Artikelen 161 - 170 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
De kiwi is zeer gezond en zit bomvol vitaminen en mineraten. De kiwi zorgt voor een mooiere en jongere huid, heeft een bloeddrukverlagende werking en beschermt je gezichtsvermogen. De kiwi of Chinese…
Tartuffel, 07-01-2019
Veel mensen voegen koriander (Coriandrum sativum) toe aan hun maaltijden om deze een betere smaak te geven. Koriander is een soort kruid dat onder andere een scherpe citroensmaak geeft aan gerechten.…
Miske, 07-01-2019
Calcium is een essentieel chemisch element voor de menselijke gezondheid. Het is het meest voorkomende mineraal in het lichaam en speelt een cruciale rol in het behoud van gezonde botten, tanden, en h…
Miske, 07-01-2019
De gezondheidsvoordelen van linzen bestaan uit verbeterde spijsvertering, een gezond hart, diabetesregulatie, vermindering van de kans op kanker, gewichtsverlies, preventie van bloedarmoede en betere…
Tartuffel, 04-01-2019
Andijvie (Cichorium endivia) is een éénjarig bladgewas uit de familie van de madeliefjes en is nauw verwant aan witlof, groenlof en cichorei. Deze veelzijdige groente kan zowel rauw als gekookt worden…
Miske, 04-01-2019
Asperge (Asparagus officinalis) is een lentegroente die behoort tot de leliefamilie. De meest voorkomende type asperge is groen van kleur, maar ook witte (delicater en moeilijker te oogsten) en paarse…
Miske, 04-01-2019
Eet meer vezels. Je hebt dit advies waarschijnlijk al eerder gehoord. Maar weet je ook waarom vezels zo goed zijn voor je gezondheid? Vezels of voedingsvezels zijn er in verschillende soorten en maten…
Tartuffel, 04-01-2019
Een ananas (Ananas comosus) is een tropische vrucht die behoort tot de bromeliafamilie. Deze smakelijke vrucht is eetbaar in zowel zijn natuurlijke, vaste vorm als in gedroogde versie, en ananassap is…
Miske, 04-01-2019
IJzer is een belangrijk onderdeel van hemoglobine, de stof in rode bloedcellen die zuurstof uit je longen haalt om het door je lichaam te transporteren. Hemoglobine vertegenwoordigt ongeveer twee derd…
Tartuffel, 04-01-2019
De artisjok is een onvolledig geopende knop van een distelachtige plant afkomstig uit Zuid-Europa, Noord-Afrika en de Canarische Eilanden. Deze veelzijdige groente kan op verschillende manieren worden…
Miske, 03-01-2019