Artikelen 1.111 - 1.120 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
De belangrijkste energiebronnen die wij kennen, zijn koolhydraten en vetten. De lichaamscellen in deze energiebronnen dienen als grondstof voor groei, herstel en onderhoud van organen en weefsel.
Laurab84, 04-02-2014
Voedingsvezels zijn belangrijk voor de gezondheid. Ze hebben een gunstig effect op ontregelde bloedsuikerwaarden en kunnen diabetes helpen voorkomen. Ze bevorderen een goede stoelgang en kunnen overge…
Writersblock27, 02-02-2014
In de wintermaanden heeft het lichaam extra vitamines en mineralen nodig om de weerstand op peil te houden. Daarom is het van belang om gezond te eten. Tegenwoordig zijn de meeste groente het hele jaa…
Erik67, 01-02-2014
De afgelopen tientallen jaren zijn er veel wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de effecten op het menselijk lichaam van het drinken van koffie. Veel van die onderzoeken hebben in het verleden…
Rickandie, 31-01-2014
Zijn superfoods onzin? Volgens de Britse ‘National Health Service’ is er niet echt bewijs voor het bestaan van ‘superfoods’. Dit komt doordat het haast onmogelijk is de exacte invloed van een product…
Juliaheerink, 29-01-2014
De macronutriënten vet, eiwit en koolhydraten zijn voor ons lichaam essentieel. Van elk nutriënt moeten we voldoende binnen krijgen om gezond te blijven. Vetten zijn een belangrijke energieleverancier…
Rosasb, 29-01-2014
De macronutriënten vet, eiwit en koolhydraten zijn voor ons lichaam essentieel. Van elk nutriënt moeten we voldoende binnen krijgen om gezond te blijven. Koolhydraten zijn een belangrijke energielever…
Rosasb, 29-01-2014
De macronutriënten vet, eiwit en koolhydraten zijn voor ons lichaam essentieel. Van elk nutriënt moeten we voldoende binnen krijgen om gezond te blijven. Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren en…
Rosasb, 29-01-2014
Een voedingssupplement bestaat meestal uit een concentraat van mineralen of vitamines maar ook andere stoffen kunnen als supplementen worden gebruikt zoals vezels en antioxidanten. Sommige stoffen die…
Rickandie, 29-01-2014
E621 wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken, vooral in de Chinese en de Indonesische keuken. Veel mensen kunnen er niet goed tegen en worden ziek. De natuurvoedingsbranche waarschuwt voor deze st…
Xurya, 29-01-2014