Artikelen 191 - 200 in de rubriek Gezonde voeding

Gezonde voeding (Mens en Gezondheid)

Vitamine B1: Functies, voedingsmiddelen, voordelen en tekort

Vitamine B1: Functies, voedingsmiddelen, voordelen en tekort

Vitamine B1 (thiamine) is een belangrijk in water oplosbaar vitamine, net als andere vitaminen uit het vitamine B-complex. Thiamine is essentieel voor het glucosemetabolisme en speelt een cruciale rol… Miske, 17-12-2018
Zonnebloempitten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Zonnebloempitten: gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Op zoek naar een snack met veel gezondheidsvoordelen? Geniet dan van een handvol zonnebloempitten. Deze zijn zeer gezond. Zonnebloempitten hebben een pittige smaak en zijn rijk aan vezels en onverzadi… Tartuffel, 17-12-2018
Sharonfruit (kaki): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Sharonfruit (kaki): gezondheidsvoordelen en voedingswaarde

Sharonfruit (kaki) is een caloriearme oranje vrucht met een bijzonder lekkere smaak, die wel wat lijkt op abrikozen. Sharonfruit kan rauw of gedroogd worden gegeten. Het kan ook gebruikt worden bij he… Tartuffel, 14-12-2018
Kardemom: gezondheidsvoordelen, bijwerkingen en bronnen

Kardemom: gezondheidsvoordelen, bijwerkingen en bronnen

Kardemom is een van de oudste, bekende specerijen met veel gezonde eigenschappen voor het lichaam. Kardemom wordt van oudsher in veel culturen als een kruid en een traditioneel medicijn gebruikt. De m… Tartuffel, 13-12-2018
Bottenbouillon: voordelen voor de gezondheid en basisrecept

Bottenbouillon: voordelen voor de gezondheid en basisrecept

Bottenbouillon staat in 2018 weer erg in de belangstelling. Dit omdat men opnieuw ontdekt dat het eten van bottenbouillon talloze voordelen voor de gezondheid heeft. Vele wetenschappelijke onderzoeken… Liseverhulst, 12-12-2018
Zeewier in voeding: Voordelen voor de gezondheid

Zeewier in voeding: Voordelen voor de gezondheid

In water komen algen voor, een diverse groep plantaardige organismen. Zeewieren zijn de grotere algen die zich bevinden in of nabij zoutwateromgevingen. Zeewier bestaat uit veel verschillende soorten… Miske, 10-12-2018
Zoethout/zoethoutwortel: Voordelen voor de gezondheid

Zoethout/zoethoutwortel: Voordelen voor de gezondheid

Zoethout is afkomstig van de plant Glycyrrhiza glabra. Deze specerij wordt veel gebruikt als zoetstof in snoep en om de smaak van medicijnen te maskeren. Zoethout is verkrijgbaar in verschillende vorm… Miske, 04-12-2018
Onbekende groente: Kailan - oorsprong en toepassing

Onbekende groente: Kailan - oorsprong en toepassing

Kailan is voor veel mensen nog een onbekende groente. Mogelijk kennen sommige mensen deze groente wel als Chinese broccoli. De groente wordt veelvuldig in de oosterse keuken toegepast. Het Verre Ooste… Annastaal, 04-12-2018
Hazelnoten: Voordelen voor de gezondheid

Hazelnoten: Voordelen voor de gezondheid

Hazelnoten vormen een smakelijke snack en zijn een geweldige aanvulling op veel gerechten. Hazelnoten hebben een zoete smaak en zijn rauw of geroosterd eetbaar. Deze noten bevatten vitamine E, gezonde… Miske, 03-12-2018
Kokosmelk: Productie, gezondheidsvoordelen en voedingsinhoud

Kokosmelk: Productie, gezondheidsvoordelen en voedingsinhoud

Kokosmelk is een witte, melkachtige substantie die wordt gewonnen uit het vlees van volwassen kokosnoten. Dit veelzijdige ingrediënt is een uitstekend alternatief voor reguliere melk en biedt verschil… Miske, 22-11-2018