Artikelen 1.291 - 1.300 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Silicium is het tweede meest voorkomende element in de aardkorst, na zuurstof. Zijn functie in het lichaam is minder nadrukkelijk gekend, hoewel silicium sporenelement nummer drie is, na ijzer en zink…
Herborist, 26-05-2013
Bergamot is een kruidplant. Het wordt gerekend tot de kruiden. Je kunt dit kruid niet in voedingwinkels kopen; je zult het zelf moeten kweken. Dat is geen straf want bergamot is een mooie en welrieken…
Tom008, 22-05-2013
Echte kervel is een eenjarige plant uit de schermbloemenfamilie. Het is familie van peterselie. Kervelbladeren kun je eten; ze worden als kruid in de keuken gebruikt. Jonge groenten zou je met kervelb…
Tom008, 22-05-2013
Souvenaid is een drankje dat op de markt wordt gebracht door Nutricia en dat valt onder de medische voeding of dieetvoeding voor Alzheimer patiënten die zich in een vroeg stadium van deze aandoening b…
Dessal, 20-05-2013
Knolkervel is een vergeten groente. Vroeger aten Europeanen veel knolkervel maar heden ten dage niet meer. Knolkervel lijkt kwa bladgroei op echte kervel maar is er niet mee verwant. Knolkervel heeft…
Tom008, 20-05-2013
Paarse morgenster is een één of tweejarige plant met een mooie paarse bloem die in de siertuin niet zou misstaan. Hij wordt 30 centimeter hoog. Het is een wortelgewas waarvan je ook de bladeren kunt e…
Tom008, 20-05-2013
Wortelpeterselie is een soort peterselie met een dikke, eetbare wortel. Hij wordt meer om zijn wortel gekweekt dan om zijn blad, dat overigens gewoon eetbaar is. Wortelpeterselie lijkt een beetje op p…
Tom008, 20-05-2013
Zowel de bladeren als de bloemen van roomse kamille zijn eetbaar. Ze smaken ietwat bitter. Roomse kamille heeft bloemen die doen denken aan de margriet. Het is een mooi ogende plant; hij zou als sierl…
Tom008, 20-05-2013
Brave hendrik is een eetbare plant. Hij komt sporadisch in het wild voor in Nederland; met name in Zuid-Holland, Overijssel, Gelderland, Brabant en Limburg. Hij houdt van een bosrijke omgeving. Vroege…
Tom008, 18-05-2013
Suikerwortel behoort tot de vergeten groenten. Tot de 18e eeuw werd hij regelmatig gegeten; het was ooit een populaire groente die tevens diende als zoetmaker in bakproducten zoals koeken en taarten.…
Tom008, 18-05-2013