Artikelen 141 - 150 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Een peer is gezond en biedt veel gezondheidsvoordelen. Peren bevatten speciale fytonutriënten, waaronder ontstekingsremmende flavonoïden, antikankerpolyfenolen en antiverouderingsflavonoïden. De consu…
Tartuffel, 14-01-2019
Avocado’s zijn vruchten die bomvol gezonde vetten zitten en die een hoog aantal calorieën hebben. Met name in diëten die zich richten op een hoge vetinhoud is de avocado een graag geziene gast. Daarna…
Liseverhulst, 14-01-2019
Boerenkool, een lid van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae), samen met kool en spruitjes, is een robuuste en veelzijdige groente die goed groeit in de koudere wintermaanden. Deze stevige groene groe…
Miske, 11-01-2019
Een sinaasappel heeft een uitstekende voedingswaarde en heeft veel gezondheidsvoordelen. Een sinaasappel is een uitstekende bron van vitamine C, een in water oplosbare antioxidant in het lichaam, waar…
Tartuffel, 11-01-2019
Sinaasappelbomen behoren tot de meest geteelde fruitbomen ter wereld. Sinaasappels zijn populair vanwege hun natuurlijke zoetheid, de vele variëteiten en hun veelzijdige toepassingen, zoals in sappen,…
Miske, 10-01-2019
Zoete aardappelen (Ipomoea batatas) zijn zoete, zetmeelhoudende wortelgroenten die tot de familie van de ochtendglorie behoren. Ze zijn enkele van de oudste voedingsmiddelen die door de mensheid worde…
Miske, 10-01-2019
Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar en zijn een veelzijdige groente die op verschillende manieren kan worden gegeten: rauw, gestoomd, gekookt en geroosterd. Ze worden vaak verwerkt in hartig…
Miske, 10-01-2019
Mandarijnen kennen veel gezondheidsvoordelen. Deze vrucht is bijvoorbeeld goed voor de weerstand en de bloeddruk. Mandarijnen zijn populair in Nederland. Jaarlijks eten de Nederlanders grofweg 4 kilog…
Tartuffel, 10-01-2019
Papaja's (Carica papaya) zijn tropische planten die wereldwijd bekend staan om hun voedzame vruchten. Vroeger waren papaja's een exotische en zeldzame vrucht, maar tegenwoordig zijn ze het hele jaar d…
Miske, 10-01-2019
Rode kool behoort tot de Brassicaceae-familie. Rode kool is een veel gebruikt ingrediënt in Duitse maaltijden. Rode kool kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. Indien men rode kool rauw gebruikt i…
Liseverhulst, 10-01-2019