Artikelen 151 - 160 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus: Voordelen voor de gezondheid van dit gerecht

Hummus (hoemoes, houmous) is een zeer bekend gerecht in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar de laatste jaren is dit gezonde gerecht enorm in populariteit toegenomen in het westen. Dit wordt meesta… Miske, 10-01-2019
Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde van mango's

Mango is een caloriearm fruit met veel gezondheidsvoordelen. Mango bezit veel vezels en is een geweldige bron van vitamine A en C. Het bevat ook foliumzuur, B6, ijzer en een beetje calcium, zink en vi… Tartuffel, 09-01-2019
Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Ui (ajuin): Voordelen voor gezondheid en risico's van uien

Uien maken deel uit van de alliumfamilie, waartoe ook bieslook, knoflook, lente-uitjes en prei behoren. Uien variëren sterk in grootte, vorm, kleur en smaak. De meest voorkomende soorten zijn rode, ge… Miske, 08-01-2019
Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Citroen: gezondheidsvoordelen & voedingswaarde van citroenen

Een citroen is een citrusvrucht die voor een verscheidenheid aan culinaire en medicinale toepassingen wordt gebruikt, vanwege het hoge gehalte aan vitamine C en andere krachtige antioxidanten. Het hee… Tartuffel, 08-01-2019
Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons: Voedingsstoffen en voordelen voor gezondheid

Champignons worden vaak beschouwd als groenten in de voedselwereld. Technisch gezien behoren ze echter tot het schimmelrijk en zijn ze geen planten. Schimmels produceren sporen, vergelijkbaar met poll… Miske, 08-01-2019
Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel: Soorten en voordelen voor gezondheid van de specerij

Kaneel is een specerij die afkomstig is van de binnenste schors van bepaalde bomen uit het geslacht Cinnamomum. Het proces om kaneel te verkrijgen omvat het snijden van de stengels van kaneelbomen, wa… Miske, 07-01-2019
Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn: Voordelen voor gezondheid van de zaden en extracten

Komijn is het gedroogde zaad van het kruid Cuminum cyminum en is meestal bruin van kleur. De zwarte variant, die bekend staat als 'zwarte komijn', heeft een iets andere smaak en wordt vaak in andere g… Miske, 07-01-2019
Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers: Voordelen voor gezondheid van vrucht komkommer

Komkommers zijn, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen groenten. Deze vruchten behoren tot de plantenfamilie Cucurbitaceae (komkommerfamilie), die ook pompoenen en meloenen omvat. Het mees… Miske, 07-01-2019
Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool: Voordelen voor de gezondheid van deze groente

Bloemkool is een lid van de kruisbloemige familie van groenten. Deze veelzijdige groente bevat veel voedingsstoffen, waaronder vitaminen, mineralen, antioxidanten en andere fytochemicaliën. Het is een… Miske, 07-01-2019
Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten: Voordelen voor gezondheid van soort noten

Cashewnoten zijn een soort noten met een zachte consistentie en een zoete smaak. Cashewnoten worden zowel rauw als geroosterd en gezouten of ongezouten verkocht. Cashewnoten worden tevens gebruikt om… Miske, 07-01-2019