Artikelen 161 - 170 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
De kiwi is zeer gezond en zit bomvol vitaminen en mineraten. De kiwi zorgt voor een mooiere en jongere huid, heeft een bloeddrukverlagende werking en beschermt je gezichtsvermogen. De kiwi of Chinese…
Tartuffel, 07-01-2019
Veel mensen voegen koriander (Coriandrum sativum) toe aan hun maaltijden om deze een betere smaak te geven. Koriander is een soort kruid dat onder andere een scherpe citroensmaak geeft aan gerechten.…
Miske, 07-01-2019
Calcium is een chemisch element dat essentieel is voor de mens. Het is het meest voorkomende mineraal in het lichaam en van vitaal belang voor een goede gezondheid, vooral van de botten, de hersenen e…
Miske, 07-01-2019
De gezondheidsvoordelen van linzen bestaan uit verbeterde spijsvertering, een gezond hart, diabetesregulatie, vermindering van de kans op kanker, gewichtsverlies, preventie van bloedarmoede en betere…
Tartuffel, 04-01-2019
Andijvie (Cichorium endivia) is een éénjarig bladgewas dat tot de familie van de madeliefjes behoort en nauw verwant is met witlof, groenlof en cichorei. Deze groente is rauw of gekookt eetbaar, en oo…
Miske, 04-01-2019
Asperge (Asparagus officinalis) is een lentegroente die lid is van de leliefamilie. De meest voorkomende type asperge is groen van kleur, maar ook witte (delicater en moeilijker te oogsten) en paarse…
Miske, 04-01-2019
Eet meer vezels. Je hebt dit advies waarschijnlijk al eerder gehoord. Maar weet je ook waarom vezels zo goed zijn voor je gezondheid? Vezels of voedingsvezels zijn er in verschillende soorten en maten…
Tartuffel, 04-01-2019
Een ananas (Ananas comosus) is een tropische vrucht die afkomstig is van de bromeliafamilie. Deze heerlijke vrucht is eetbaar in een vaste vorm en in een gedroogde versie. Daarnaast is zelfs ananassap…
Miske, 04-01-2019
IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine, de stof in rode bloedcellen die zuurstof uit je longen haalt om het door je lichaam te transporteren. Hemoglobine vertegenwoordigt ongeveer twee derd…
Tartuffel, 04-01-2019
De artisjok is een onvolledig geopende knop van een distelachtige plant afkomstig uit de regio's Zuid-Europa, Noord-Afrika en de Canarische Eilanden. Artisjokken kunnen worden gegeten of worden ingeno…
Miske, 03-01-2019