Artikelen 2.211 - 2.220 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Weet wat u eet, of u nu een dieet volgt of niet het is altijd belangrijk te weten wat u nu precies eet. Welke producten bevatten veel vet, hoeveel caloriën en/of Kcal, koolhydraten en eiwitten. Dit is…
Ckonemann, 18-01-2009
In 1993 werd Cordyceps even wereldnieuws. Tijdens de Nationale Spelen van China verpletterden Chinese atletes met onwaarschijnlijk snelle tijden de wereldrecords van negen midden- en lange afstand loo…
Herborist, 18-01-2009
Omega-3 vetzuren of visolie worden in het nieuws dikwijls aangeprezen als essentieel en onmisbaar. Dit blijkt niet ongegrond. De onderdelen van omega 3 vetzuren, waaronder alfa-linoleenzuur, eicosapen…
Melod, 11-01-2009
Een tussendoortje wordt tussen de hoofdmaaltijden door gegeten. Deze tussendoortjes leveren je vooral energie en dus calorieën. Maar bij de juiste keuzen is dit hanteerbaar en kunnen tussendoortje ook…
Vodiservice, 07-01-2009
Als we het over gezond eten hebben, hebben we het meestal over het zelfstandig naamwoord, niet over het werkwoord. Toch blijkt dat minstens even belangrijk. Als je weet hoe je spijsvertering werkt, be…
Stine, 19-12-2008
Het blijft mij verbazen hoe een onooglijk bloemknopje van een vreemde plant, in het verleden de wereld op zijn kop kon zetten. Hoe zo een kruidnageltje een wereldhandel kon veroorzaken en zelfs de aan…
Herborist, 14-12-2008
Antioxidanten zijn stoffen die in het lichaam vrije radicalen neutraliseren en enzymen reactiveren. Radicalen worden onschadelijk gemaakt doordat antioxidanten binden aan deze radicalen waardoor ze hu…
Baasb, 11-12-2008
Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten. Ze vormen lange ketens die door middel van peptide bindingen aan elkaar zitten. Een eiwit is opgebouwd uit een groot aantal aminozuren. Mensen gebruiken twi…
Baasb, 11-12-2008
Ijzer speelt een belangrijke rol bij organismen, zo heeft het eiwit hemoglobine ijzer nodig en zijn er verschillende enzymen die hun werking ontlenen aan ijzermoleculen. Mensen halen ijzer vooral uit…
Baasb, 10-12-2008
Er zijn verschillende factoren die een invloed hebben op de cholesterol concentratie van het plasma. In dit artikel wordt uitgelegd wat de regulerende factoren zijn, hoe de synthese in zijn werk gaat…
Baasb, 05-12-2008