Artikelen 1.311 - 1.320 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Hoe waardevol zijn paprika's voor onze gezondheid?

Hoe waardevol zijn paprika's voor onze gezondheid?

Paprika's zijn waardevolle groenten voor onze gezondheid. Onder andere omdat deze een hoog gehalte hebben aan vitamine C. Bovendien bevatten paprika's weinig calorieën en stimuleren zij de afscheiding… Enza_9o-, 13-05-2013

Stevia en steviosides, zoetkracht

Stevioside en rebaudioside A, de belangrijkste zoetstoffen in de bladeren van Stevia rebaudiana (Bertoni) Bertoni, smaken ongeveer 300 keer zoeter dan sucrose. Rebaudioside A bevat t.a.v. stevioside n… Herborist, 11-05-2013
Roomse kervel, geneeskrachtig smullen

Roomse kervel, geneeskrachtig smullen

Roomse kervel is een vaste, overblijvende plant. Zijn bladeren kunnen het hele jaar door gegeten worden en smaken licht naar anijs. Roomse kervel past prima in een groentegerecht. Oorspronkelijk komt… Tom008, 10-05-2013
De geneeskracht van sellerie, selderie of moerasscherm

De geneeskracht van sellerie, selderie of moerasscherm

Sellerie of selderij was vroeger een algemeen bekende geneesplant maar wordt sinds tijden nauwelijks om zijn geneeskrachtige capaciteiten geteeld. Toch zijn er nog steeds natuurtherapeuten die de gene… Tom008, 10-05-2013
De geneeskracht van raapstelen

De geneeskracht van raapstelen

Raapstelen worden ook bladmoes genoemd. Het is een groente die vroeger vaker werd gegeten als nu; het is in Nederland een vergeten groenten geworden. Raapstelen zijn familie van mosterd en broccoli. H… Tom008, 10-05-2013

De geneeskracht van palmkool

Palmkool is een klassieke vergeten groente. De koolsoort is afkomstig uit het Middellandse zeegebied. In Nederland is palmkool een typische moestuingroente. Hij moge in Nederland schier vergeten zijn… Tom008, 10-05-2013

De geneeskracht van majoraan

Majoraan wordt in Nederland vaker marjolein of echte marjolein genoemd. Sommige mensen noemen het worstkruid. Echte marjolein komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied. Marjolein heeft een en… Tom008, 10-05-2013
De geneeskracht van steranijs

De geneeskracht van steranijs

Steranijs is een gedroogde bloem in de vorm van een ster met acht punten. Steranijs is een lekker kruid waarmee gerechten kunnen worden voorzien van een heerlijk aroma. Je kunt steranijs niet direct z… Tom008, 09-05-2013
De geneeskracht van laurier

De geneeskracht van laurier

Laurier is een lekker kruid dat zelden wordt gegeten omdat het een leerachtige, taaie structuur heeft. Door laurierblaadjes mee te laten koken in een saus geeft het smaak en geneeskracht af. Het is on… Tom008, 08-05-2013
De geneeskracht van kardemom

De geneeskracht van kardemom

Kardemom is een kruid uit de gemberfamilie. Het is een fris kruid dat onder andere in speculaaskruiden zit. Kardemom heeft in Aziatische landen bekendheid als traditioneel medicijn. Kardemom wordt tra… Tom008, 08-05-2013