De geneeskracht van snijbiet
Er zijn verschillende soorten snijbiet. In biologische winkels kun je in het goede seizoen, medio september, snijbiet kopen wat in feite het loof van bieten is. Het loof heeft net als de knol rode kleuren in zich. Daarnaast is er groene snijbiet wat in het Duits mangold wordt genoemd. Deze soort is iets anders. Hiervan kun je alleen het loof eten en niet de knol. Mangold kun je het hele jaar afknippen als het in een moestuin staat. De plant maakt telkens nieuwe bladeren.Let op! Dit artikel is geschreven vanuit de persoonlijke visie van de auteur en bevat mogelijk informatie die niet wetenschappelijk onderbouwd is en/of aansluit bij de algemene zienswijze.
Inhoud:
- Snijbiet in de antieke tijd
- Voedingswaarde snijbiet
- Mineralen in snijbiet
- Fytonutriënten in snijbietjes
- Snijbiet en detox
- Alzheimer en snijbiet
- Diabetes en snijbiet
- Snijbiet goed voor de botten
- Eettips snijbiet