Artikelen 271 - 280 in de rubriek Gezonde voedingGezonde voeding (Mens en Gezondheid)
Hoewel de naam het sterk doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de aardappel die we vaak in de Nederlandse keuken gebruiken. Het is daarom dan ook handig dat de zoete aardappel over een…
Infoton, 22-09-2017
De naam cantaloupe mag dan wel exotisch klinken, de kans dat ze dit soort meloen niet in je lokale supermarkt verkopen is miniem. Gelukkig maar! De cantaloupe is niet enkel bijzonder lekker, de vrucht…
Infoton, 20-09-2017
Gezond leven en een gezonde leefstijl is voor iedereen weggelegd. Een gezonde leefstijl is vooral belangrijk voor mensen die een (chronische) aandoening hebben, of zij die willen afvallen. Er zijn hee…
Tartuffel, 19-09-2017
Vitamine C is misschien wel de meest bekende vitamine. Terecht, want het heeft een aantal tot de verbeelding sprekende eigenschappen die de lichamelijke gezondheid bevorderen. Zo versterkt vitamine C…
DeEconoom, 06-09-2017
Foliumzuur is een onmisbare vitamine uit het B-complex. Het speelt een grote rol bij de groei van cellen en de weefselvorming, vooral tijdens de zwangerschap. Foliumzuur zit vooral in groene bladgroen…
DeEconoom, 24-08-2017
De wortel is een van de populairste groenten ter wereld en is geliefd als ingrediënt voor diverse gerechten. Wortelen zijn in een verscheidenheid aan kleuren verkrijgbaar: oranje, geel, wit, rood en p…
Rvdz, 21-08-2017
Vitamine D is een essentiële voedingsstof voor sterke botten. In Nederland kan je een tekort aan vitamine D oplopen in de winter en in het voorjaar. Dan is de intensiteit van het zonlicht te zwak om v…
DeEconoom, 16-08-2017
HMB of hydroxymethylbutyraat is een metaboliet van L-leucine en is populair als supplement onder krachtsporters. Bij inname in de juist dosering helpt het onder meer de spierkracht te verhogen en het…
Dessal, 07-08-2017
Ben je eenmaal de leeftijd van veertig jaar gepasseerd, dan merk je misschien dat je lichaam verandert. Plotseling gaat dat leuke rokje of jurkje niet meer dicht. Mogelijk verdwijnt ook je taille, en…
Vanekeren, 07-08-2017
De verschillende koolsoorten als maaltijd nuttigen is voor veel mensen 'alledaagse kost'. Daarnaast snappen ook steeds meer mensen dat die 'alledaagse' koolsoorten tot de zogenaamde superfoods gereken…
Annastaal, 24-07-2017