Artikelen 1.071 - 1.080 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Vitamine C staat algemeen bekend als zijnde “de weerstandsvitamine”, maar het is niet de belangrijkste. Dat is vitamine D. Een klein tekort aan vitamine D maakt de mens als snel vatbaar voor ziekte. H…
Erik67, 11-02-2014
Ons lichaam heeft mineralen en sporenelementen nodig voor allerlei lichaamsprocessen. Maar wat zijn mineralen en sporenelementen nu precies? Wat doen ze voor ons lichaam? En wat gebeurd er als we er t…
Dsmit, 11-02-2014
In de herfst en wintermaanden ligt de kans op griep en verkoudheid op de loer. Om de weerstand te verhogen staat vitamine C het meest bekend als de weerstandsvitamine. Vaak wordt gedacht dat vitamine…
Erik67, 11-02-2014
Zeekraal is een plant die zeer goed kan groeien onder zoute omstandigheden. Zeekraal groeit overal in de kustgebieden in Europa, Noord-Amerika en Azië. Aan de kust wordt het van oudsher gegeten als wi…
Tom008, 08-02-2014
Schorseneren hebben de vorm van een extra lange asperge maar dan met een zwarte schil. Ze komen van een tweejarige plant die in het tweede jaar gele bloemen krijgt. Deze bloemen kunnen net als de blad…
Tom008, 08-02-2014
Savooiekool is er in drie typen. Spitskool, gele savooiekool en groene savooiekool. De gele is witgeel van kleur en groene savooiekool is gewoon onmiskenbaar groen. In Nederland wordt savooiekool vaak…
Tom008, 08-02-2014
Rettich is directe familie van de radijs en de rammenas. Je zou rettich ook een witschillige rammenas kunnen noemen. Rettich bevat alle geneeskracht die radijzen en rammenas ook hebben, alleen dan in…
Tom008, 08-02-2014
Er zijn veel meer groenten dan op de groenteafdeling van een supermarkt. Biologische winkels, markten en vooral moestuinen kunnen een keur aan onbekende of vergeten groenten opleveren. Deze groenten k…
Tom008, 08-02-2014
De herfst staat bekend als het natte jaargetijde. Regen, wind en guur weer ontdoen de bomen van hun bladeren. Qua groentes profiteren we nog volop van de overvloed die de zomer ons bracht. Toch brengt…
Erik67, 07-02-2014
Wij horen regelmatig in het nieuws dat vis gezond is. Twee keer in de week vis eten is het advies. Maar waarom eten wij Nederlanders dan zo weinig vis? Is vis veel duurder dan vlees?
Nathalier, 07-02-2014