Artikelen 141 - 150 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Een peer is gezond en biedt veel gezondheidsvoordelen. Peren bevatten speciale fytonutriënten, waaronder ontstekingsremmende flavonoïden, antikankerpolyfenolen en antiverouderingsflavonoïden. De consu…
Tartuffel, 14-01-2019
Avocado’s zijn vruchten die bomvol gezonde vetten zitten en die een hoog aantal calorieën hebben. Met name in diëten die zich richten op een hoge vetinhoud is de avocado een graag geziene gast. Daarna…
Liseverhulst, 14-01-2019
Boerenkool is een lid van de kruisbloemenfamilie (Brassicaceae), evenals kool en spruitjes. Boerenkool groeit goed in de koudere wintermaanden en vormt een goede aanvulling wanneer andere groenten en…
Miske, 11-01-2019
Een sinaasappel heeft een uitstekende voedingswaarde en heeft veel gezondheidsvoordelen. Een sinaasappel is een uitstekende bron van vitamine C, een in water oplosbare antioxidant in het lichaam, waar…
Tartuffel, 11-01-2019
Sinaasappelbomen zijn de meest gecultiveerde fruitbomen ter wereld. Sinaasappels zijn populaire vruchten vanwege hun natuurlijke zoetheid, grote variëteit aan soorten en diversiteit aan toepassingen,…
Miske, 10-01-2019
Zoete aardappelen (Ipomoea batatas) zijn zoete, zetmeelhoudende wortelgroenten die behoren tot de familie van de ochtendglorie. Zoete aardappelen zijn enkele van de oudste voedingsmiddelen die de mens…
Miske, 10-01-2019
Wortelen zijn het hele jaar door verkrijgbaar. Deze veelzijdige groenten zijn rauw, gestoomd, gekookt en geroosterd eetbaar. Mensen verwerken wortels in onder andere hartige gerechten, puree, salades…
Miske, 10-01-2019
Mandarijnen kennen veel gezondheidsvoordelen. Deze vrucht is bijvoorbeeld goed voor de weerstand en de bloeddruk. Mandarijnen zijn populair in Nederland. Jaarlijks eten de Nederlanders grofweg 4 kilog…
Tartuffel, 10-01-2019
Papaja's (Carica papaja) zijn planten die in tropische klimaten groeien. De papaja, een voorheen exotische en zeldzame peervormige vrucht, is nu op de meeste momenten van het jaar verkrijgbaar. Deze z…
Miske, 10-01-2019
Rode kool behoort tot de Brassicaceae-familie. Rode kool is een veel gebruikt ingrediënt in Duitse maaltijden. Rode kool kan zowel gekookt als rauw gegeten worden. Indien men rode kool rauw gebruikt i…
Liseverhulst, 10-01-2019