuur. Het wordt binnen de cosmetica gebruikt als chemische peeling, waarbij de oude opperhuid kan worden verwijderd. De huid veroudert en wordt continu opnieuw aangemaakt, waardoor op de toplaag van de huid een oude laag groeit. Vaak zal het aanwezig blijven tot de huidschilfers op een natuurlijke manier er vanaf gaan. Naarmate we ouder worden neemt de huiddikte iets toe, waardoor rimpels kunnen voorkomen en de huid er droger uit gaat zien. Door glycolzuur te gebruiken kan de oude huidlaag worden "weggebrand", waardoor de nieuw gevormde laag tevoorschijn komt. Het vormt de basis voor vele huidverzorgingsproducten om de huid er jonger uit te laten zien.

Strak gladde huid door allantoïne

De stof ook wel 2,5-dioxo-4-imidazolidinylureum genoemd is een geliefd ingrediënt om huidproducten mee te maken. Maak je gebruik van slakkenslijm crème zal de huid worden gepeeld, waarna de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken. Het heeft een huid herstellend effect, waardoor eventuele wondjes en aandoeningen herstellen. Oude huidcellen zijn verwijderd, waardoor de nieuwe nog ongeschonden huid zich openbaart. Ook kan het ontstekingen uit de huid trekken, waardoor bijvoorbeeld de invloed van acne minder wordt. Door de regeneratieve krachten kan de huid er veel beter uitzien, waarnaast het met het ouder worden veel meer veerkracht heeft. Rimpels trekken weg, de huid ziet er jonger en veerkrachtiger uit, waarbij je jaren in het gezicht terugkrijgt.

Werkelijke slakkenslijm of crème

Zeker in oosterse landen zoals China en Japan wordt de slak op therapeutische basis voor de huid gebruikt door het over de hoofdhuid te laten glijden. Op zich is dit een tijdsintensieve manier om de huid te behandelen en dat past niet binnen ons drukke bestaan. Daarom kun je het slakkenslijm als een handige crème verkrijgen, zodat je de goede werking rechtstreeks op de huid kunt doen. Door het geruime tijd op de huid te laten zitten kunnen oude huidcellen worden verwijderd en wordt huidvernieuwing gestimuleerd. Maak dus gebruik van slakkenslijm crème, zodat je de huid er jonger uit laat zien.

Smeerwortel als variant

De stof allantoïne kan ook worden gevonden in een natuurlijk voorkomende plant zijnde smeerwortel en komt voor binnen de ruwbladigen-familie. De plant komt in geheel Europa voor en wordt van oudsher (Griekse heerschappij) gebruikt om wonden te laten herstellen. Daartoe werd het binnen een pakking toegepast en om een wond gebonden. Het werd gebruikt bij botbreuken, wonden en ontstekingen. Smeerwortel stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen, waardoor de huid snel herstelt. Omdat het dezelfde stof betreft als bij slakkenslijm kan smeerwortel crème als effectieve variant worden toegepast/gebruikt.

Laat je adviseren door een huidspecialist omtrent welke middelen je het beste voor jouw huid kunt gebruiken. Iedere huid verschilt en dus dien je andere middelen te gebruiken. Bij het juiste huidtype kun je door slakkenslijm crème of gel rimpels en puisten laten verdwijnen, zodat je er jonger en aantrekkelijker uitziet.

Lees verder

© 2013 - 2024 Geinformeerd, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Slakkenslijm, een wondermiddel?Slakkenslijm, een wondermiddel?Er wordt sinds enige tijd veel reclame gemaakt voor crèmes op basis van slakkenslijm. Er wordt beloofd dat het werkt teg…
Tips tegen puistenEen puist is een kleine ontsteking in de huid, met een klein, wit kopje. Er zijn veel verschillende soorten. De bekendst…
Puist uitknijpen op de goede manierPuist uitknijpen op de goede manierJe hoort het overal: het is niet goed voor je huid om een puist uit te knijpen. Je beschadigt je huid ermee en het kan z…
Puistjes bestrijden: wat kun je er zelf aan doen?Puistjes bestrijden: wat kun je er zelf aan doen?Puistjes kunnen je zelfvertrouwen behoorlijk aantasten, vooral als ze in het gezicht voorkomen. Vooral bij jongeren vorm…

Budget voor cosmetica en verzorgingsproductenBudget voor cosmetica en verzorgingsproductenAls je cosmetica en/of andere verzorgingsproducten gebruikt kan je variëren van een minimaal bedrag tot enkele honderden…
De geneeskracht van jojoba-olieDe geneeskracht van jojoba-olieJojoba-olie is niet geschikt voor inwendig gebruik. Er is een redelijk aantal toepassingen voor uitwendig gebruik. Tradi…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: TACLUDA, Rgbstock
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Glycolzuur
  • http://www.salusi.nl/slakkenslijm-gel-en-creme-werkt-het-echt/
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Smeerwortel
  • http://wilde-planten.nl/gewone%20smeerwortel.htm
  • http://nl.wikipedia.org/wiki/Allanto%C3%AFne
Reactie

Jaap V. Druten, 27-02-2014
Waar kan ik die crème met slakkenslijm bestellen? Reactie infoteur, 03-06-2015
Slakkenslijm kunt u via de aangegeven winkels bestellen.

Geinformeerd (1.029 artikelen)
Laatste update: 17-01-2020
Rubriek: Mens en Gezondheid
Subrubriek: Beauty
Bronnen en referenties: 6
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.